• 2024-06-28

Hvordan oppgi to uker når du avslutter

7tallet: Hvorfor & Hvordan

7tallet: Hvorfor & Hvordan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en ansatt avgår fra sin jobb, blir han bedt om å gi to uker beskjed om å varsle arbeidsgiveren. To uker er den tradisjonelle standardtiden som en ansatt er enig om å fortsette å jobbe for sin nåværende arbeidsgiver før han avgår. Arbeidsgiveren kunngjør at hans avgang trer i kraft ved utgangen av den andre uken etter at han har gitt beskjed. Ved utgangen av arbeidsperioden på to uker er ansatt ikke lenger en ansatt i firmaet.

Når to uker er ikke ønsket av en arbeidsgiver

To ukers varsel er ofte ikke nødvendig eller verdsatt av arbeidsgiveren. Menneskelige ressurser kan ha standardpraksis som de følger for å eliminere muligheten for å betale for diskriminering, uansett hvor likte eller verdsatt den avgående ansatt var til organisasjonen.

HR er også opptatt av effekten av oppsigelsen på moralen og positive utsikter for de ansatte som forblir. Å frata ansatte kan få dårlig munn på vei ut av døren, så HR ser ingen god grunn til å risikere at en disenfranchised ansatt kan holde seg til å chatte på jobb.

Mulige arbeidsgivere standard praksis

En arbeidsgiver kunne håndtere en avtalt ansatt på disse måtene:

  • Medarbeider er ikke lov til å gå tilbake til arbeidsområdet eller å si farvel til kollegaer.
  • Arbeidsgiveren sørger for en tid for den ansatte å møte slik at hun kan fjerne personlige gjenstander fra arbeidsplassen.
  • Arbeidsgiver drar arbeideren ut av arbeidsplassen umiddelbart.

Hvis jobben din er sensitiv, og du har tilgang til bedriftsinformasjon, konfidensiell informasjon og konfidensielle datasystemdata, kan det hende at firmaet ikke vil at du skal jobbe i løpet av de siste to ukene. Du kan i stedet finne deg eskorte ut av arbeidsplassen når du trekker deg fra. Noen selskaper har vedtatt umiddelbar oppsigelse som sin standard praksis når det gjelder avgang fra ansatte.

I disse tilfellene betaler de fleste arbeidsgivere de to ukene, selv om de ikke ble jobbet av medarbeideren, fordi arbeidstakerne tilbød seg å jobbe og ble nektet. Noen vanlige HR-praksiser tillater ikke at den avgående ansatt skal jobbe, selv om han var tilgjengelig.

Medarbeiderperspektivet om å gi to ukers varsel

Fra ansattes perspektiv, for bedrifter som ikke betaler automatisk for de to ukene, kan de ansatte være bedre rustet til å tjene lønnsslipp. De vil kanskje ha mulighet til å rydde opp alle løse ender og si farvel til sine kolleger.

På baksiden, desto lengre forblir du i bedriften etter din oppsigelse, desto flere muligheter eksisterer for at noe skal gå galt som du vil få konsekvenser for. I de to siste ukene kan du ta en avgjørelse du tror er helt uskyldig, men arbeidsgiverne kan oppleve det som en feil, og hold deg ansvarlig senere.

Avhengig av jobben, kan det hende at to uker ikke er i beste grad. Noen karriereeksperter anbefaler at du gjør din siste arbeidsdag dagen du går av.

Ledelsens varsel om oppsigelse

Det anbefales at ledere gir to til fire ukers varsel, men mengden anbefalt oppsettstid bestemmes også av stillingen. Samtidig, hvis en ny arbeidsgiver venter i vingene, kan den nye arbeidsgiver forvente at en ny medarbeider vil starte om to uker, med mindre en annen tidsramme er forhandlet.

Hvis din ansatt har en ansettelseskontrakt som angir to ukers varsel eller en annen variasjon på varsel er det nødvendig med tid, må arbeidstaker og arbeidsgiver overholde vilkårene i kontrakten.


Interessante artikler

Hvordan finne en statlig praktik

Hvordan finne en statlig praktik

Faglige, statlige og lokale myndigheter tilbyr muligheter for studenter å få en bak kulissene, se på hvordan vår regjering kjøres.

Hvordan og hvor du kan søke om jobb med FedEx

Hvordan og hvor du kan søke om jobb med FedEx

Informasjon om FedEx jobber og karrieremuligheter, typer arbeidsmuligheter, jobbsøknadsprosessen og selskapsfordeler.

5 grunner til at du bør ta din refs tilbakemelding alvorlig

5 grunner til at du bør ta din refs tilbakemelding alvorlig

Når sjefen din gir deg tilbakemelding som du ikke er enig med, bør du aldri overse den. Finn ut hvorfor du bør ta tilbakemeldingen på alvor.

Fordeler og ulemper med et fleksibelt arbeidsplan

Fordeler og ulemper med et fleksibelt arbeidsplan

Fleksibelt arbeid kan tilfredsstille både ansattes og arbeidsgiverens behov i mange kapasiteter, men det er også ulemper. Se både det gode og det dårlige.

Overarbeidet - Du er ikke alene

Overarbeidet - Du er ikke alene

Mange arbeidere føler seg overarbeidet, ifølge en studie fra The Family and Work Institute. Finn ut hvilke faktorer som bidrar til at folk føler seg på denne måten.

10 tips for å øke din jobbtilfredshet

10 tips for å øke din jobbtilfredshet

Bekjemp for å opprettholde en balanse mellom arbeid og liv, samtidig som du øker din jobbtilfredshet og effekt? Her er ti tips.