• 2024-06-30

Navy Class A School Student Policy og Restriksjoner

Navy A-school liberty policies

Navy A-school liberty policies

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Etter opplæringsleir går sjøansatte på teknisk trening, vanligvis kalt klasse A-skole. Under teknisk opplæring, er det begrensninger på hva rekrutterer kan og ikke kan gjøre mens du går på Navy-skoler. Disse restriksjonene er delt inn i ulike faser. Kort sagt, teknisk opplæring begynner med mange restriksjoner, og etter hvert blir begrensninger løftet løpende.

Disse reglene ble lagt ut i CNET Instruction 1540.20, Navy Military Training Policy & Procedures. Denne politikken har siden blitt avskrevet, men reglene er sannsynligvis funnet eller endret av de forskjellige marineskolene.

Frihetspolitikk i klasse A-skoler

En nøkkelkomponent i frihetspolitikken må være en forståelse for likevekten som kreves mellom det personlige og profesjonelle liv, og at friheten er avhengig av alle militære og tekniske opplæringskrav og arbeidet blir fullført. Formålet med denne politikken er å gi studentene en gradvis og sekvensiell overgang fra det svært restriktive rekrutteringsmiljøet til en som det som oppleves av sjøfolk i flåten. Opplæringskommandoer, som befinner seg i samme regionale område, vil koordinere med hverandre for å sikre en ensartet politikk for alle studenter i deres område.

Følgende fasestad for privilegieregler gjelder for de studentene som rapporterer til marinenes skoler direkte fra rekrutteringstreningskommandoen.

Fase I-De første 3 ukene etter rekruttering trening:

  • Bruk av sivile klær er ikke autorisert.
  • On-base frihet er bare i treningsuke.
  • Forbruk av alkoholholdige drikker er ikke autorisert.
  • All frihet utløper kl 2200.
  • Alle må fullføre kommandoen indoktrinering før off-base frihet.

Fase II-personell kan videreføres til fase II ved å oppfylle følgende betingelser:

  • 3 uker ombord under fase I
  • Gjennomføring av NMT-kjerneplan
  • Innenfor marine fysiske kondisjonskrav
  • Tilfredsstillende ensartet utseende
  • Tilfredsstillende faglig stilling
  • Tilfredsstillende militær ytelse
  • Etter kommandosjefens skjønn vil frihet i skolekvelder utløpe om gangen for å sikre seks timers kontinuerlig søvn i en 24-timers periode.

Fase III-ansatte kan bli videreført til fase III ved å oppfylle følgende forhold:

  • 4 uker i fase II
  • Innenfor marine fysiske kondisjonskrav
  • Tilfredsstillende ensartet utseende
  • Tilfredsstillende faglig stilling
  • Tilfredsstillende militær ytelse
  • Tillater at sjømenn under NMT opplever frihet som tilsvarer personalet

Kommandokjeden eller et ikke-akademisk gjennomgangskort kan anbefale Sjømannen bli satt tilbake til en tidligere frihetsfase for militære brudd eller utilfredsstillende ytelse.

Kjønnsintegrasjon og berthing

Den riktige samspillet mellom menn og kvinner i opplæringskommandoen er svært gunstig når det gjelder å forberede nye sjøfolk til å operere i det blandede kjønnsmiljø som de vil møte ombord på skipet.

Konfigurasjons- og retningslinjer for berthing vil ha som mål å utarbeide enhver sjømann for kjønnsintegrert bolig på operativt nivå, enten flytende, bataljon eller eskadron. Legging til hus menn og kvinner vil være i samme bygning, etterligne et ombord miljø når det er mulig. Kjønnets personvern og verdighet er avgjørende. Alt opplegg må være sikkert og godt overvåket.

Tobakk

Aktiviteter skal opprettholde et miljø som støtter røykeavhold, motvirker bruk av tobakksprodukter, og støtter Navy Tobacco Cessation Program. Røyking kan være begrenset i visse faser av trening.

