• 2024-09-28

Hva er et oppholdsintervju med utvalgsspørsmål

The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary

The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva er et oppholdsintervju, og hvorfor fører arbeidsgivere dem? Tenk på et oppholdsintervju som det motsatte av et utgangssamtale. Mens et avgangsintervju finner sted når en ansatt forlater en jobb, er et oppholdsintervju med nåværende ansatte, med målet å identifisere årsakene de jobber for organisasjonen, samt eventuelle frustrasjoner.

Utgangsintervjuer brukes som et verktøy for å forstå arbeidsrelaterte problemer eller endringer som kan gjøres for å bedre medarbeideropplevelsen og selskapet som helhet. Men fordi disse intervjuene er med avgangende ansatte, er det for sent for selskapet å gjøre endringer og beholde dem.

Det er der oppholdsintervjuer kan være fordelaktige. Ved hjelp av svarene fra et oppholdsintervju kan arbeidsgivere proaktivt gjøre endringer for å forbedre arbeidsmiljøet. Opphold intervjuer er et kraftig ansettelsesverktøy for bedrifter.

Er din bedrift ledende intervjuer med alle ansatte? Oppdag hva du kan forvente, inkludert typiske spørsmål som blir spurt under disse intervjuene og en veiledning for å lage dine svar.

Årsaker Arbeidsgiverutførelsen Hold intervjuer

Et oppholdsintervju er utformet for å oppdage hvorfor nåværende ansatte fortsetter å jobbe for selskapet, hva motiverer og engasjerer dem, og hvorfor de velger å bli hos organisasjonen i stedet for å søke etter en ny stilling.

De hjelper bedrifter å forstå hva de gjør riktig. I tillegg har ansatte en tendens til å sette pris på disse "innsjekking" -intervjuene, og en følelse av tillit er bygget mellom en arbeidstaker og hans eller hennes veileder.

Informasjonen oppnådd under oppholdsintervjuer brukes til å øke ansattes engasjement og oppbevaring og å redusere omsetningen både på individnivå og på bredere nivå over hele virksomheten.

Ved å ha et oppholdsintervju, kan bedrifter øke medarbeidernes tilfredshet og håndtere eventuelle problemer som kan oppdages under intervjuet før disse problemene blir alvorlige. For ansatte er dette en mulighet til å dele sine bekymringer, deres mål og hva de liker - og ikke liker - om deres nåværende rolle med selskapet.

I motsetning til medarbeidertilfredshetsundersøkelser, åpner intervjuer gulvet til en samtale med spørsmål, kommentarer og ideer til forbedring. Problemene løses umiddelbart, ikke etter at en ansatt har flyttet til en ny mulighet.

I tillegg til å bedre bedriften, blir intervjuer gir arbeidsgiveren en sjanse til å forstå arbeidstakerens mål og karriereinteresser. I likhet med en prestasjonsvurdering kan disse møtene og intervjuene føre til incitamenter som kampanjer, noe som gjør at ansatte er glade og villige til å fortsette å jobbe i organisasjonen.

Mens mange bedrifter gjør endringer i sin interne struktur for å sikre best mulig praksis, kan intervjuer få ansatte til å føle at deres meninger ble hørt og verdsatt, og gnist positive endringer i selskapet.

Hvem utfører oppholdsintervjuer

Oppholdsintervjuer er vanligvis organisert av en veileder, leder eller Human Resources. En veileder eller leder har vanligvis mer trekk og direkte innvirkning på medarbeideren direkte, men Human Resources bør alltid være tilgjengelig for å diskutere mer komplekse situasjoner.

