• 2024-07-02

Disability Discrimination - Lov som beskytter arbeidere

Disability Discrimination

Disability Discrimination

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Amerikanske lover, og i mange tilfeller statlige lover også, forbyr diskriminering på grunn av uføre. Blant måtene disse lovene beskytter oss på, er å hindre at de fleste arbeidsgivere tar avgjørelser basert på arbeidstaker- eller jobbsøkers fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser.

Hvis du har et funksjonshemning, bør det ikke holde deg fra å forfølge din valgte karriere, så lenge en arbeidsgiver kan gjøre rimelig overnatting som gjør at du kan utføre de aktuelle arbeidsoppgavene. Enten du bruker rullestol til å komme seg rundt, er hørselshemmede eller synskadet, eller har en usynlig funksjonshemming som for eksempel et funksjonshemning eller en psykisk sykdom, har du samme rettigheter til en vellykket karriere som alle andre.

Føderale lover som amerikanerne med funksjonshemmingsloven (ADA) og rehabiliteringsloven og funksjonshemmingsloven i mange stater gir mennesker med funksjonshemming de samme rettighetene som noen andre til å forfølge en karriere. Denne artikkelen forklarer ADA og rehabiliteringsloven. Finn ut om disse lovene dekker deg og hvis din arbeidsgiver er pålagt å overholde dem. Endelig lær hvordan du legger inn en klage for uførhetskriminalitet.

Americans with Disabilities Act (ADA)

Hvem beskytter den?

ADA beskytter enhver ansatt eller jobbsøker med fysisk eller psykisk nedsatt funksjonsevne som i stor grad begrenser en eller flere viktige livsaktiviteter.

Hvilke typer arbeidsgivere er underlagt denne loven?

Private bedrifter, utdanningsinstitusjoner, statlige og lokale myndigheter, arbeidsformidlingsbyråer og arbeidsorganisasjoner må følge bestemmelsene i denne loven hvis de ansetter minst 15 arbeidstakere.

Hvordan er arbeidstakere og jobbsøkere beskyttet?

En arbeidsgiver som er underlagt ADA, kan ikke ta hensyn til individets funksjonshemming når han bestemmer seg for ansettelse, avfyring, forfremmelse, lønn eller fordeler. I tillegg må arbeidsgivere gjøre rimelige innkvartering som tillater noen å utføre sin jobb eller søke om en stilling.

Arbeidsgiveren kan ikke stille spørsmål til helsepersonell om helse eller kreve at han / hun gjennomgår en fysisk undersøkelse inntil den arbeidsgiver har tilbudt den enkelte jobben. Endelig kan en arbeidsgiver ikke skape et fiendtlig arbeidsmiljø ved å trakassere en arbeidstaker eller søker. Dette vil inkludere støtende kommentarer eller mocking personen om hans eller hennes funksjonshemning.

Hva å gjøre hvis du møter disability diskriminering på arbeidsplassen

Send en klage til US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC). Se Slik arkiverer du et krav.

Rehabiliteringsloven

Hvem er beskyttet?

Rehabiliteringsloven beskytter personer med fysisk eller psykisk funksjonshemming som jobber for eller søker jobb hos den føderale regjeringen, en føderal regjeringsentreprenør eller underleverandør (med over $ 10.000 i kontrakter eller underleveranser) eller programmer og aktiviteter som mottar føderal finansiering.

Hvordan beskytter loven ansatte og jobbsøkere?

Denne loven forbyder ikke bare arbeidsgivere å diskriminere ansatte og søkere når de gjør ansettelses-, forfremmelses-, kompensasjons- og avgjørelsesbeslutninger, det krever at de gjør en innsats for å ansette og fremme personer med nedsatt funksjonsevne.

Hva å gjøre hvis du mistenker diskriminering under rehabiliteringsloven

Fil en klage mot et føderalt byrå med samme arbeidsvilkår (EEO) kontor. Når klagen er mot et føderalt finansiert program eller en aktivitet, gjør kravet ditt til EEO-kontoret til det føderale byrået som gir finansieringen. US Department of Labor: Kontor for Federal Contract Compliance Programmer (OFCCP) håndterer klager mot føderale entreprenører og underleverandører. Se hvordan du sender inn en klage til OFCCP.

Statlige uførhetsloven

Enkelte stater har også lover som forbyder diskriminering på arbeidsplassen. Deres bestemmelser kan være strengere enn ADA og rehabiliteringsloven, men de kan ikke være mindre. Det er viktig å vite hva loven er i din stat. Mens arbeidsgiverens eller potensielle arbeidsgiveres handlinger ikke kan anses å være diskriminering i henhold til føderal lov, kan din statslov klassifisere det som sådan. Se en state-by-state guide til diskrimineringslover for arbeid på Nolo.org.

kilder:

  • Disability Discrimination. EEOC.
  • Sysselsettingsloven: funksjonshemming og diskriminering. USAs arbeidsdepartement for arbeidsdepartementet.

Interessante artikler

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Tar du kjæledyrportretter til moro? Eller bake din egen hundeservietter? Lær hvordan du utvikler din hobby til en heltidsvirksomhet.

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Opplæringshjelp er en verdifull fordel som arbeidsgivere tilbyr ansatte. Det er en vinn-vinn-fordel som oppfordrer til fortsatt kompetanseutvikling.

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Slik avviser du høflig en forespørsel om referanse, med eksempelbokstaver og e-postmeldinger som skal brukes til å avvise forespørsler om anbefalingsbrev.

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

Slik gjør du en internship i en permanent stilling, inkludert de 12 beste tipsene for å skifte en internship til en heltidsjobb.

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Slå din nåværende jobb inn i en telekommuterende jobb ved å følge disse trinnene for å skape et overbevisende teleprosjekt for din sjef.

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Her er en prøve tutor CV og følgebrev med tips for hva du bør være sikker på å inkludere for å øke sjansene dine for å lande en posisjon.