Sivile klær

Kommandoer vil etablere en sivil klærstandard som støtter Navy Uniform Regulations og de høyeste standardene for utseende. Sjømenn skal trent på passende sivil klær. Politikken for sivil klær skal være konsekvent gjennom hele kommandoen (dvs. det samme for ansatte og studenter) og kraftig håndhevet.

Uniform

Alle studenter blir rutinemessig inspisert når de er i uniform, både formelt og uformelt, med et kritisk øye for riktig slitasje og passform. Spesiell oppmerksomhet bør gis på genseren, skjørtet og bukselengden, og passformen til alle ytre klær. Evnen til å bære nakkekorken og slipset på riktig måte, samt det generelle utseende og pleie av personen, skal også vurderes. Formålet med denne politikken er å sikre at studentene demonstrerer og kjenner riktig slitasje, pleie og vedlikehold av alle uniformer.

Alkoholholdige drikker

Med unntak av spesifikt godkjent av SECNAVINST 1700.11C, er kjøp, besittelse og forbruk av alkoholholdige drikker innen noen installasjon eller fartøy under maritim jurisdiksjon forbudt. Besittelse og forbruk av alkoholholdige drikkevarer eller alkoholholdige drikkevarebeholdere i A-barne- / salongområder er herved spesielt forbudt.

Alt personell som lovlig forbruker alkoholholdige drikker, skal ikke gjøre det innen seks timer etter trening eller stående plikter og må sikre at de er "FIT FOR DUTY" på alle passende tidspunkter. Personer som er beruset eller uførbar på grunn av tidligere forbruk av alkoholholdige drikkevarer, bryter med artikkel 134, UCMJ.

Daglig rutine

Den daglige rutinen for studentpersonell er det grunnleggende redskapet for å forberede elevene på rigger av marinenes liv. For å sikre at seilere får nok tid til å fullføre alle treningskrav, må veilederne være helt kjent med den daglige rutinen. Den komplette standardopplæringsarbeidsuke er utvidet fordi hver daglig utvikling er en treningsarrangement for nye sjømenn. NMT treningskrav er utformet for å øke tekniske treningskrav, og heller ikke øke tiden ombord eller overgå tekniske treningskrav.

Kommandoer skal etablere en daglig rutine som muliggjør fullføring av alle treningskrav. Daglige rutiner skal publiseres og håndheves. Daglige rutiner vil inkludere normale marine rutiner, inkludert reveille, kvartaler for mønster, inspeksjon og instruksjon, planlagte inspeksjoner, se trening, feiemaskiner, kraner etc.

Se Stående

Navy legger stor tillit og ansvar i hendene på nye rekrutter. Warfighting-lag kan ikke fungere uten dem. Studenteklokker skal opprettholdes når det er mulig. Målet er å etterligne ombordsmiljøet, undervisningsprinsipper for ansvar, autoritet og samarbeid. Sjømenn må bruke tid til å lære ferdigheter som vil gjøre dem i stand til å kvalifisere som watch standers. Alt studentpersonell er kvalifisert til å være vaktpersoner, med mindre det er spesifikt unnskyldt av divisjonsledende sjefstol.

Studentpersonell, mens de er i pliktstatus, skal ikke forlate basen begrenser uten fullmakt fra stabstilsynet. Relief klokker skal spise tidlige måltider og fortsette direkte til innlegget for å avlaste klokken.

Fysisk trening

Alle opplæringskommandoer skal planlegge og fullføre minimum tre timers perioder med fysisk trening. Studenter om bord i mer enn 20 uker vil ha en offisiell fysisk test test utført i samsvar med OPNAVINST 6110.1.

inspeksjoner

Inspeksjoner er en viktig, grunnleggende del av marinen. De er ikke bare en tradisjonell eller seremoniell øvelse, men oppfyller en viktig funksjon som middel til å evaluere effektiviteten, moralen og kvaliteten på disiplin i en militær enhet.


Interessante artikler

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.