Eksempler på oppholdsintervjuer

Her er noen spørsmål du kan forvente å høre under et oppholdsintervju:

  • På en skala på 1-10, hvor lykkelig jobber du her?
  • Sammenlignet med andre arbeidsgivere, hvordan stabler vårt firma opp?
  • Har du noen gang vurdert å forlate selskapet for en annen mulighet? Hvorfor bestemte du deg for å bli?
  • Tror du at arbeidet ditt her har mening?
  • Føler du at vårt kontor gir muligheter for vekst og personlig utvikling?
  • Hva er dine karrieremål?
  • Føler du deg behagelig å nå ut til flere eldre ansatte?
  • Tror du at lønns- og ytelsespakken din er konkurransedyktig?
  • Hvilke endringer vil du gjøre for å forbedre vårt kontormiljø?
  • Har du noen forslag til hvordan vi kan fortsette å forbedre?
  • Tror du tilbakemeldingen du mottar, er nyttig?
  • Hvilke andre muligheter leter du etter?
  • Hvilke andre fordeler kan vi tilby for å holde balansen mellom arbeid og liv i sjakk?
  • Tror du at noen av dine ferdigheter blir underutnyttet?
  • Hvilke ferdigheter vil du kanskje forbedre?
  • Hvis du kunne endre på ting om firmaets struktur, hva ville det være?
  • Føler du deg verdsatt?
  • Savner du noe om din tidligere ansettelse?
  • Hva tenker du om i løpet av morgenen din?

Tips for å svare på oppholdsintervjuer

  • Vær ærlig - men strategisk. Dette er en mulighet for deg å dele bekymringer og problemer. Men akkurat som under et intervju, vil du ikke komme over som å ha en dårlig holdning. Fokuser på løsninger, snarere enn klager. Så, i stedet for å si: "Jeg får aldri ansiktstid med sjefen min," kan du si, "Jeg vil gjerne sette opp månedlige laglunsjer, og at ledere har kort ukentlig eller to ukers en-til-en-sjekk -ins." Hvis du blir bedt om å gi ærlig tilbakemelding, gjør du det - men hold det profesjonelt, ikke personlig. Vær taktfull og snill. (Tenk: Hvordan vil jeg at lederen min skal ramme denne tilbakemeldingen hvis den ble gitt til meg under en prestasjonsvurdering?)
  • Kjenn beskjeden din. Tenk gjennom det du vil kommunisere. Det kan være like enkelt som å dele med at du elsker jobben, eller så komplisert som å diskutere hvordan lønnen din virker undermarkedet. Å vite hvilken melding du vil formidle på forhånd, vil bidra til å sikre at du får det over i løpet av intervjuet.
  • Nervøs? Vurder å øve. Som med ethvert intervju, kan øvelsen hjelpe deg med å finpusse meldingen. Spør en pålitelig medarbeider, en venn eller betydelig annen til å spille rollen som intervjuer. Eller bare trene foran speilet!

Interessante artikler

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvordan HR skal håndtere betale når en ansatt avgår

Hvis du ønsker en ansattes avgang som du ville ha sparket, er det hva du skal gjøre med å betale dem de siste to ukene de ikke fungerte.

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det Pitot-Static System Powers Aircraft Instruments

Det du trenger å vite om det pitot-statiske systemet, systemet som leverer strøm til tre grunnleggende flyinstrumenter.

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

Hvordan HR bruker data for å rekruttere talentfulle medarbeidere

I tillegg til de menneskelige og interaktive forholdene som er til stede når du rekrutterer talentfulle medarbeidere, kan HR også bruke data for å rekruttere talent. Finn ut hvordan.

Lær om betydningen av et salgsteam

Lær om betydningen av et salgsteam

Mens salget vanligvis er en individuell jobb, er mange salgsprosjekter en del av et salgsteam. Lær elementene og betydningen av et godt salgsteam.

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Betydningen av ansattes kompensasjon og fordeler

Bruk din ansettelsespakke for å øke rekruttering og opprettholdelse, med disse tipsene for å skape et konkurransedyktig kompensasjonsprogram.

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Hvordan er vårt selskap bedre enn din nåværende arbeidsgiver?

Lær hvordan du svarer på intervjuespørsmål om hvordan bedriften du intervjuer med, er bedre enn din arbeidsgiver, med eksempler på de beste svarene.