• 2024-06-30

Hva er en lønnshistorie i forhold til ansettelsespersonalet?

Fordeler og ulemper ved marihuana

Fordeler og ulemper ved marihuana

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vil du se om du har råd til å ansette en potensiell ansatt? En potensiell ansattes lønnshistorie er et kritisk verktøy i lønnsforhandlinger. Lønnshistorikken kan fortelle deg prospektets nåværende lønn, hans tidligere lønn og alle de tilleggene han var kvalifisert til i den posisjonen. Det gir deg også informasjon som du kan bruke som en faktor i valg av ansatte.

Det er også identifisert lønnsutsikter for hans eller hennes lønnshistorie som en faktor i lønnsdiskriminering for kvinner og minoritetskandidater. Dette reflekterer det faktum at kvinner tjente 79,6 cent for hver dollar menn laget i 2015, ifølge data fra Census Bureau. Selv om det tas hensyn til faktorer som utdanningsnivå, type arbeid, erfaring og arbeidstid, reduseres dette gapet betydelig.

Hva er en lønnshistorie og hvorfor ønsker arbeidsgivere dem?

En lønnshistorie er en liste over potensielle medarbeiderens nåværende og tidligere jobber med det beløpet og den type kompensasjon han eller hun mottok i hver stilling.

For eksempel bør et lønnhistorieobjekt gi følgende informasjon:

Arbeidsgiver: J.C. Smith and Associates

Stilling: Veileder

Lønn $ 55.000

Annet: Bonusberettiget, omfattende arbeidsgiveravlønningspakke, fortjenestedeling.

Det er lovlig å spørre en potensiell medarbeider for en lønnshistorie når som helst i ansettelsesprosessen, i de fleste jurisdiksjoner for tiden, selv om dette endres raskt som svar på kjønnsspørsmål som tidligere er nevnt. Dette er en situasjon der du trenger å vite gjeldende arbeidsrett på din plassering, ettersom flere og flere jurisdiksjoner forbyr å be om lønnshistorieinformasjon.

Vil søkerne svare på din forespørsel om lønnshistorieinformasjon?

Enten den potensielle medarbeider vil svare på forespørselen din eller fortsette som søker vil avhenge av hvordan privat han ser den informasjonen. Noen av dine beste kandidater kan betrakte denne informasjonen som privat og ikke din virksomhet.

Artikler sprer seg online om hvordan en søker kan svare på denne forespørselen uten å gi din forespurte informasjon. Som arbeidsgiver må du bestemme hvor viktig informasjonen er i valgprosessen.

Mange gode kandidater føler at det er et brudd på deres personvern, og at å gi informasjonen gir dem en klar ulempe i en lønnsforhandling. Så, å spørre om en lønnshistorie kan fremmedgjøre personer du vil ansette.

Det er en invasjon av din potensielle ansattes personvern. Hver arbeidsgiver må avgjøre om den nødvendige informasjonen gir resultater som er tilstrekkelige for å overvinne tapet av potensielt overlegen ansatte som tror at deres lønnshistorie ikke er noe av din virksomhet.

Fordeler med å be om lønnshistorie

Fire grunner til hvorfor en arbeidsgiver kan ønske å be om lønnshistorie fra en søker.

  • Informasjonen forteller lederen om han har råd til å ansette søkeren. Hvis søkerens nåværende lønn, ytelser og total kompensasjon overgår det som er tilgjengelig innenfor det budsjettiserte lønnsområdet, sparer informasjonen arbeidsgiver og søkerens tid og energi.
  • I tillegg forutsetter arbeidsgiver at du forventer en økning hvis du endrer arbeidsgivere, så denne informasjonen forteller lederen om han har råd til å møte dine forventninger.
  • En lønnshistorie som viser at en søker har utført stadig mer ansvarlige og mer høyt kompenserte stillinger, viser at denne ansatte var vellykket, ambisiøs og fremmet. Denne informasjonen gjør en søker mer ønskelig i arbeidsgiverens øyne.
  • Arbeidsgivere antar at dine nåværende eller tidligere arbeidsgivere gjorde leksene sine om kompensasjonspakken. Denne kompensasjonspakken forteller den potensielle arbeidsgiver om hvordan arbeidsgiveren din verdsatt dine tjenester, markedet der deres jobber konkurrerer, og hva de skal betale for å tiltrekke deg deres ansettelse.

Ulemper for å be om lønnshistorie

Akkurat som arbeidsgivere har grunner til at de ber om lønnshistorie fra kandidater, eksisterer det grunner til hvorfor dette er en dårlig praksis.

