• 2024-06-28

Hvordan en åpen dørpolitikk burde arbeide-på arbeidsplassen

What a Japanese Living Room is Like

What a Japanese Living Room is Like

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ønsker du å omgå nivåer av ledelse, slå angst i hjernene til veiledere, og underminere autoriteten til kommandokjeden din? Vedta en åpen dørpolitikk som sier at enhver ansatt kan snakke med en hvilken som helst nivåleder om ethvert problem når som helst. Er det ikke poenget med en åpen dørpolitikk, kan du spørre? Svaret på spørsmålet ditt? Vel, ja og nei.

I teorien skal enhver ansatt kunne snakke med et hvilket som helst nivå av leder eller annen ansatt om et hvilket som helst emne når som helst på noe sted. Filosofisk, organisasjoner som opererer under prinsippet om at alle ansatte er likeverdige; de har bare forskjellige jobber, er mest sannsynlig å følge en skriftlig eller uuttalt åpen dørpolitikk

Problemer med åpne dørpolitikker

Men, åpne dørpolitikker, som ofte tolkes av organisasjoner, klarer ikke å bygge opp organisasjonens evne til å løse problemer i nærheten av hvor problemet oppstår. De oppfordrer ansatte til å omgå deres nærmeste leder når de har en klage å tilby eller et problem å løse.

Åpne dørpolitikk oppfordrer ikke til utvikling av problemløsende ferdigheter av individuelle ledere. De gjør det mulig for flere ledere å se bra ut og trives på bekostning av mid-level-ledere. Dette er ikke optimalt for å bygge benkestyrken din i organisasjonen eller for nødvendig suksessplanlegging.

En annen ulempe for en åpen dørpolitikk er at de trener ansatte for å omgå sine veiledere og ledere. Du utvikler en kultur der ansatte tror, ​​for å nå sine mål, må de omgå sine nærmeste ledere og oppsøke øret til toppledere.

Dette er dysfunksjonelt og underminerer funksjonen og kommandoen for en vellykket organisasjon. Dette gjelder spesielt i organisasjoner med ledere som ikke klarer å forstå virkningen av deres handlinger og beslutninger på andre ledere og avdelinger.

Vellykkede åpne dørpolitikker

En vellykket og effektiv åpen dørpolitikk lar døren være åpen for flere seniorledere, men gir retningslinjer som muliggjør problemløsing på alle nivåer i organisasjonen. Den effektive åpne dørpolitikken gir forventning om at ansatte først vil løse problemer med sin veileder.

Denne løsningen er enkel. Senioransvarlige kan aktivere og gi tilgang til alle ansatte, innenfor en åpen dørpolitikk. Når de har bestemt årsaken til medarbeiderens besøk, har de imidlertid valg de må gjøre.

Ansatte søker hjelp fra toppledere med en rekke problemer. Men et vanlig problem er at medarbeider har problemer med sin nærmeste veileder eller leder.

Den overordnede lederen som søker å løse dette problemet, uten å gi den aktuelle lederen eller veilederen en mulighet til å løse problemet først, skaper en dysfunksjonell organisasjon.

Når en medarbeider ønsker å snakke om en rekke problemer, som for eksempel firmaet, markedene, ansattes behov og ønsker, må lederen lytte. Dette gir substans, gravitas og pålitelighet til den åpne dørpolitikken.

Senior Manager Musts for å fremme en effektiv åpen dørpolitikk

Men hvis arbeidstakeren klager over sin veileder, må lederen først spørre om arbeidstaker har adressert problemet med sin veileder.

Hvis svaret er "nei", må lederen omdirigere den ansatte til å først løse problemet med sin nærmeste veileder. Mange faktorer påvirker denne anbefalingen. Kanskje er veilederen vanskelig å snakke med, disrespects ansattes synspunkt, eller er uenig med arbeidstakerens forslag.

Følgelig må seniorleder følge opp for å sikre at arbeidstakeren tar opp problemet med veileder og at veilederen reagerte riktig. En god måte å få dette til å skje, uten frykt for å virke som en mikromanager, er å be den ansatte å sette opp et nytt møte med lederen.

Formålet med oppfølgingsmøtet er å diskutere neste skritt og debrief etter ansattes møte med sin direkte leder eller veileder.

Hva skjer hvis ansatt aldri snakker med sin leder?

Hvis møtet ikke skjer eller utfallet ikke er tilfredsstillende, må ledende leder bringe medarbeider og veileder sammen for å vurdere situasjonen. Den øverste lederens rolle i dette møtet er det som mediator.

Som med enhver annen form for konflikt, forlot konflikten uadresserte, vil fester og skade relasjoner og organisasjonen.

I en åpen dørpolitikk, når en ansatt har søkt hjelp fra en overordnet leder, bør lederen ikke alltid løse problemet. Faktisk, under disse omstendighetene, må du aldri løse problemet - men han eller hun må overvåke at problemet er løst eller besvart av de riktige personene.

Hva skjer når en åpen dørpolitikk støttes?

Når den åpne dørpolitikken støttes effektivt, skjer det gode ting for dine ansatte og din organisasjon.

  • Den åpne dørpolitikken er æret,
  • kommandoen er æret,
  • lederens problemløsning ferdigheter er forbedret,
  • ansattes personlige mot, konfliktløsning og problemløsning ferdigheter er forbedret,
  • organisasjonen drar nytte av felles informasjon og tilbakemelding,
  • høy medarbeider tillit er generert fra en vellykket opplevelse med ledelse, og
  • Tillitsfullt ansatte er mer sannsynlig å fortelle andre ansatte om en vellykket åpen døropplevelse.

Den effektive åpne dørpolitikken er en gevinst for alle deltakere.


Interessante artikler

Wildlife Officer Karriereprofil

Wildlife Officer Karriereprofil

Lær mer om dyrelivsarbeiderjobber og finn ut hvordan det er å jobbe for å beskytte både mennesker og natur.

Wildlife Manager Karriereprofil

Wildlife Manager Karriereprofil

Wildlife ledere overvåker dyreliv ledelse og bevaring i et territorium. Finn ut mer om jobben.

Wildlife Rehabilitation Training

Wildlife Rehabilitation Training

Wildlife rehabilitators kan dra nytte av en rekke sertifisering, opplæring og internship muligheter. Lær mer om denne interessante karrieren.

Wildlife Rehabilitator Karriereprofil

Wildlife Rehabilitator Karriereprofil

Lær om hvordan dyrelivsrehabilitører gir behandling og omsorg til skadede innfødte arter, samt trening, lønn og jobbutsikt.

Habitatbeskyttelse - Wildlife Technician Profile

Habitatbeskyttelse - Wildlife Technician Profile

Wildlife teknikere bistår biologer og spill offiserer med dyreliv ledelse og forskning. Lære mer.

Wildlife Veterinarian Job Profile

Wildlife Veterinarian Job Profile

Lær om jobben hos dyrelivspersoner, deres trening, plikter, karrieremuligheter, faglige foreninger og hvilke andre felt de jobber i.