• 2024-09-28

Hvordan svare på intervju spørsmål om din erfaring

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Intervjuer er vanskelige og stressende for alle, uavhengig av karriere status. Søknadsprosessen er ekstremt tidkrevende, så når et intervju-mulighet er endelig oppnådd, er det normalt å stresse om å stige i anledning av tilstrekkelig å svare på visse spørsmål.

Vanlige intervju spørsmål om din erfaring

Uansett frasering er det vanligste spørsmålet i intervjuer fokusert på å sosse ut kandidatens opplevelse:

  • Hvordan forbereder du din erfaring på denne rollen?
  • Tror du at din erfaring samsvarer med jobbens behov?
  • Tror du at du er kvalifisert for denne stillingen?

Ansette ledere og arbeidsgivere spør disse spørsmålene for å få en bedre forståelse av hvordan bakgrunnen og arbeidserfaringen er relatert til stillingen de ønsker å fylle. Din tidligere erfaring tjener som en indikator på om du vil være en verdifull ressurs og en god passform for deres bedrift. Unngå å svare stort. Prøv å bruke konkrete eksempler på hvordan tidligere arbeid forbereder deg til den nye rollen.

Det mest effektive svaret er å beskrive dine ansvarsområder og prestasjoner i detalj og koble dem til jobben som du intervjuer. Slett ditt ansvar med de som er oppført i stillingsbeskrivelsen for den nye stillingen, slik at arbeidsgiveren vil se at du har kvalifikasjoner som er nødvendige for å gjøre jobben. Fokuser mest på tidligere ansvarsområder direkte knyttet til kravene til den nye jobben.

Kvantifiser ditt svar

Når det er mulig, kvantifiser ditt svar. Intervjueren ser ut til å ansette kandidaten som best kan løse et problem for selskapet, enten det er å øke salget eller anskaffe kunder eller trykke noen annen beregning.

Prøv å tenke på anekdoter og eksempler på bidrag du har gjort - som viser at du var i stand til å løse lignende problemer ved en nåværende eller tidligere jobb, forsikrer deg om at du vil skille deg ut fra konkurransen.

Statistikken er spesielt overbevisende. Viser at du økte salget med X prosent eller reddet firmaet Y mengde penger gir en ansatt manager overbevisende argument for å tilby deg jobben.

Det er også viktig å være ærlig og nøyaktig. Ikke pynt jobben din, fordi du ikke vet hvem ansattssjefen skal snakke med når de sjekker referansene dine. Selv om de ikke følger opp i dybden, vil du ikke bruke resten av karrieren din og vente på å bli funnet ut - eller snakk deg inn i en rolle som du for øyeblikket er uforberedt på.

0:45

Se nå: 3 måter å svare "Fortell meg om din arbeidserfaring"

Beste svarene

Når du blir spurt hvordan erfaringen din angår en markedsføringsrolle, ville et sterkt svar være:

  • Mine års erfaring har forberedt meg godt på denne stillingen. Du nevnte at kundeservice er en stor del av denne jobben; Jeg brukte tre år på å jobbe i et høyt volums call center, svare på kundesamtaler og identifisere løsninger.
  • Jeg utviklet omfattende ferdigheter med å jobbe med kunder, selv når de var trengte. Jeg er utmerket i deescalating situasjoner og finne en måte å gjøre kunden glad. Våre kundetilfredshetsklassifisering økte med 10 prosent i min tid på min tidligere arbeidsgiver. Siden rollen som markedsavdeling er å forbedre kundens inntrykk av selskapet, vil min erfaring være en fordel for teamet ditt.

