• 2024-07-02

Rolle for flyvedlikeholdsadministratorene (AZ)

Førstehjelpskurs i ledelse og varsling

Førstehjelpskurs i ledelse og varsling

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Aviation Maintenance Administrationman (AZ) ble etablert som en vurdering i 1963. Deres initialer for marinen er AZ fordi Aviation Maintenance Administration gjør alt fra A til Z.

Siden etableringen har Chief of Naval Operations flyttet seg fra tradisjonelle klassifiseringer til et alfanumerisk system av Navy Occupational Specialty (NOS) koder. Så AZ-rangeringen er nå under NOS som A440. Ikke lenger vil de enlisted medlemmer bli kalt av deres rente også. Så en Betty Officer Tredje klasse, som er en E-5, i Aviation Maintenance-feltet vil ikke bli kalt AZ3 kjøpe sine jevnaldrende og høyere rangordnede medlemmer av hans kommandokjede. Han / hun vil rett og slett bli kalt Petty Officer _______ (navn).

Om Aviation Maintenance Administration Karriere

Aviation Maintenance Administrationmen utfører en rekke administrative, administrative og ledelsesmessige plikter som er nødvendige for å holde flyvedlikeholdsaktiviteter i gang. Karakteren krever nært kommunikasjon med alle andre luftfartsvedlikeholdsgrader.

AZ er pålagt å ha ulike organisatoriske og tekniske ferdigheter og de utfører flere roller innenfor en luftfartskommando i ulike arbeidsstasjoner som vedlikeholds- og produksjonsarbeidsentrene. Slike viktige Logger og Records innenfor en divisjon, sporfly, komponent timer og til og med timer på individuelle bolter eller skruer. Hver gang flyet opererer, må luftfartsselskaper opprettholde deres levetid. Eventuelle beregninger eller loggbøker ikke vedlikeholdes riktig, og kommandoen kan ha fly som er jordet, eller verre, har piloter og flyvere som ikke kommer hjem sikkert.

Pilotene og mannskapet stole på Aviation Maintenance Administrationman og deres omhyggelige oppmerksomhet på detaljer. Dette er oppmerksomheten på detaljer som bringer piloter og besetningsmedlemmer og flyet hjem sikkert. AZ-ene er adept på regnearkskap og utfører beregninger hele tiden, og krever at andre medlemmer av kursen skal sikkerhetskopiere dem og sikre nøyaktighet. Alt i Aviation-kommandoen må være korrekt dokumentert, sjekket to ganger for nøyaktighet, og korrekt arkivert og logget som en hendelse eller inspeksjon av kommandoen, FAA eller National Transportation Safety Board kan føre til at liv går tapt og karriere slutter.

Luftfartsvedlikeholdsadministratorene er ansvarlige for vedlikeholdsansvarlig, sjef og vedlikeholdsansvarlig.

Plikter og ansvar for AZs

  • Planlegging av flyinspeksjoner
  • Holder diagrammer som viser trender i flysystemets pålitelighet
  • Organisering og drift av biblioteker av tekniske publikasjoner, rapporter og tilhørende vedlikeholdsdata
  • Utstedelse av flyinspeksjon og arbeidsordre
  • Utføre kontorlige og administrative oppgaver som arkivering og skriving
  • Forbereder rapporter og korrespondanse
  • Utføre datastatistikk og systemanalyse
  • Opprettholde motor loggbøker og tilhørende fly poster

Arbeidsmiljø

Aviation Maintenance Administrationmen jobber vanligvis i et rent, komfortabelt kontormiljø.Arbeidsplasser varierer avhengig av om de er tildelt til sjø eller land. Oppgavene de utfører er for det meste mentale og krever et nært samarbeid med medarbeidere. AZ-er kan tilordnes et fly eller helikopterskvadron som kan distribuere på Navy-skip. Muligheter er også å jobbe i skvadroner basert på oversjøiske steder eller i det kontinentale USA.

A-skole (jobbskole) Informasjon

Meridian, MS - 96 kalender dager

ASVAB Score Krav: VE + AR = 102

Sikkerhetsklareringskrav: Hemmelig

Andre krav:Må være amerikansk statsborger

Sub-spesialiteter tilgjengelig for denne vurderingen: Navy Enlisted Klassifiseringskoder for AZ

Nåværende Manning Nivåer for denne vurderingen: CREO-liste

Merk: Fremskyndelsesmuligheter og karriereutvikling er direkte knyttet til en vurderings bemanningsnivå (det vil si at personell i underbemannede karakterer har større markedsføringsmulighet enn de som har overordnede karakterer).

Hav / Shore Rotation for denne vurderingen

  • Første Sea Tour: 42 måneder
  • First Shore Tour: 36 måneder
  • Andre Sea Tour: 36 måneder
  • Second Shore Tour: 48 måneder
  • Tredje Sea Tour: 36 måneder
  • Third Shore Tour: 48 måneder
  • Fjerde Sea Tour: 36 måneder
  • Forth Shore Tour: 48 måneder

Merk: Havturer og landturer for sjøfolk som har gjennomført fire sjøturer, vil være 36 måneder til sjøs, etterfulgt av 36 måneder i land til pensjon.

Kilde: Mye av de ovennevnte opplysningene med tillatelse fra Navy Personnel Command


Interessante artikler

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Tar du kjæledyrportretter til moro? Eller bake din egen hundeservietter? Lær hvordan du utvikler din hobby til en heltidsvirksomhet.

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Opplæringshjelp er en verdifull fordel som arbeidsgivere tilbyr ansatte. Det er en vinn-vinn-fordel som oppfordrer til fortsatt kompetanseutvikling.

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Slik avviser du høflig en forespørsel om referanse, med eksempelbokstaver og e-postmeldinger som skal brukes til å avvise forespørsler om anbefalingsbrev.

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

Slik gjør du en internship i en permanent stilling, inkludert de 12 beste tipsene for å skifte en internship til en heltidsjobb.

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Slå din nåværende jobb inn i en telekommuterende jobb ved å følge disse trinnene for å skape et overbevisende teleprosjekt for din sjef.

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Her er en prøve tutor CV og følgebrev med tips for hva du bør være sikker på å inkludere for å øke sjansene dine for å lande en posisjon.