• 2024-07-02

Hva kan jeg bidra? Deltidsintervju Spørsmål

Episode 3: Maria og Oliver søker jobb: Jobbintervju

Episode 3: Maria og Oliver søker jobb: Jobbintervju

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen intervjuespørsmål dukker opp ved de fleste jobbintervjuer, uansett om du intervjuer for en heltid eller deltidsjobb. Et vanlig spørsmål er, "Hvordan vil du bidra til dette selskapet?"

Arbeidsgivere vil vite at, hvis de er ansatt, vil du legge til verdi for organisasjonen på en eller annen måte. I en salgsstilling kan de kanskje vite at du vil kunne lande viktige kunder og gjøre store salg. I en utsalgssted kan de kanskje vite at du er fleksibel og har kundeserviceferdigheter.

Uansett bransjen, gir dette spørsmålet deg en sjanse til å forklare hva som gjør at du skiller seg ut fra alle de andre kandidatene, og hvordan du vil være en ressurs for det aktuelle selskapet.

For deltidsjobb intervjuer, trenger du ikke nødvendigvis å svare på dette spørsmålet annerledes enn du ville for et heltidsjobbintervju. Du kan imidlertid understreke din vilje til å gå utover når det gjelder timer og fleksibilitet. Dette er noe som gjør at du skiller seg ut som en deltidsjobber.

Hvordan svare på spørsmålet

Koble svaret til arbeidsgiverens mål. Uansett hvilke eksempler du fokuserer på, sørg for at de er relatert til den aktuelle jobben og / eller bedriften. For eksempel, hvis du søker om en jobb i salg, forklar hvordan du har bidratt til suksess for et annet salgsteam. Hvis du søker på en jobb som lærer, fokuserer du på bidragene til den forrige skolen du jobbet på. Du vil at intervjueren klart skal se hvordan eksemplet gjelder jobben som du søker på.

Legg vekt på hva du har oppnådd tidligere - og koble det til fremtiden.Gi konkrete eksempler fra tidligere jobber for å vise hvordan du har bidratt til andre selskaper. Tidligere eksempler viser arbeidsgivere hva slags arbeid du sannsynligvis vil gjøre for dem. For eksempel kan du fortelle arbeidsgiveren at du har installert ny dataanalyseprogramvare hos ditt gamle selskap, og at du lærte medarbeiderne hvordan du skal bruke den med hell, og dermed forbedre selskapets evne til å behandle og analysere data. Deretter forklarer du at du vil gjøre noe som ligner på dette selskapet.

Bruk data. Intervjuere spør dette spørsmålet fordi de vil vite hvordan du vil gi verdier til bedriften. For å vise dette kan du bruke tall for å forklare hvordan du har merverdi tidligere. For eksempel økte du et selskaps salgsrekord med en viss prosentandel? Har du økt en viss sum penger til en organisasjon? Tall gir et konkret eksempel på hvordan du har bidratt til et selskap og hvordan du sannsynligvis vil bidra i fremtiden.

Legg vekt på fleksibiliteten din. Når du svarer på dette spørsmålet, kan du forklare at ditt bidrag er fleksibiliteten din eller din vilje til å jobbe med en rekke skift. Hvis du er villig til å jobbe et skifte som vanligvis er upopulært (for eksempel et nattskifte), kan du også si det.

Når du søker om en deltidsjobb, vil du legge vekt på din evne til å jobbe i flere timer og dager i uken.

Eksempler på de beste svarene

  • "Jeg er alltid villig til å bidra til selskapet på noen måte jeg kan. Dette betyr at jeg er villig til å ta en rekke skift for å hjelpe organisasjonen. Jeg har en veldig fleksibel tidsplan og kan tilpasses med mine timer for å fylle inn hvor du trenger meg. Jeg har jobbet i detaljhandel siden videregående skole, så jeg er vant til timeplanen, og har ikke noe imot å jobbe helger og helligdager når det er nødvendig. "
  • "Jeg vil bringe min stjernesalgsrekord til dette selskapet. For eksempel, i min forrige jobb, økte salget vårt forgrenings salgspost med 25% i ett kvartal. Jeg gleder meg til å bringe mine ferdigheter i forbindelse med og signering av store kunder til din bedrift. Jeg kommer også med en stor kundeliste, og jeg vet at mange av klientene mine vil følge meg med til organisasjonen din. "
  • "Min tidligere arbeidserfaring omfattet innovasjon på mange områder, blant annet planleggingsprosedyrer og kundeforhold. For eksempel utviklet jeg en ny metode for planlegging av klientavtaler, noe som førte til en reduksjon på 85% i planleggingsfeil. Jeg kan ikke bare bringe mine ideer fra min tidligere jobb, men også min generelle lidenskap for innovasjon, til din organisasjon. "
  • "Jeg vet at du leter etter noen som kan styre kostnader, samtidig som de støtter kontorpersonalet. I min nåværende kontorlederjobb forhandlet jeg en ny kontrakt med leverandøren av kontorselskapet, og sparte 10% alene i løpet av første kvartal. Fordi jeg analyserte bestillingsdataene og sørget for at våre mest bestilte varer var dekket under den nye kontrakten, oppdaget de fleste ansatte ikke engang at vi gjorde bryteren. "

Interessante artikler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Vellykkede ledere setter takten på arbeidsplassen av de tiltakene de tar, og gjennom sine klare forventninger til ansatte og modellert ytelse.

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Er du en prosjektleder, og gruppemedlemmene dine ikke rapporterer til deg? Her er 6 tips om å være prosjektleder når du ikke er sjefen.

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Lær om Air Force Senior Airman (E-4) Under Sone Promotions. Det er muligheter for kampanje for Airmen First Class.

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Vil du vite en av ledelsens viktigste hemmeligheter? Du kan ikke bli en god leder hvis folk ikke er villige til å følge deg. Lær mer om følgesvenn.

Mental Helse Ansattes fordeler

Mental Helse Ansattes fordeler

Få fakta om psykisk helse i Amerika, sammen med detaljene i atferdsmessig plandesign som tjener mental helse forbrukere og pasienter.

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce ansetter uavhengige entreprenører for å utføre søkevalueringsforskningsoppgaver for sine kunder. Mange av disse jobbene i hjemmet er tospråklige.