• 2024-09-28

Jobbsøkstrategier for eldre arbeidere

Office of the District and Session Judge, Moali Recruitment, Jobbs foor all by Mehra Videos

Office of the District and Session Judge, Moali Recruitment, Jobbs foor all by Mehra Videos

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva kan du gjøre for å adressere aldersdiskriminering og fremme kandidaturen din til ansettelse? Det er strategier eldre arbeidssøkere kan implementere for å hjelpe til med å fremskynde et jobbsøk og å finne lønnsomme og meningsfylte, sysselsetting.

Stå ut på jobbmarkedet

Til tross for alle ferdigheter og erfaringer du tar med på bordet, må du fortsatt overbevise arbeidsgiverne om at du er den rette personen for jobben. Men du har også en rekke kvaliteter som gjør deg veldig ønskelig. Her er noen tips for å stå ute i dette konkurransedyktige arbeidsmarkedet:

  • Legg vekt på din erfaring.Eldre arbeidssøkere har så mye erfaring de kan trekke på. Hvis de tidligere har vært ansatt, har de tiår med arbeidserfaring. Denne arbeidshistorien er noe yngre arbeidere ikke har. Fremhev mange års erfaring i jobbmaterialene og intervjuene dine.
  • Fremhev dine ferdigheter.Lag en liste over alle ferdighetene du har utviklet, både på arbeidsplassen og på arbeidsplassen. Så se på jobber i feltene du vil ha. Sirkle noen ferdigheter på din egen liste som passer til kravene til jobben. Vær spesielt oppmerksom på overførbare ferdigheter du har (som kommunikasjon eller ledelsesmessige ferdigheter) som vil være nyttig i nesten hvilken som helst jobb. Tenk på ferdighetene og egenskapene du har som følge av mange års erfaring. Uansett om du har vært i arbeidsstyrken nylig, har du sannsynligvis kvaliteter oppnådd av erfaring som arbeidsgivere vil ha.For eksempel har studier vist at ansatte over 50 år er spesielt pålitelige, detaljorienterte og pasient. De har også sterke lederegenskaper.
  • Vurder å utvikle nye ferdigheter.Tenk på evner som er nødvendige for jobben, men at du enten mangler eller ikke har brukt på en stund. Ta deg tid til å utvikle disse ferdighetene. For eksempel, hvis mange jobber i ditt felt nå krever litt erfaring med koding, vurdere å ta en klasse. Det er mange gratis klasser på nettet for ulike ferdigheter, spesielt i teknologi.
  • Network.Selv om du sannsynligvis allerede har flere kontakter i ditt felt, kan du alltid gjøre mer. Vurder å bli med (eller rejoining) en profesjonell forening i ditt felt. Revamp din LinkedIn-profil. Send et brev til vennene dine og familie og gi dem beskjed om jobbsøkingen din. Nettverk er en ideell måte å lage tilkoblinger som kan føre til en jobb.
  • Følg din lidenskap.Spesielt hvis du begynner en annen karriere, prøv å finne en jobb som lar deg oppfylle en livslang lidenskap. Kanskje har du alltid ønsket å jobbe med barn - i så fall, søk etter en jobb som lærer. Kanskje du alltid har hatt en trebearbeidende hobby - se på en jobb som møbler etterbehandler. Tenk nøye på hva du vil gjøre med denne perioden i livet ditt, og følg din lidenskap!

Alderbevis Din CV og omslagstavle

En måte å overvinne oppfatningen om at alderen din er et problem er å alderssikker og redigere ditt CV. Å begrense det du tar med på CV-en din, fra et kronologisk perspektiv, kan hjelpe jobbsøkere å unngå stigmatisering av å bli ansett for gammel av en potensiell arbeidsgiver. Pass på at referanser til jobbferdigheter og prestasjoner bruker moderne ordforråd. For eksempel bør du bruke begrepet "formaterte dokumenter" i stedet for "skrevet dokumenter".

Omslaget ditt er også kritisk. Gjennomgå disse anbefalingene for eldre jobbsøkere for å finne ut hva du skal ta med i følgebrevet, hvordan du viser dine ferdigheter og hvordan du effektivt markedsfører kandidaturen din til arbeidsgivere.

