• 2024-06-30

Ulike lønn: Kjønnsdiskriminering på arbeidsplassen

BLACKPINK - 'How You Like That' M/V

BLACKPINK - 'How You Like That' M/V

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Menn bør ikke bli betalt mer for å utføre en bestemt jobb bare fordi de er menn. Likestillingsloven fra 1963 gjorde det til et føderalt krav om at lønnsskala for identisk arbeid skal være det samme uavhengig av om arbeidstakeren gjør arbeidet er mann eller kvinne. Hvis en kvinne jobber på samme tid, utfører de samme oppgaver, og er nødvendig for å møte de samme målene som hennes mannlige motpart, har hun rett til lik lønn.

Når kvinner blir betalt mindre på grunn av kjønn, er det en form for kjønnsdiskriminering og er ulovlig.

Følgende statistikk viser hvordan kvinner ofte er underbetalte i USA.

Betal ulikhet - kvinner tjener mindre enn menn over hele styret

  • I gjennomsnitt tjener en kvinne 80,5 cent for hver dollar en mann tjener, og kvinnens median årlige inntjening er $ 10 086 mindre enn menn, ifølge data fra 2017 USAs folketellingskonferanse.
  • Prosentandelen øker noe for kvinnelige arbeidere mellom 25 og 34 år, noe som tyder på at kvinner utenfor dette området går verre når det gjelder lønnsomhet. Kvinner innenfor dette området tjente 90 prosent av menns lønn og lønn, selv om dette fortsatt er betydelig mindre enn likeverdig.
  • Kvinner må jobbe i gjennomsnitt ytterligere 44 dager for å tjene samme årslønn som sine mannlige kolleger.
  • Selv i jobbkategorier, som barnehage, som hovedsakelig er okkupert av kvinner, tjener de fortsatt bare rundt 95 prosent av menns lønn for å utføre de samme jobbene.
  • Mens fremskritt har blitt gjort mot lønnsomhet mellom kjønnene de siste 55 årene, anslår Institutt for kvinners politikkforskning at det ikke vil bli nådd frem til 2059.

Hva Pay Inequity ser ut, State by State

  • Ifølge data fra US Census Bureau 2017 er det gjennomsnittlige kjønnsforskjellen i USA ca 19,5 prosent, noe som betyr at en kvinne i gjennomsnitt tjener 80,5 prosent mindre enn hennes mannlige motpart. At gapet kan være større eller mindre, avhengig av bostedsstaten.
  • De fleste stater har implementert lover mot kjønnsdiskriminering, og 1964 sivile rettighetsloven beskytter kvinner på føderalt nivå, selv om ulikheter vedvarer.
  • I Louisiana er for eksempel lønnsforskjellen for kjønn 30 prosent, den største lønnsforskjellen i landet. Tjuefem stater i landet har for øyeblikket kjønnsgodtgjørelser som er større enn nasjonalt gjennomsnitt.
  • New York har det minste lønnsgapet på 11 prosent, med heltid, året rundt arbeider kvinner over 25 som har en median lønn på $ 47 358, mens menn utgjør $ 53 124.

Lønnsloven

Lønnsloven foreskriver ikke at arbeidsplasser i menn og kvinner må være identiske for å motta samme lønn, men at de skal være "vesentlig like" - som er regjeringens måte å si at hver utfører mye av de samme oppgaver uavhengig av jobbtittel. Lønnsloven tillater at arbeidsledige til å ta sine klager opp direkte med staten eller føderal domstolssystem uten å først sende inn klage til Equal Employment Opportunity Commission.

Det er også viktig å merke seg at arbeidsgivere ikke har rett til å utjevne lønn i forbindelse med en klage ved å redusere lønnen til den høyere betalte arbeidstaker.


Interessante artikler

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Et arbeidsteam og et fellesskap av praksis deler flere fellesheter. Men de har også betydelige forskjeller, og de tjener forskjellige behov.

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Forbundsregeringen i USA tilbyr konkurransedyktig lønn, spesielt for rettsvesenet. Lær hvordan føderal lønnsskala fungerer for ansatte.

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Få informasjon om hvordan avgangs- og feriebetaling påvirker arbeidsledigheten, herunder hvordan du rapporterer det og hvordan avgang påvirker arbeidsledighetstjenestene.

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan turmarkedsføring fungerer og som musiker hvor mye en kunstner kan forvente å tjene fra bandt-shirt-salg.

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Lær om arbeidsdeling som en strategi for å redusere permitteringer mens brukergrensesnitt betaler en del av lønn for ansatte.

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Trenger du å kjøpe helseforsikring for familien din? Oppdag trinnene du kan ta for å velge de riktige ansattes ytelser og familie helseforsikring nå.