Entry Level kandidat beste svar

  • Jeg har hatt jobb hver sommer siden jeg var 16 år gammel. Jeg jobbet primært for å sikre ekstra utgifter, ikke engang innse at jeg faktisk var prøveutvalg karriere for å se hvor jeg måtte passe.
  • Jeg jobbet som kennelassistent på et lokalt dyrehospital om sommeren før min ferske år på college. Det var der jeg oppdaget hva jeg ønsket å gjøre for karrieren min. Jeg bestemte meg for at jeg skulle gå på college og fokusere på å bli en liten dyrdyrlæge, så det er det jeg har gjort. Jeg har jobbet på samme dyrehospital siden da.
  • Jeg har ikke mye betalt arbeidserfaring som lærer. Jeg har tilbrakt mesteparten av tiden min utenom høgskolen og uteksaminert skole med frivillig arbeid på en privat grunnskole i min by. Fordi somrene er så korte, og jeg jobbet for å fullføre sertifiseringen, ønsket jeg å oppnå praktisk erfaring uten å bekymre seg for å finne en skole som ville ansette meg. Nå som jeg er sertifisert, ferdig med mastergradsprogrammet mitt, og har alle de frivillige timene under beltet mitt, føler jeg seg godt forberedt på å ta på seg en heltidsundervisningsposisjon.
  • Min arbeidserfaring har vært noe annet enn topp hakk. Da jeg fullførte regnskapsgraden min, gikk jeg rett til det beste firmaet i byen og ble ansatt som praktikant. Jeg var i stand til å bruke praktik tid mot MBA, som jeg nettopp fullført denne forår. Arbeide med det beste av det beste har gjort meg til en fordel for alle selskaper som vil ansette meg.

Øv dine svar

Det er viktig å øve å svare på spørsmål, men du vil også lyde avslappet og naturlig, så prøv ikke å huske svarene dine. I stedet for å lære svarlinjen din for linje, bare fokus på viktige punkter for å legge vekt på å få poenget ditt til intervjueren.

Det er alltid en god ide å komme forberedt med flere svar hvis intervjueren endrer sporet og spør om et annet aspekt av din erfaring.

Ideelt sett vil du kunne demonstrere ferdigheter i alle ferdighetene som er stresset i stillingsbeskrivelsen, så praksis å svare på spørsmål knyttet til kravene.

Din evne til å beskrive din tidligere arbeidserfaring effektivt vil hjelpe deg med å skille seg ut fra resten av søkerens basseng. Å gi spesifikt, kvantifiserbart bevis på dine prestasjoner, arbeidsmoral og kunnskap vil vise arbeidsgivere at du har overførbar erfaring som vil være til nytte for arbeidsplassen.

Beslektede spørsmål

  • Hvorfor vil du ha denne jobben? - Beste svar
  • Hva kan du gjøre for dette selskapet? - Beste svar
  • Hva kan du gjøre bedre for oss enn de andre kandidatene til jobben? - Beste svar
  • Hvorfor burde vi ansette deg? - Beste svar
  • Hvorfor skal vi ansette deg i stedet for de andre søkerne til jobben? - Beste svar
  • Hvorfor er du den beste personen for jobben? - Beste svar
  • Hvordan håndterer du feil? - Beste svar
  • Hvordan håndterer du suksess? - Beste svar
  • Hva finner du de vanskeligste avgjørelsene å gjøre? - Beste svar
  • Hva vil du savne om din siste jobb? - Beste svar
  • Hva vil du ikke savne om din siste jobb? - Beste svar
  • Hvilke problemer har du opplevd på jobb? - Beste svar

Interessante artikler

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Hvordan finne de beste betalte nettbaserte fokusgruppene, hvordan virtuelle fokusgrupper jobber, hvordan du melde deg på, hva du kan forvente å tjene og tips for å delta.

De 9 beste Pet Trade Shows

De 9 beste Pet Trade Shows

Utstillinger er en fin måte å nettverket og holde tritt med industrien innovasjoner. Lær om de store dyrebransjens handelsmesser.

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

Ubevisst bias påvirker mange beslutninger på arbeidsplasser. Se hvordan du kan identifisere og overvinne ubevisst partiskhet som påvirker disse beslutningene.

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Å skaffe kjæledyr fisk for første gang er en minneverdig opplevelse. Her er noen kjæledyr fisk anbefalinger for nybegynnere.

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Financial Advisor Satisfaction Survey fra J.D. Power gir innsikt i hvordan finansielle rådgivere ser på sine firmaer og hvor de foretrekker å jobbe.

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

For de som ønsker å være webdesigner eller utvikler, er HTML den første tingen å lære. Her er fem steder hvor du kan begynne å lære HTML i dag.