• 2024-09-28

Hva er et adferdsintervju?

What is a gene?

What is a gene?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du intervjuer for arbeidsplasser, vil du sannsynligvis måtte delta i atferdsintervjuer. I motsetning til regelmessige jobbintervjuer utfører arbeidsgiverne disse for ikke å finne ut om jobbsøkere kan gjøre noe, men at de har gjort det. Intervjueren vil forvente at du skal demonstrere dine kompetanser - kunnskap, ferdigheter og evner - ved å gi konkrete eksempler fra tidligere erfaringer på jobb, skole og i livet.

Før du møter med deg, vil intervjueren avgjøre hvilke kompetanser som kreves for å utføre jobben du brukte, og deretter utvikle en rekke atferdsspørsmål som gjør det mulig for ham eller henne å finne ut om du har dem. Mange adferdsspørsmål stiller spørsmål om myke ferdigheter, som er personlige egenskaper som vil gjøre det mulig for deg å gjøre jobben din, inkludert problemløsing, kritisk tenkning, mellommenneskelige, lyttende og talende ferdigheter. Den grunnleggende forutsetningen for atferdsintervjuet er at tidligere ytelse er en god forutsetning for fremtidig ytelse.

Mange kandidater er skremt av denne metoden, men de burde ikke være! Et atferdsintervju er en fantastisk mulighet til å demonstrere for en potensiell arbeidsgiver at du er godt egnet for jobben. Snarere enn å snakke om deg selv og fortelle intervjueren hva du kan gjøre som i en vanlig jobbintervju, vil du i et adferdsintervju beskrive i detalj hvordan du håndterte en situasjon i det virkelige liv. Hvilken bedre måte å "stramme dine ting?"

De fleste atferdsintervjuer begynner med "Fortell meg om en tid da …" eller "Gi meg et eksempel på når …" Fyll inn blankene med et hvilket som helst antall ferdigheter, kunnskaper eller evner arbeidsgiverens verdier. For eksempel, hvis konfliktoppløsning er en nødvendig kompetanse, kan spørsmålet være "Fortell meg om en gang to personer du måtte jobbe med, ikke kom sammen." Hvis du har arbeidserfaring, gi et eksempel som involverer to nåværende eller tidligere kolleger. Hvis dette er et intervju for din første jobb, vil det være utfordrende å diskutere en tidligere jobbrelatert opplevelse.

I stedet velger du en opplevelse som skjedde under et gruppeprosjekt for en klasse eller mens du deltok i lagsporter. Så lenge du tydelig oppgir problemet, demonstrere trinnene du tok for å løse det, og diskutere resultatene, spiller ingen rolle hvilken erfaring du trekker på.

Hvorfor arbeidsgivere bruker denne teknikken

Når du svarer på enkle ja eller nei spørsmål, kan en jobbkandidat lett fortelle intervjueren hva han eller hun vil høre. For eksempel, hvis spørsmålet er "hva du ville gjøre hvis en klient plutselig flyttet opp tidsfristen på et prosjekt," er det ikke vanskelig å svare med det du antar intervjuet vil høre - at du vil sette i overtid etter behov for å fullføre prosjektet i tide.

Men hvis intervjueren spør hva du tidligere har gjort for å fullføre et prosjekt i en stram tidsfrist, vil det tvinge deg til å gi et eksempelseksempel som beskriver hvordan du faktisk håndterte situasjonen. Ved å følge opp for å bekrefte historien din, kan intervjueren spørre hvor mange timer du brukte på prosjektet og om klienten var fornøyd med resultatene, eller hvilken karakter du fikk hvis ditt eksempel innebærer et skoleprosjekt. Det er viktig å ikke lage en historie og fungere som om det var sant. Hvis du ikke har noen erfaring å trekke på, er det greit å gi en hypotetisk situasjon.

Bare vær sikker på å si det er det du gjør. Ellers vil du se uærlig ut.

Forbereder for atferdsintervjuet

Å være klar for et atferdsintervju er utfordrende. Først avgjøre hvilke kompetanser arbeidsgiveren søker. Les grundig jobbbeskrivelsen. Hvis du jobber med en rekrutterer, snakk med ham eller henne. Forskning selskapet for å lære mer om det. Her er noen av de kompetansene du bør planlegge for å diskutere om din atferdsintervju:

  • Entusiasme
  • Beslutningstaking
  • Løse konflikter
  • Komme sammen med kollegaer
  • Hard / Teknisk Ferdigheter Spesifikk til jobben
  • Problemløsning
  • Lederegenskaper
  • Team Building
  • fleksibilitet
  • lytte
  • Verbal kommunikasjon
  • Mellommenneskelige menneskelige~~POS=HEADCOMP

Kom opp med eksempler på hvordan du har demonstrert disse kompetansene. Begynn med å stille spørsmål til en intervjuer kan spørre deg. Så se tilbake på tidligere jobber for å komme opp med eksempler på når du må bruke disse kompetansene. Mens det er best å komme opp med arbeidsrelaterte svar på atferdsintervjuer, er det greit å gi eksempler fra din tid på skolen hvis du ikke kan. Hvis du er nyutdannet, kan arbeidsopplevelsen din være begrenset. Gruppeprosjekter gir gode muligheter til å demonstrere ferdigheter som arbeidsgivere søker, og det tar tid å delta i tidssport.

Skriv ned historiene dine så mye som mulig. Diskuter hvem som var involvert, hva som skjedde, og de tingene du gjorde for å prøve å nå det ønskede resultatet. Ikke bare komme opp med eksempler som hadde positive resultater, men også de med negative. Intervjuer vil spørre om situasjoner som du ikke kunne løse positivt og hva du lærte av disse erfaringene.

Forbered nå for fremtidige adferdsintervjuer

Hvis du er som de fleste, tenker du sannsynligvis ikke på intervjuing for din neste jobb hvis du er ansatt eller i skole. Du burde. Når du gjør noe som demonstrerer kompetanse, skriv ned detaljene. Ikke la det bli et fjernt minne, for når du trenger å snakke om det, vil det være vanskelig å huske.


Interessante artikler

En lederes rolle og ansvar

En lederes rolle og ansvar

Lær om lederens rolle og primære ansvar og få gode tips for overveielser av en karriere i ledelsen.

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En psykisk rådgiver hjelper pasienter med å håndtere følelsesmessige, mentale og avhengighetsforstyrrelser. Lær om utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær spiller en nøkkelrolle i å yte kontorstøtte til medisinsk personale. Hvis du er svært organisert og effektiv, kan dette være jobben for deg.

Hvordan modellering komp kort brukes

Hvordan modellering komp kort brukes

Et av de viktigste markedsføringsmaterialene for kommersielle modeller er et komposittkort. Dette lille stykket papir har kraft til å gi store resultater.

Finans Internships Med Bank of America

Finans Internships Med Bank of America

Bank of America tilbyr en rekke internships for studenter / karrierevekslere som ønsker å lære mer om bank og finansindustrien.

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Her er en titt på rollene og fordelene ved et modelleringsmedlems byrå. Finn ut hva det er, og hvis du trenger en agent for å få en jobb.