  • Forespørselen om lønnshistorie fremmer kandidater som føler at du er nysgjerrig på sin personlige virksomhet - det er ikke din virksomhet.
  • En kandidat kan være sterkt underbetalt i sin nåværende jobb og jobbsøking for å rette dette galt. Hvor mange arbeidsgivere vil se forbi tallene som tilbys for å vurdere hva kandidaten prøver å forhandle?
  • Kandidaten kan være villig til å ta en lavere betalende jobb. Kanskje hun vil ha mindre ansvar, å gå bort fra en lederstilling, eller å få en jobb med mindre press. Vil lønnshistorien formidle denne informasjonen til arbeidsgiveren? Hvor mange arbeidsgivere vil intervjue en høyt betalt kandidat selv om hun sa at hun søkte en annen rolle.
  • I et dårlig økonomisk klima kan kandidatene være villige til å akseptere mindre kompensasjon - enda vesentlig mindre - for å oppnå sysselsetting. Passerer du noen få år med en erfaren, kompetent medarbeider tid og bidrag ved å vurdere lønnshistorie?
  • I positive økonomiske tider, når jobbsøkere regjerer markedet og arbeidsgivere rutinemessig konkurrerer om høyt kvalifisert talent, kan du fremmedgjøre kvalitetssøkere du trenger å fylle stadig vanskeligere å fylle jobber når du ber om lønnshistorie.

Når skal du spørre om lønnshistorie

Arbeidsgivere søker lønnshistorie i stillingen, under telefonskjermen og under intervjuet. Søkere kan bestemme om de vil avsløre denne private informasjonen før søknad om jobben.

Men søkerne må også forstå at på et av disse viktige øyeblikkene, selv om informasjonen ikke ble bedt om i stillingen, vil mange arbeidsgivere spørre. Arbeidsgivere grunner til at når en kandidat føler seg seriøst for en stilling, vil hans tilbøyelighet være å svare.

Men selskapene trenger å forstå at søkerne i økende grad er villige til ikke å la potensielle arbeidsgivere henge dem. De har utviklet svar at de vil holde seg til, selv om de presses eller prodded.

Arbeidsgivere kan eliminere dette rituellet ved å gi et lønnsområde oppe foran i jobbpostene deres, fordi det finnes et utvalg. Og ja, selv om du forstår alle grunnene til at arbeidsgivere ikke gir lønnsomfanget, er årsakene feil, og de mislykkes i å ære og respektere jobbkandidatene dine.

Forespørselen om å gi en lønnshistorie er kontroversiell og mislikte av søkere. En arbeidsgiver burde tenke lenge og hardt før du ber om en.

Ansvarsfraskrivelse: Vær oppmerksom på at informasjonen som er oppgitt, mens autoritativ, ikke er garantert for nøyaktighet og lovlighet. Nettstedet leses av et verdensomspennende publikum, og arbeidslov og forskrifter varierer fra stat til stat og land til land. Vennligst søk juridisk bistand, eller hjelp fra statlige, føderale eller internasjonale statlige ressurser, for å sikre at din juridiske tolkning og avgjørelser er korrekte for din plassering. Denne informasjonen er for veiledning, ideer og assistanse. Informasjonen på dette nettstedet er kun for veiledning, ideer og hjelp.


Interessante artikler

Seksuelt trakasseringslover og Valentinsdag

Seksuelt trakasseringslover og Valentinsdag

Selv om Valentinsdag er en dag for å uttrykke kjærlighet og romantiske følelser, kan noen bevegelser betraktes som seksuell trakassering. Her er det å vite.

Få en Music Business Degree

Få en Music Business Degree

Dedikerte musikkbransjen grad programmer er popping opp over alt. Finn ut om de hjelper deg med å få jobb i musikkbransjen.

Fordeler ved å ansette en bestillingsagent

Fordeler ved å ansette en bestillingsagent

Her er hvorfor du bør leie en booking agent når bandet ditt etablerer en fan base og er å ta inn nok penger til agentens provisjon.

Skal du gå til en musikkindustrikonvensjon?

Skal du gå til en musikkindustrikonvensjon?

Skal du gå til en musikkindustrikonvensjon? Finn ut når musikere kan ha mest nytte av musikkindustriens konvensjoner.

Skal jeg flytte når kjæresten min beveger seg?

Skal jeg flytte når kjæresten min beveger seg?

Hvis din signifikante andre får en jobb ut av staten, kan du flytte med ham / henne, prøve fjernkontrollen eller bryte opp. Bestem hva som passer deg.

Betaler for musikkdistribusjon

Betaler for musikkdistribusjon

Å betale for musikkdistribusjon får poster i butikker, men det kommer med betydelig risiko hvis du ikke har kampanje på plass.