• 2024-06-28

Konflikthåndteringskunnskapsliste og eksempler

Геннадий Зюганов: ситуация в США предельно острая, конфликт будет нарастать - Россия 24

Геннадий Зюганов: ситуация в США предельно острая, конфликт будет нарастать - Россия 24

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er vanskelig å unngå konflikt helt, både på arbeidsplassen og på andre steder i livet. Det er menneskelig natur å være uenig. Faktisk vil eliminering av konflikter helt føre til egne problemer: Det ville ikke være noe mangfold av mening og ingen måte for oss å fange og rette feil planer og retningslinjer.

Men dårlig kommunikasjon eller mellommenneskelig spenning kan lett føre til enkle uenigheter til å blusse opp i vreden eller verre. Konflikter som får lov til å feste og vokse, vil i siste instans redusere produktiviteten og skade personell moral. Derfor søker arbeidsgivere medarbeidere med ferdigheter til å håndtere og diffuse konflikter.

Typer arbeidsplasskonflikt

Ikke alle konflikter er like, og de kan heller ikke styres som om de var like. En konfrontasjon med en sint kunde er veldig annerledes enn en personlig tiff mellom medarbeidere eller friksjon med ens egen veileder. På samme måte oppstår noen konflikter når folk er uenige om hvordan man gjør det rette, mens andre involverer faktisk ondskab. Nøkkelspørsmålet er som regel hvem som har mer makt i selskapet, og om en av partene har direkte myndighet over den andre.

Konflikter kan adresseres direkte av de involverte partene, eller med intervensjon av veiledere, personalansatte, fagforeninger eller faglige mediatorer. Prosessen kan innebære en uformell samtale eller innlevering av en formell klage. I nesten alle tilfeller innebærer håndtering av konflikter og oppnå konfliktløsning samme kjerne sett med ferdigheter.

Vær forberedt på å dele eksempler

Sterke konfliktstyringsevner er en fordel i mange stillinger; i det minste har en medarbeider som har slike ferdigheter, mindre konflikt for andre mennesker å klare seg og skaper et jevnere arbeidsmiljø generelt. Ansette ledere kan eller ikke søke etter konflikthåndteringsferdigheter eksplisitt. Imidlertid kan mange av disse samme evner falle under andre overskrifter, for eksempel samarbeid eller ledelse. Sjekk jobbbeskrivelsen for indikasjoner på hvordan du bør ramme hva du kan gjøre når du går for å skrive ditt CV og følgebrev.

Eksempler på konflikthåndteringskunnskaper

Hvis en jobbmelding angir "konflikthåndtering" i beskrivelsen, vær forberedt på å dele eksempler på hvordan du har håndtert konflikter på jobb under jobbintervjuer. Gjennomgå disse fire primære konflikthåndteringsevner, med tilhørende eksempler, for ideer om hva du skal nevne.

Kommunikasjons ferdigheter

Mye unødvendig konflikt kan unngås bare med klar, nøyaktig skriftlig og verbal kommunikasjon; En eneste tapt e-post kan føre til mislykkede planer og pekende fingre. Forutsetninger om hva andre mennesker allerede vet, tenker eller har til hensikt kan føre til vred eller verre. Mange argumenterer bare fordi de vil føle seg hørt. Bare å være en god lytter kan være nok til å inspirere tillit og løse vondt følelser. Eksempler på gode kommunikasjonsevner inkluderer:

  • Advarer problemer raskt før de når krisefasen
  • Tegner ut perspektivet og følelsene av motvillige deltakere
  • Formalisere en avtale mellom stridende (skriftlig når det er mulig)
  • Lytte uten avbrudd som partier deler sitt perspektiv
  • medier
  • Møtes med partene individuelt for å identifisere klager
  • Modellering rimelig dialog
  • forhandlings
  • Reflekterer betydelig konfliktfremkallende atferd i ytelsesvurderinger
  • Undervisning av alternativ atferd for å unngå å utløse konflikter

