• 2024-06-28

Livet til en modell i løpet av moteugen

Liv Morgan returns to drop a bombshell during Lana’s wedding to Lashley: Raw, Dec. 30, 2019

Liv Morgan returns to drop a bombshell during Lana’s wedding to Lashley: Raw, Dec. 30, 2019

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fashion Week til modeller ligner på hva de olympiske leker er til utøvere. Det er en sjanse for modeller å vise frem sitt talent, reise verden og lage et navn for seg selv. Begge tar måneder og til og med år med forberedelse og hardt arbeid for å komme til det ultimative øyeblikket for å komme på verdensstadiet.

For alle som er involvert fra modeller, designere, produsenter, modellagenter, makeupartister, stylister, fotografer, magasinredaktører, kjøpere og til og med musikere, er Fashion Week ofte en frenet og spennende tid uten mye søvn. Men, vanvidd begynner ikke bare med showene, det starter mange måneder før med modeller som deltar på samtaler, beslag og repetisjoner.

Hva, når og hvor

Fashion Week skjer to ganger i året i hver av de fire hovedmote hovedstadene i verden: henholdsvis New York, London, Milan og Paris. Under hver moteuke finner utallige forestillinger fra ikoniske og oppadgående designere sted.

Det hele begynte med New York Fashion Week i 1943, etterfulgt av Paris Fashion Week i 1945, Milan Fashion Week i 1958, og til slutt London Fashion Week som ble etablert i 1994. Mens andre store byer har sine egne Fashion Week, disse fire byene regnes som "Big Four" av moteverdenen, og de får mest oppmerksomhet og kjører de største folkemengder og kjendiser.

I februar og mars presenterer Fashion Week stiler for kommende høst / vinter samlinger. I september og oktober finner utstillinger for neste års vår / sommer samlinger sted. Å gjøre forestillingene så langt i forveien gir kjøpere muligheten til å kjøpe og planlegge for kommende sesonger, og gir moteredaktører en snakk på nye trender.

Backstage til Runway

Før hvert show, møter modellene endelige beslag med designerne som bestemmer hva modellen skal ha på og akkurat hvordan de skal presentere den. Når antrekkene er valgt og montert, vil de bli hengt på et stativ, vanligvis med et bilde av modellen og eventuelle andre spesielle instruksjoner. Designere kan også henge en godbag på hver rack som vil inkludere ting som en naken pantie eller thong, sminkefjerner, barbermaskiner, deodorant og andre hygieneprodukter, bare hvis modellen glemte å bringe noen nødvendigheter.

Shows finner sted i alle timer på dagen og natten, så mange modeller jobber fra før solen kommer opp til lenge etter at den går ned. Det er tidlige samtaletider for hår og sminke, og det er ofte ekstravagante etterpartier at modeller forventes å delta på det som er avgjørende for nettverk i modellerings- og modemiljøet.

Siden de fleste modeller går flere shows om dagen i løpet av uken, er det alltid en gal dash å få til hvert eneste show i tide; og hvis en av forestillingene skjer for sent, kan det føre til kaos for alle de andre forestillingene som er planlagt etterpå. Modeller kjører ofte på minimal søvn og har bare tid til å spise og hente med sine agenter mens de reiser til neste show.

En del av å være en modell ser alltid sitt beste ut, noe som er vanskelig å gjøre når du går på liten søvn, så et sunt kosthold og mye vann er viktig. Heldigvis har modellene noen av de beste hår- og sminkefolkene i verden som også jobber veldig lange timer for å hjelpe modellene til å se sitt absolutt beste.

Selv om de fleste bare ser den glitrende delen av Fashion Week, går timer og timer med arbeid fra hundrevis av mennesker inn i hvert enkelt show, selv om de bare varer i noen minutter. Mote og modellering er uten tvil spennende bransjer å jobbe i, men de er også næringer som krever mye hardt arbeid, forberedelse og engasjement.


Interessante artikler

Referansekontrollskjema som arbeidsgivere bruker

Referansekontrollskjema som arbeidsgivere bruker

Se gjennom en referansekontrollskjema som inneholder spørsmål som potensielle arbeidsgivere spør når du sjekker referanser, og informasjon om når selskaper sjekker.

Vil du vite hvorfor du kan bruke et referansebrev?

Vil du vite hvorfor du kan bruke et referansebrev?

Ønsker du å få bedre forståelse av formålet med et referansebrev? Når du trenger en referanse, sørg for at du spør folk som kjenner arbeidet ditt - vel.

Er du en ansatt eller en uavhengig kontraktør?

Er du en ansatt eller en uavhengig kontraktør?

Hva er dine rettigheter og forpliktelser hvis et selskap tilbyr deg en stilling som en uavhengig entreprenør i stedet for å ansette deg som ansatt?

Sample Check Verification of Employment and Reference Policy

Sample Check Verification of Employment and Reference Policy

Hvis du har mottatt en forespørsel om verifisering av tidligere ansattes ansettelse og ferdigheter, er det en prøvepolitikk å dele.

Et eksempel på referansebrev for fosterforeldre

Et eksempel på referansebrev for fosterforeldre

Gå gjennom et personlig referansebrev for en fosterforelderposisjon og lær hvilken informasjon som skal inkluderes.

Barnevern Referanse Brev og e-post eksempler

Barnevern Referanse Brev og e-post eksempler

Eksempel på referansebrev og e-post for barnehageposisjon, med informasjon om hva du skal inkludere og hvordan du skriver og sender et referansebrev.