• 2024-06-28

Hard Ferdigheter vs Soft Ferdigheter: Hva er forskjellen?

Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным!

Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Under jobbsøknaden og intervjuprosessen søker arbeidsgivere etter søkere med to ferdighetssett: harde ferdigheter og myke ferdigheter. Vellykkede kandidater vil sørge for å sette begge sett av ferdigheter på skjermen. For å gjøre det hjelper det å forstå forskjellen mellom disse to typer ferdigheter. Få definisjoner og eksempler på harde og myke ferdigheter, sammen med tips for hvordan du skal vise dem gjennom hele jobbsøkingsprosessen.

Forskjellen mellom harde ferdigheter og myke ferdigheter

Hardfag er lærbare evner eller ferdighetssett som er enkle å kvantifisere. Vanligvis lærer du vanskelige ferdigheter i klasserommet, gjennom bøker eller annet treningsmateriale, eller på jobben.

Eksempler på vanskelige ferdigheter er:

  • Ferdighet på fremmedspråk
  • En grad eller sertifikat
  • Typing hastighet
  • Maskinoperasjon
  • Dataprogramering

Disse vanskelige ferdighetene er ofte oppført i ditt følgebrev og på din CV, og det er enkelt for en arbeidsgiver eller rekrutterer å gjenkjenne.

Myke ferdigheter, derimot, er subjektive ferdigheter som er mye vanskeligere å kvantifisere. Også kjent som "folkekompetanse" eller "mellommenneskelige ferdigheter", relaterer myke ferdigheter til måten du forholder deg til og samhandler med andre mennesker.

Eksempler på myke ferdigheter er:

  • Kommunikasjon
  • fleksibilitet
  • Ledelse
  • Motivasjon
  • Tålmodighet
  • Overtalelse
  • Problemløsende evner
  • team~~POS=TRUNC
  • Tidsfordriv
  • Arbeidsmoral

I motsetning til vanskelige ferdigheter er det vanskelig å peke på konkrete bevis på at du har en myk ferdighet. Hvis en arbeidsgiver ser etter noen som kjenner et programmeringsspråk, kan du dele karakteren din i en klasse eller peke på et program du opprettet ved hjelp av språket. Men hvordan kan du vise at du har en arbeidsetikk eller annen myk ferdighet? Bare si at du har ferdighetene, er ikke veldig meningsfylt. I stedet, med dette - og noen andre myke ferdigheter - er det best å vise at du har denne kvaliteten ved å dele eksempler på ganger da du brukte den.

1:21

Se nå: 6 Myke ferdigheter Hver arbeidsgiver ønsker

Top Ferdigheter Arbeidsgivere Se etter

Mens visse vanskelige ferdigheter er nødvendige for enhver stilling, ser arbeidsgivere i økende grad etter jobbsøkere med visse myke ferdigheter. Det er fordi det er generelt lettere for en arbeidsgiver å trene en ny medarbeider i hard kompetanse (for eksempel hvordan man bruker et bestemt dataprogram) enn å trene en ansatt i en myk ferdighet (som tålmodighet).

Arbeidsgivere søker stadig mer kandidater med hybride ferdigheter, som er en kombinasjon av myke og tekniske ferdigheter. Kandidater med dette ferdighetssettet er svært konkurransedyktige i en kontinuerlig utviklende teknologisk fokusøkonomi.

Her er en liste over noen av de beste ferdighetene arbeidsgivere søker i kandidater for sysselsetting. Inkorporere disse ferdighetene i CV og dekselbrev, og nevne dem under jobbintervjuer.

Legg vekt på både harde og myke ferdigheter

Siden de er begge viktige, vil du understreke både dine harde og myke ferdigheter i løpet av jobbsøkingsprosessen. På denne måten, selv om du mangler en hard ferdighet som kreves av selskapet, kan du understreke en spesiell myk ferdighet som du vet ville være verdifull i stillingen.

For eksempel, hvis jobben innebærer å jobbe med en rekke gruppeprosjekter, må du sørge for å understreke din erfaring og ferdighet som lagspiller og din evne til å kommunisere med lagmedlemmer.

Hvordan fremheve dine ferdigheter

For å sikre at potensielle arbeidsgivere er klar over dine ferdigheter, markere dem på CV og følgebrev. Du vil også ønske å veve inn om dine ferdigheter under jobbintervjuer.

Innlemme ferdigheter i ditt CV. På ditt CV kan du inkludere en ferdighetsseksjon som viser relevante ferdigheter. I tillegg kan du peke på dine ferdigheter i stillingsbeskrivelsen. For eksempel, hvis du søker etter en jobb hvor du må ha juridisk kunnskap, og også kommunisere med klienter med suksess, kan du inkludere lignende erfaring i stillingsbeskrivelser.

Ta med relevante ferdigheter i ditt følgebrev. Omslaget ditt er også en mulighet til å markere begge sett med ferdigheter. Når det gjelder myke ferdigheter, men i stedet for å si at du har en myk ferdighet, demonstrerer du at du har den. For eksempel, i stedet for å si "Jeg har lederegenskaper," kan du si: "På min rolle i selskapet ABC styrte jeg salgsteamet for å registrere tall, og skape en bonusstruktur som ga sterke resultater."

Del dine ferdigheter under jobbintervjuer. Under intervjuer kan STAR-intervju-responsteknikken hjelpe deg med å vise myke ferdigheter.

Gjennomgå Ferdighetsliste

Men hvilke ferdigheter bør du fremheve? Se gjennom denne listen over ferdigheter for CV, omtale og intervjuer, ansettelsesevner for en rekke ulike typer jobber, og informasjon om jobbspesifikke ferdigheter, for å få inspirasjon for hvilke ferdigheter som skal fremheves under jobbsøkingsprosessen.

Les også jobbeskrivelsen nøye for å få en følelse av hvilke ferdigheter arbeidsgiveren er ute etter i søkere. Til slutt er det noen ferdigheter som du ikke bør inkludere. Gå gjennom en liste over ferdigheter som ikke skal tas på ditt CV.


Interessante artikler

Hvordan finne en statlig praktik

Hvordan finne en statlig praktik

Faglige, statlige og lokale myndigheter tilbyr muligheter for studenter å få en bak kulissene, se på hvordan vår regjering kjøres.

Hvordan og hvor du kan søke om jobb med FedEx

Hvordan og hvor du kan søke om jobb med FedEx

Informasjon om FedEx jobber og karrieremuligheter, typer arbeidsmuligheter, jobbsøknadsprosessen og selskapsfordeler.

5 grunner til at du bør ta din refs tilbakemelding alvorlig

5 grunner til at du bør ta din refs tilbakemelding alvorlig

Når sjefen din gir deg tilbakemelding som du ikke er enig med, bør du aldri overse den. Finn ut hvorfor du bør ta tilbakemeldingen på alvor.

Fordeler og ulemper med et fleksibelt arbeidsplan

Fordeler og ulemper med et fleksibelt arbeidsplan

Fleksibelt arbeid kan tilfredsstille både ansattes og arbeidsgiverens behov i mange kapasiteter, men det er også ulemper. Se både det gode og det dårlige.

Overarbeidet - Du er ikke alene

Overarbeidet - Du er ikke alene

Mange arbeidere føler seg overarbeidet, ifølge en studie fra The Family and Work Institute. Finn ut hvilke faktorer som bidrar til at folk føler seg på denne måten.

10 tips for å øke din jobbtilfredshet

10 tips for å øke din jobbtilfredshet

Bekjemp for å opprettholde en balanse mellom arbeid og liv, samtidig som du øker din jobbtilfredshet og effekt? Her er ti tips.