• 2024-07-02

Dyrefotograf Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

ПЕТИФУР ПОЛЯРНАЯ СМЕСЬ / PETITFOUR POLAR MIX - A Vis Vitalis film (2020)

ПЕТИФУР ПОЛЯРНАЯ СМЕСЬ / PETITFOUR POLAR MIX - A Vis Vitalis film (2020)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Animal fotografer fanger opp bilder av dyr til bruk i kommersielle og kunstneriske bestrebelser. De må ha et øye for å fange balansert, interessante bilder av sine dyrefag. De må også ha kunnskap om hvordan man bruker forskjellige linser, blinker og annet utstyr for å kompensere for lysforhold, værforhold og dyrebevegelse.

Dyr Fotograf Plikt og ansvar

Jobben krever generelt muligheten til å utføre følgende oppgaver:

  • Ta bilder av dyreprofiler av profesjonell kvalitet
  • Planlegg sammensetningen av fotografier
  • Bruk profesjonelt fotografisk utstyr, belysning og teknikker
  • Forbedre bilder med bilderedigeringsprogramvare
  • Arkiver og administrer en database med bilder
  • Opprettholde en profesjonell portefølje for å vise frem arbeid og annonsere til potensielle kunder

Animal fotografer kan spesialisere seg ved å fotografere en bestemt art eller en kategori av dyr som dyreliv, hester eller kjæledyr. Det kan være ytterligere spesialisering som fotograf finner en bestemt nisje i sitt område av bransjen. For eksempel kan en hestfotograf spesialisere seg på show, racing, konformasjon eller hingstfotografering.

Pet fotografer jobber vanligvis direkte for eiere på deres forespørsel. De kan jobbe i et studio eller besøke klienter på en praktisk fotograferingsplass, for eksempel deres hjem eller en lokal park.

Noen dyr fotografer fokuserer på å levere bilder til lager foto byråer. Fotografen tjener en provisjon når aksjeselskapet tillater en klient å bruke bildet mot et gebyr. Fotografer kan også velge å omgå byråer helt og selge sine egne bilder direkte for bruk i s, magasiner eller nettsteder.

Dyr Fotograf Lønn

En dyrfotografs lønn kan variere avhengig av sted, erfaring og arbeidsgiver. Lønnsundersøkelsen fra Bureau of Labor Statistics (BLS) skiller ikke dyr fotograf lønndata fra yrket som helhet:

  • Median timelønn: $16.35
  • Topp 10% timelønn: $36.71
  • Bunn 10% Timelønn: $9.54

Utdanning, opplæring og sertifisering

  • Utdanning: Ingen grad er nødvendig for å bli dyrefotograf, men mange vellykkede fotografer har en høyskoleeksamen i fotografering eller fotojournalistikk. Det er også helt mulig å majorere i et ikke-relatert område og inkluderer noen fotograferingskurser som en del av pedagogisk erfaring.
  • Opplæring og erfaring: Det viktigste for aspirerende fotografer er å få opplæringsopplevelse fra de som er erfarne innen fotografiet, enten det kommer fra å ta formelle klasser eller lærling med en mentor. Fotografering er en veldig teknisk kunst, og det er mange utstyr som må mestrer, for ikke å nevne de overvektene som går inn på å fange det rette bildet av et dyr som kanskje eller ikke er et samarbeidsfag.

Mange samfunn har grupper eller klubber for fotografer. Disse klubbene kan koble aspirerende fotografer og erfarne fagfolk, samt gi et forum for å diskutere nye teknikker og ny teknologi i feltet.

Dyr Fotograf Ferdigheter & Kompetanse

For å lykkes i denne rollen trenger du generelt følgende ferdigheter og kvaliteter:

  • Kunstneriske ferdigheter: Dyrfotografer må ha et øye for å ta imot balansert, interessante bilder av sine dyreprofiler.
  • Tekniske ferdigheter: De fleste fotografer bruker spesialisert dataprogramvare til å beskjære og manipulere bilder, slik at datamaskin og teknologi er generelt av høy verdi.
  • Mellommenneskelige ferdigheter: Animal fotografer må lytte til og jobbe godt med sine kunder eller arbeidsgivere for å fange de bildene de ønsker og trenger.

Jobbutsikt

BLS prosjekterer at sysselsetting i det generelle fotografiet vil avta 6 prosent gjennom 2026. Animal fotografering vil fortsatt være et tilgjengelig karrieremulighet for frilansere, selv om det vil være ivrig konkurranse om lønn i heltidsposisjoner.

Arbeidsmiljø

De fleste fotografer må stå eller gå i lange perioder mens de tar bilder.

Noen dyr fotografer, spesielt de som er involvert i dyreliv fotografering, jobber i feltet og reiser over hele verden i jakten på deres dyrefag. Andre, spesielt kjæledyrfotografer, opprettholder et studio-sted eller ta bilder i en enkelt by eller region.

Fremdriftsplan

Arbeidsplanen for dyrefotografer avhenger ofte av om de jobber for seg selv, som frilansere eller for bedrifter. Ofte er timene deres fleksible, spesielt hvis de jobber som frilansere.

Noen velger å forfølge fotografering på deltid mens de har en heltidsposisjon i en annen bransje. Tre av ti fotografer jobber deltid, ifølge BLS.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å bli dyrefotografer, kan også vurdere andre karrierer med disse median lønnene:

  • Kunstdirektør: $ 92.780
  • Håndverk eller fin kunstner: $ 48,960
  • Grafisk designer: $ 50,370

Hvordan få jobben

Finn en mentor

En god mentor vil hjelpe deg med å bygge opp dyrefotografiske ferdigheter og relasjoner med andre i feltet.

Bygg en portefølje

Opprette og vedlikeholde en digital portefølje av fotografiet ditt, vil vise potensielle arbeidsgivere hva du kan gjøre.

Frivillig

Mange dyreorganisasjoner trenger frivillige fotografer til å ta bilder av deres adoptable kjæledyr. Å ta en slik mulighet kan hjelpe deg med å få erfaring og bygge opp porteføljen din.


Interessante artikler

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Tar du kjæledyrportretter til moro? Eller bake din egen hundeservietter? Lær hvordan du utvikler din hobby til en heltidsvirksomhet.

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Opplæringshjelp er en verdifull fordel som arbeidsgivere tilbyr ansatte. Det er en vinn-vinn-fordel som oppfordrer til fortsatt kompetanseutvikling.

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Slik avviser du høflig en forespørsel om referanse, med eksempelbokstaver og e-postmeldinger som skal brukes til å avvise forespørsler om anbefalingsbrev.

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

Slik gjør du en internship i en permanent stilling, inkludert de 12 beste tipsene for å skifte en internship til en heltidsjobb.

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Slå din nåværende jobb inn i en telekommuterende jobb ved å følge disse trinnene for å skape et overbevisende teleprosjekt for din sjef.

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Her er en prøve tutor CV og følgebrev med tips for hva du bør være sikker på å inkludere for å øke sjansene dine for å lande en posisjon.