• 2024-06-28

Slik forespørsler om en LinkedIn-anbefaling

Paint Awesome Landscape Using Different Techniques

Paint Awesome Landscape Using Different Techniques

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere bruker LinkedIn for å undersøke kandidater for sysselsetting. I noen tilfeller, selv før du blir valgt for et intervju, vil en rekrutterer eller ansattsjef sjekke deg ut på LinkedIn for å se hva du har oppnådd, hvem du er koblet til, og hvem som anbefaler deg. Dette betyr at anbefalinger er en viktig del av en effektiv LinkedIn-profil.

Når noen ser på LinkedIn-profilen, ser de en online-versjon av CV-en din, komplett med referanser, hvis du har anbefalinger i profilen din.

Anbefalinger fra veiledere, kunder, leverandører og kolleger som bekrefter dine ferdigheter, prestasjoner og positiv arbeidsstil, vil ikke bare forbedre profilen din, men de vil også vise en ansatt leder, med et blikk, glødende referanser som attesterer kandidaten din for ansettelse.

Her er råd om hvordan du får LinkedIn-anbefalinger, hvem du skal be om referanser, og hvordan du håndterer anbefalingene du har mottatt.

Tips for å få gode LinkedIn-anbefalinger

Ta deg tid til å be om anbefalinger fra dine LinkedIn-tilkoblinger. Anbefalinger fra personer du har jobbet med, gir mye vekt. En potensiell arbeidsgiver, en LinkedIn-anbefaling, er en ansettelsesreferanse på forhånd og kan hjelpe deg med å sikre et intervju.

Hvem skal spørre

En LinkedIn-anbefaling er et vitnesbyrd om din faglige verdi skrevet av en av dine førstegangsforbindelser. Så, vil du ha anbefalinger som er kraftige, weighty og autoritative. Så her er hvordan du mottar dem:

  • Vær koblet til en nåværende eller tidligere leder, kollega, klient eller andre kontakter
  • Skriv en forespørsel til ham eller henne, inkludert noen få prestasjoner som du er mest stolte av, samt en grasiøs måte å si nei på.

De beste måtene å foreta en forespørsel

Den beste måten å få anbefalinger på LinkedIn er å gi dem. Når du anbefaler et LinkedIn-medlem, bekrefter du deres kvalifikasjoner - og folk elsker å bli anbefalt. De vil nok gjengi seg hvis du tar deg tid til å hjelpe dem ut.

Et første skritt er å søke LinkedIn for ansatte hos firmaet ditt, dine kunder og andre profesjonelle kontakter som er registrert hos LinkedIn. Ikke overser kolleger i faglige organisasjoner som du har samarbeidet med. Vurder frivillig arbeid, frilansjobber og annen arbeidstaker uten arbeidstaker.

Gi å få

Deretter vurderer du å skrive en anbefaling for kontakter som også kan være i stand til å skrive for deg (så lenge du ser dem positivt).

Å gjøre denne tjenesten for dem, vil bidra til å oppnå en følelse av forpliktelse som de skal gjengi. Når du har fullført sin anbefaling, gi dem beskjed om hvorfor du har skrevet for dem (på grunn av de konklusjoner som ligger bak din positive visning av deres arbeid) og spør om de kan vurdere å skrive en anbefaling for deg.

Spør direkte

Eller du kan be om en anbefaling. Det er enkelt å be om en anbefaling via LinkedIns meldingssystem. Når du ber om en anbefaling, spør personen om å anbefale deg hvis de kan, og hvis de har tid. På denne måten har de et ut om de ikke er interessert i å gi deg en referanse, er utelukket av selskapspolitikken fra å gi referanser eller ikke føler at de kjenner deg godt nok til å anbefale arbeidet ditt.

Det kan være nyttig å inkludere med enhver forespørsel en påminnelse om den delte opplevelsen som kan tjene som grunnlag for deres anbefaling. For eksempel: "Jeg trodde du kunne være snill nok til å skrive en LinkedIn-anbefaling for meg gitt vårt vellykkede samarbeid om Johnson-forslaget."