Emosjonell intelligens

Emosjonell intelligens er evnen til å forstå egne følelser og andres, og å håndtere disse følelsene godt. Folk som har høy emosjonell intelligens, er gode til å identifisere og møte andres behov mens de tar ansvar for sine egne behov og følelser. Noen få måter de gjør på dette er:

  • Hevder følelser uten å skylde
  • Kompromiss for å imøtekomme andre
  • Tilgivende overtredelser
  • Identifisere utløsere til konflikt
  • Anerkjenner forbedringer av antagonister
  • Innstilling av grunnregler for produktiv dialog
  • Viser respekt
  • Villighet til å endre oppførsel

Empati

Empati betyr å føle hva andre føler. Evnen til å se en situasjon fra andres synspunkter, å forstå deres behov, motivasjoner og mulige misforståelser, er avgjørende for effektiv konflikthåndtering. Noen mennesker er naturlig mer empatisk enn andre, men empati kan utvikles.

På det mest nyttige er empati forsterket av en intellektuell forståelse av andres situasjon, da emosjonell empati alene kan skape kompliserte anstrengelser. Empati blir best brukt i et arbeidsmiljø når det kombineres med kritisk tenkning, emosjonell intelligens og andre typer skikkelse. Hilsener av empati inkluderer:

  • Forpliktelse til å løse problemer
  • Demonstrere forståelse for følelser og behov hos de involverte partene
  • Identifisere ikke-verbale tegn som indikerer frustrasjon og sinne
  • Anerkjenner eksistensen av et problem

Kreativ problemløsning

Forståelse og kommunikasjon er alt veldig bra og bra, men hjelper ikke mye hvis du ikke har en løsning på det underliggende problemet, uansett det problemet kan være. Konflikt skjer ofte fordi ingen kan komme opp med en brukbar løsning, slik at løsningen av konflikten avhenger av å skape en løsning. Det gjør problemløsing en etterspørselskompetanse for arbeidsgivere. Eksempler på problemløsningskonflikter på arbeidsplassen inkluderer:

  • Brainstorming løsninger som imøtekomme begge parter
  • Ringe til et møte av partene som er involvert i en konflikt
  • Kreativitet i problemløsing
  • Utpeke sanksjoner for manglende overholdelse av avtaler
  • Integrere mål for harmonisk samarbeid i ytelsesplaner
  • Overvåking av overholdelse av avtaler
  • Konfigurere relasjoner og roller for å unngå konflikt-utsatte interaksjoner

Målet med konflikthåndtering

Konflikthåndteringsevner dreier seg om å sørge for at alle føler seg hørt og respektert mens de forhandler en gjensidig fordelaktig løsning som alle involverte kan akseptere. Det innebærer ikke nødvendigvis å glede alle eller fjerne enhver uenighet. Konflikt kan være nødvendig og godt, og målet med konflikthåndtering er å sørge for at uenighet forblir produktiv og profesjonell.


Interessante artikler

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

En veileder til informasjonen arbeidsgivere kan sjekke om din jobb historie, og hvorfor det er viktig, du være ærlig om din arbeids historie.

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Så langt som planer for å starte livet ditt igjen for å løpe vekk fra militæret. Hvilke som kan løses ved å anskaffe, og som vil komme tilbake for å hjemsøke deg?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Lær når arbeidsgivere er forbudt fra hvor mye du har gjort, samt når og hvordan du skal utlevere lønnen din.

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Lær det grunnleggende om arbeidsledighet, og å være selvstendig næringsdrivende, inkludert når og hvordan entreprenører og frilansere er kvalifisert til å samle inn.

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Lær om om det er mulig for offentlige ansatte å velge bort å bidra til Federal Employees Retirement System eller FERS.

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Informasjon om når du kan samle arbeidsledighet dersom du jobber på deltid, som kvalifiserer for delvis arbeidsledighet, og hvordan arbeidsledighetsfordeler beregnes.