• 2024-06-28

Definisjonen av Curriculum Vitae

Resume vs CV - What's the Difference?

Resume vs CV - What's the Difference?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En curriculum vitae er et dokument som brukes til å liste opp sine kvalifikasjoner og søke om ansettelse. Det fungerer på omtrent samme måte som et CV og gir detaljert informasjon om en persons pedagogiske og arbeidshistorie. Ofte kalt en CV for kort, det er mye mer omfattende enn den typiske CV og kan derfor være mye lengre.

Det er ingen grense for hvor lenge, men en CV må kun inneholde informasjon som er nødvendig for å illustrere din faglige og faglige erfaring. En lang CV er ikke noe bedre enn en kort, hvis den inneholder fluff eller irrelevante data.

En jobbansøker som søker en akademisk jobb, for eksempel en undervisning på en høyskole eller et universitet eller en forskningsstilling, bør for eksempel alltid bruke en CV. De brukes også når du søker på jobber utenfor USA, men i den sammenheng er CV mer lik en standard CV. Hvis du er usikker på hvilket søknadsdokument som skal sendes til en potensiell arbeidsgiver, bruk jobbmeldingen til å veilede deg. Det vil vanligvis angi hvilket dokument institusjonen ønsker.

Hva skal du sette på din CV?

Som CV skal CVen begynne med kontaktinformasjon, for eksempel ditt fullstendige navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Du må også angi ditt område eller områder av faglig interesse.

Mens et CV er fokus på din erfaring og har en oversikt over din pedagogiske bakgrunn, for eksempel skolene deltok og grader opptjent, bør din CV inneholde en omfattende oversikt over din akademiske historie, inkludert tittelen på avhandlingen eller avhandlingen din.

Det må inneholde opplysninger om alle publikasjoner, forskningsprosjekter og presentasjoner som du har bidratt med. Du bør også oppgi stipend, akademiske priser og andre relaterte æresbevisninger du har mottatt.

Arbeids- og erfaringsdelen av CVen din skal inneholde lærings- og forskningsstillinger, både betalt og ubetalt. I tillegg til jobber, inkludere eventuelle relevante praktikophold og frivillige opplevelser her. Etter det avsnittet, diskutere medlemskapene dine i faglige og faglige foreninger og inkludere kontorer du har hatt, hvis noen.

Til slutt vil du også måtte gi en liste over referanser, sammen med deres kontaktinformasjon, på din curriculum vitae. Dette er de som har skrevet anbefalingsbrev om deg. Å gjøre dette er også i kontrast til et CV, som aldri inneholder denne informasjonen.

CV feil å unngå

  • Unngå fristelsen til å bli kreativ. Ditt CV skal bruke en enkel skrifttype, som Helvetica. Times New Roman er ok, men mange anser det som "kjedelig". Bruk hvitt eller annet nøytralfarget papir med svart blekk til harddiskene på ditt CV.
  • Sjekk formatet. Ta kontakt med jobbermeldingen for å se hvilket format en arbeidsgiver ønsker at CVen din skal være i. Hvis det ikke er angitt der, bruk en standard en, som.docx.
  • Bare ta med faktainformasjon. Å ligge på din CV vil bare føre til negative konsekvenser. Gitt hvor lite de fleste områder av akademisk interesse er, vil eventuelle forsøk på å bruke unøyaktig informasjon trolig følge deg gjennom hele karrieren din.
  • Ikke bli for personlig. Hold deg unna personlige opplysninger som hobbyer og fysiske egenskaper.
  • Hold det profesjonelt. Pass på at du bruker en e-postadresse som høres profesjonelt ut. En dum, vulgær eller suggestiv man kunne få din CV kastet.
  • Rediger, og rediger deretter igjen. Kontroller og dobbeltklikk for alle typoer, feilstavinger, grammatiske feil og andre feil. Ha noen som har en utmerket kommando av språket, og et ørnøye, korrekturlest din CV for deg. Et feilmeldt dokument vil få deg til å se slurvet og uforsiktig, og det er absolutt ikke meldingen du vil formidle til en potensiell arbeidsgiver. Noen få typoer kan være alt som trengs for å få din CV kastet inn i den sirkulære filen.

Samlet sett behold din CV målrettet, og bruk kortfattet språk for å få din erfaring over til leseren. Din CV skal fortælle din potensielle arbeidsgiver historien om din tidligere arbeidserfaring, og hvorfor du er den som best kan fylle sine behov for jobben.


Interessante artikler

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

En veileder til informasjonen arbeidsgivere kan sjekke om din jobb historie, og hvorfor det er viktig, du være ærlig om din arbeids historie.

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Så langt som planer for å starte livet ditt igjen for å løpe vekk fra militæret. Hvilke som kan løses ved å anskaffe, og som vil komme tilbake for å hjemsøke deg?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Lær når arbeidsgivere er forbudt fra hvor mye du har gjort, samt når og hvordan du skal utlevere lønnen din.

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Lær det grunnleggende om arbeidsledighet, og å være selvstendig næringsdrivende, inkludert når og hvordan entreprenører og frilansere er kvalifisert til å samle inn.

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Lær om om det er mulig for offentlige ansatte å velge bort å bidra til Federal Employees Retirement System eller FERS.

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Informasjon om når du kan samle arbeidsledighet dersom du jobber på deltid, som kvalifiserer for delvis arbeidsledighet, og hvordan arbeidsledighetsfordeler beregnes.