Når du skriver din CV og dekselet ditt, er det ikke nødvendig å nevne all jobb du noensinne har hatt. Inkluder kun de nyeste stillingene, og hvis du ikke gikk på college, ikke oppgi dine opplæringsdatoer.

Oppdater ditt profesjonelle bilde

Du kan strategisk skrive din CV og følgebrev, men du kan ikke endre de grunnleggende fakta - din faktiske alder og arbeidshistorie er etset i stein. Det er imidlertid måter du kan jobbe med når du søker på jobb. Og det kan gjøre en betydelig forskjell når du intervjuer. Slik oppdaterer du jobbsøkbildet ditt.

Ess et jobbintervju

Selv om arbeidsgivere ikke juridisk kan spørre deg direkte om din alder, stiller de noen ganger spørsmål under et jobbintervju for å prøve å avgjøre hvor gammel du er. Her er noen aldersrelaterte intervju spørsmål og råd om hvordan du svarer. Forutse disse spørsmålene og ha ikke-defensive, positive svar. Gjennomgå tips og råd for vellykket intervju for eldre søkere, blant annet hvordan du gjør opplevelsen til en fordel, hva du skal ha, hvordan du tar opp aldersproblemer og hvordan du blir positiv på et tidspunkt da intervjuing kan være spesielt utfordrende.

Vurder en karriereendring

Det kan være lettere enn du kanskje tror å bytte karriere. Her er råd om hvordan du vellykket kan implementere en livslang karriereendring. Vurder "prøv før du kjøper" kontraktsarbeid for å redusere risikoen for å ansette deg for arbeidsgiveren.

Få jobbsøk Hjelp

Hvis du sliter med jobbsøkingen, bør du vurdere å søke hjelp. Det finnes kostnadsfrie programmer som tilbys av OneStop Career Centers, nonprofitgrupper og lokale biblioteker, som for eksempel kan hjelpe. Søk etter arbeidsgivere som annonserer det faktum at de verdsetter livserfaring i deres ansettelsesstrategier. Noen selskaper ærlig teller ikke eldre arbeidere, men mange andre gjør det.

Ikke gi opp

Husk at det ikke bare er deg som har et utfordrende jobbsøk. Federal Reserve rapporterer at det meste av økningen i sysselsettingen siden 2000 (ca. 17 millioner jobber) har vært blant arbeidstakere i alderen 55 år og eldre. I 2017 arbeidet 39% av befolkningen 55 og over, sammenlignet med 31% i 2000. Økningen skyldes aldring av babyboomergenerasjonen og forventes ikke å vare. Arbeidstakere 55 og over forventes å være nesten 24% av arbeidsstyrken gjennom 2027.

Jobbsøking er vanligvis ikke alltid lett, uansett hvor gammel du er. Hvis du tror alder hindrer jobbsøkingen, er det strategier du kan bruke til å løse situasjonen. Ikke gi opp; Det kan ta litt tid å finne en jobb, men det er arbeidsgivere som forstår verdien av en eldre arbeidstaker med modenhet, livserfaring og ferdigheter.


Interessante artikler

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Hvordan finne de beste betalte nettbaserte fokusgruppene, hvordan virtuelle fokusgrupper jobber, hvordan du melde deg på, hva du kan forvente å tjene og tips for å delta.

De 9 beste Pet Trade Shows

De 9 beste Pet Trade Shows

Utstillinger er en fin måte å nettverket og holde tritt med industrien innovasjoner. Lær om de store dyrebransjens handelsmesser.

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

Ubevisst bias påvirker mange beslutninger på arbeidsplasser. Se hvordan du kan identifisere og overvinne ubevisst partiskhet som påvirker disse beslutningene.

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Å skaffe kjæledyr fisk for første gang er en minneverdig opplevelse. Her er noen kjæledyr fisk anbefalinger for nybegynnere.

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Financial Advisor Satisfaction Survey fra J.D. Power gir innsikt i hvordan finansielle rådgivere ser på sine firmaer og hvor de foretrekker å jobbe.

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

For de som ønsker å være webdesigner eller utvikler, er HTML den første tingen å lære. Her er fem steder hvor du kan begynne å lære HTML i dag.