LinkedIn Anbefaling Forespørsel Eksempel

Kjære Margaret:

Jeg håper du har det bra! Det var flott å løpe inn i deg igjen - det brakte på de morsomme og galne tider da vi jobbet sammen, som de all-nighters vi dro for å sikre at disse fremskrivningene var så nøyaktige som mulig.

Jeg er i ferd med å oppdatere LinkedIn-profilen min, og det ville føle seg ufullstendig uten en anbefaling fra deg. Da vi jobbet sammen, følte jeg at jeg virkelig viste min verdi og ferdigheter, spesielt med leverandøranmeldelsen, der jeg kunne rake en halv million av årlige utgifter ved å finne alternativer og påvirke ferdigheter.

På grunn av en ny retning håper jeg å ta profesjonelt, vil jeg understreke mine påvirkningskunnskaper. Hvis du kunne snakke med den prestasjonen, ville det være spesielt nyttig for meg.

Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre en slik uttalelse - det har åpenbart vært litt siden vi jobbet sammen - det ville jeg sikkert forstå.

Uansett, ha en flott dag!

Hvordan lage en forespørsel

  • Klikk på forbindelsen din Profil.
  • Klikk på "Mer" og velg "Be om en anbefaling." (Eller bla ned til anbefalinger og klikk på "Be om å bli anbefalt.")
  • Tilpass forespørselen din ved å følge de oppgitte spørsmålene, og legg deretter til en tilpasset melding. Merk: skjemaet vil gi deg et hermetisert skript: "Hei tilkobling, kan du skrive meg en anbefaling?" Slett alltid denne meldingen og gi din egen. Jo mer personlig du kan gjøre din forespørsel, jo bedre. Referer til vanlige prosjekter og erfaringer og minne dem om din forbindelse og hvorfor de kanskje vil anbefale deg. Bedre enda, tilbud å skrive dem en anbefaling først.

Hvis noen allerede har skrevet en anbefaling til deg utenfor LinkedIn, kan du sende en kopi av dokumentet og spørre om de kan være hyggelige nok til å laste opp en online som en del av LinkedIn.

Slik administrerer du LinkedIn-anbefalinger

Du vil kunne håndtere anbefalinger du har mottatt og spørre kolleger, kunder, ledere, ansatte og andre som kan anbefale arbeidet ditt til referanse.

Når du mottar en anbefaling, vil du bli varslet via e-post, og du vil kunne se anbefalingen og be om en revisjon, om nødvendig. Hvis du av en eller annen grunn ikke vil ha anbefalingen på profilen din, trenger du ikke å publisere den.

Et viktig notat - ikke spør folk du ikke kjenner til anbefalinger.


Interessante artikler

Når er den beste tiden å foreta kalde anrop?

Når er den beste tiden å foreta kalde anrop?

Finn ut når den beste tiden til å ringe er, pluss få tips om hvordan du skal forberede deg og komme forbi portvaktene.

Topp Industries for Union Jobs i Amerika

Topp Industries for Union Jobs i Amerika

Arbeidstakere i fagforeninger betaler vanligvis mer og har bedre fordeler og pensjonsordninger enn ikke-faglige arbeidstakere. Her er noen av de beste fagforeningene.

Warehouse Jobs: Hvordan jobbe i Distribution Center

Warehouse Jobs: Hvordan jobbe i Distribution Center

Lagerhusjobber er tilgjengelige over hele USA. De fleste som jobber i varehus, er ordrefyllere. Lær om sin jobb og de øverste arbeidsgiverne.

Beste amerikanske stater for pensjonister

Beste amerikanske stater for pensjonister

Når du velger å pensjonere i nær fremtid, hvorfor ikke velge en av disse topp 10 amerikanske statene for å pensjonere seg rik og få mest mulig ut av pensjonsytelsen?

De beste måtene å be om en jobb på et intervju

De beste måtene å be om en jobb på et intervju

Beste måter å spørre om jobben under et intervju, gjør det og ikke å spørre om jobb, med eksempler på hvordan du spør og hva du skal si til intervjueren.

De beste måtene å forbedre salgspresentasjoner

De beste måtene å forbedre salgspresentasjoner

Hvor lenge har det vært siden du forandret salgskonsollen din? Selv den beste salgspresentasjonen blir foreldet over tid. Her er 10 måter å forbedre den på.