• 2024-06-30

Slik bruker du ditt alumni-nettverk i en jobbssøk

Accenture Global Alumni Network

Accenture Global Alumni Network

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Spør en karrierekspert om den mest effektive jobbsøkestrategien, og du vil universelt høre svaret: "networking." Kanskje den mest verdifulle nettverksressursen for høyskolegrader er alumni-kroppen fra skolen deres.Her er noen av de beste måtene å koble deg til alumni og dra nytte av denne kraftige ressursen.

Hva er et College Alumni Network?

Et høyskolealdernettverk tilbyr en måte for akademikere å holde kontakten med. Alumni nettverk tjener som en forening av tidligere studenter fra et universitet, broderskap / sorority, klubb eller region. Alumni-nettverket inneholder ofte informasjon om hver kandidats karriere-, bosteds- og kontaktinformasjon.

Alumni kan få tilgang til nettverket for å be om karriereinformasjon eller jobbssøkråd fra andre alumner. College alumni nettverk er en utmerket måte å gjøre kontakter i sitt felt eller for å få hjelp på en ny karrierevei.

En høyskole karriere tjenester eller alumni saker kontor kan også holde arrangementer for medlemmer av nettverket slik at kandidater kan nettverk i person. De organiserer sosialt, sender ut nyhetsbrev, gjennomfører fundraising, og oppretter et vindu med muligheter for nettverk og forretningsforbindelser.

Omvendt er universitetsnettet nettverk også tilgjengelig som en veiledning katalog for nåværende studenter. Mange skoler tillater videregående studenter eller de som søker råd fra en profesjonell, kan kontakte alumner gjennom en portal for å få innblikk i forskerutdanning eller karriere råd.

Hvordan trykke på College Alumni Connections

Ta kontakt med karriere og / eller alumni-saker kontor for din høyskole og spørre om hvilken som helst database med alumni-frivillige. Nevn at du ønsker å kontakte dem for informasjon og råd om din karriere eller jobbsøking. Normalt kan du søke etter kontakter etter geografisk område og karrierefelt.

Flere måter å engasjere seg med alumni

  • Delta på høyskole hendelser: En annen flott måte å koble til med alumni er gjennom arrangementer sponset av karrierekontoret, alumni-kontoret eller regionale alumni-klubber for din høyskole. Noen arrangementer vil ha et tydelig karriereelatert tema som hastighetsnettverk eller karrierepaneler. Andre programmer som galleri eller museumsbesøk, forelesninger eller sosiale sammenkomster vil også gi en behagelig mulighet til å møte alumni mens de forfølger felles interesse. Arrangementer vil bli tilbudt på campus så vel som i ulike byer med betydelige alumni befolkninger. Sjekk nettstedene for karrierekontoret, alumni-kontoret og lokale alumni-klubber for ideer.
  • Få spørsmål klar: Forbered spørsmål så du er klar til å engasjere alumni på hendelser. Utarbeide en kort introduksjon som vil gi alumni et sammendrag av noen av dine hovedfordeler, interesser og ambisjoner. Ta med CV til karrierefokuserte hendelser og et visittkort med referanse til din LinkedIn-adresse eller et nettsted med bakgrunnsinformasjon for andre typer hendelser.
  • Planlegg informasjonsmøter: Prøv å planlegge noen informative konsultasjoner med alumner på deres arbeidssted som en oppfølging av dine interaksjoner på hendelser. Du kan enten gjøre dette på programmet eller etterpå via e-post hvis du har sikret visittkort. Din epost ville inneholde språk som "Jeg likte virkelig å møte deg på galleri-mottaket. Ditt arbeid i markedsføring lød ganske spennende. Kan det være mulig for oss å møte for en informativ konsultasjon, slik at jeg kan få en mer fullstendig forståelse av hva det tar å bygge en karriere i feltet? "
  • Bruk LinkedIn: Pass på at du blir med i LinkedIn grupper for din høyskole. Skriv meldinger som legger vekt på at du er stipendiat alum med stor interesse i sitt felt. Sørg for at profilen din er fullt utviklet og nå ut til alumni i målfelt, og prøv å planlegge noen informasjonsmøter eller telefonkonsultasjoner.
  • Bruk sosiale medier: Sosiale medier gir gode muligheter for å koble seg til alumni. Du har sannsynligvis noen Facebook-venner fra din høyskole som jobber i et felt av interesse eller som kjenner noen som kan være av verdi for deg. Gjennomgå vennelisten din og meld deg til alle som kan være et godt prospekt eller legge inn en statusoppdatering som "Jeg utforsker karrieremuligheter i teknologi rådgivning og vil gjerne snakke med deg hvis du har noe innblikk i feltet. introduksjoner til noen av dine kontakter som arbeider i feltet for en informativ konsultasjon. "

Hvis du følger noen av disse forslagene, vil du finne at alumni-nettverk kan være en viktig del av den generelle jobbsøkekampanjen din. Forhåpentligvis, når du er i stand til å hjelpe, vil du returnere favør og bistå andre medlemmer av høyskolesamfunnet ditt.


Interessante artikler

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Oppdag hvordan du blir en veterinærteriogenolog med arbeidsoppgaver, ansvar, lønnsinformasjon og mer.

Alt om video gjenopptas

Alt om video gjenopptas

Hvis du ikke har mottatt dine første videoopptak ennå, vil du snart. Buzz vokser. Her er det å tenke på før de kommer.

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Unngå å gjøre ting som kan gjøre deg gjenstand for sladder på jobben. Her er tips som vil hjelpe deg med å holde kolleger fra å snakke om deg.

Beste jobber i videospillindustrien

Beste jobber i videospillindustrien

Finn ut om jobber i videospillbransjen og lær om yrker involvert i den tekniske og forretningsmessige siden av spillbransjen.

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

En liste over road test steder i Virginia.

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtuelle telefonsentralagenter gir telefon, chat, kundeservice eller teknisk support fra sine egne hjemmekontorer.