• 2024-09-28

Hvordan å overvinne en sysselsetting gapet

HVORDAN JEG TJENTE 10,000KR PÅ ET ÅR SOM 12-ÅRIG!!!

HVORDAN JEG TJENTE 10,000KR PÅ ET ÅR SOM 12-ÅRIG!!!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et sysselsettingsgap er en periode på måneder eller år da jobbsøkeren ikke var ansatt i en jobb. Ansatte velger å tilbringe tidsledige for formål som å delta på skolen på heltid og å ha og heve barn. Sysselsettingsforskjeller forekommer også for ufrivillige grunner som oppsigelser og nedsettelser, tjenestetid i fengsel eller ansettelsesavslutning for årsak.

Et sysselsettingsgap eller gap i arbeidshistorie er viktig fordi det øker røde flagg i en potensiell arbeidsgiveres øyne når den arbeidsløse personen prøver å gå tilbake til jobb.

Arbeidsgivere er rett og slett nervøse for å ansette en jobbkandidat uten en etterfølgende arbeidshistorie. Fordi et sysselsettingsgap er enten av positive eller negative grunner, vil det trenge en forklaring på den potensielle arbeidsgiveren.

Som arbeidsgiver krever en eventuell arbeidsforskjell som viser seg på et CV eller jobbsøknad en forklaring. Smarte kandidater forklarer sysselsettingsgapet oppe foran i sitt CV-brev.Kandidater som prøver å dekke arbeidsforholdet eller lure den potensielle arbeidsgiveren, bruker triks for å få deres søknadsmateriale til å vises uten arbeidsgap.

Søkere bruker år med sysselsetting, i stedet for år og måneder, som et eksempel for å dekke opp korte sysselsettingsgap. De bruker også funksjonelle CVer, som legger vekt på ferdigheter og prestasjoner, i stedet for kronologi for å dekke opp sysselsettingsgap. Avhengig av årsaken til sysselsettingsgapet utgjør kandidatene historier - noe sant, noen ikke - for å forklare gapet i sysselsetting.

Savvy mennesker bruker tiden arbeidsledige forbereder seg på å gå tilbake til arbeidsmarkedet.

Hvordan å overvinne sysselsetting gapet ditt

Bekymret for å komme tilbake i arbeidsstyrken etter et gap i din ansettelse? Du bør være når du vurderer de dårlige opplevelsene noen arbeidsgivere har hatt når de tar en sjanse til folk med et gap i deres ansettelseshistorie.

I tillegg synes jobbmarkedet å ha kvalifiserte kandidater for de fleste stillinger. Hvordan vil resuméet ditt, med ett, fem eller ti års sysselsettingsgap, stables opp mot de som har stilt opp karriereprestasjoner og prestasjoner i de samme ti årene?

Mødre som bor hjemme, og dads som reiser sine barn, i stedet for sin ekspertise og synlighet på en arbeidsplass, er den største gruppen som skal idrett disse gjenværende hullene. Selv et par år ut av arbeidsstyrken kan ødelegge karrieren din hvis du ikke er forsiktig.

I verste fall scenarier kan du bli arbeidsledig i ditt felt. Selv i beste fall scenarier, vil du utvilsomt ta lønnsslipp og finne deg selv rapportering til noen som tidligere hadde rapportert til deg.

Det er ikke å si at retur til jobb er håpløst. Det er mange mennesker som har gått tilbake til en utøvende jobb, utviklet sin drømmesjobb eller skapt en karriereendring etter valgt arbeidsledighet. Det er bare at det er vanskeligere for deg med et arbeidsforhold.

Disse tipsene vil hjelpe deg med å holde deg klar for arbeid, mens du reiser barna eller tar noen år for en ikke-aktivitetsaktivitet. Det er mye bedre å bruke den tiden og forberede seg på å være ansett som å slå jobbmarkedet kaldt etter mange år hjemme. Du vil bli bedre forberedt hvis du tar hensyn til disse tipsene.

Tips for å bli ansatt under en sysselsetting

Arbeid med din nåværende arbeidsgiver

Din nåværende arbeidsgiver, forutsatt at du fortsatt jobber, kan verdsette deg og din erfaring. Snakk med arbeidsgiveren for å identifisere potensiell deltids- eller rådgivningsarbeid eller periodiske oppgaver du kan gjøre i løpet av årene du planlegger å jobbe mindre enn full tid. Hvis du jobber med markedsføring, for eksempel, kan du kanskje gjøre frilans arbeid på sosiale medier, brosjyrer, nettsiden eller pressemeldinger.

Hvis du jobber i Human Resources, kan du bli kontrakt om å oppdatere arbeidshåndboken årlig eller undervise en klasse regelmessig. Det er den enkleste måten å holde seg jordet på arbeidsplassen under en forlenget permisjon. Gjør din beste tonehøyde før du forlater jobben din. Ikke nøl med å ringe, selv om du har vært ute av arbeid for en periode.

Bygg og hold nettverket ditt før du trenger det

Du vil oppdage at det er lettere å opprettholde dagens profesjonelle kontakter enn å bygge en ny gruppe noen få år nedover veien. Profesjonelle kontakter blir spredt til nye stillinger; mentorer pensjonere verdsatte medarbeidere går videre til nye jobber.

Det er opp til deg å opprettholde relasjoner, noen ganger i mange år, med folk som vil huske dine talenter når du bestemmer deg for å gå tilbake til heltidsansatte. Det er også viktig at du forholder deg til venner og medarbeidere i ditt off-work-liv som en utdannet profesjonell som har valgt å ta tid borte fra sin karriere for å heve en familie. Snakk om mer enn barna; sørg for at vennene dine vet hva du gjør profesjonelt også.

Hold deg aktiv i profesjonelle foreninger

De fleste karrierefelt har faglige foreninger som sponser møter, konferanser, komiteer, treningsøkter og mer for medlemmer. Hold deg aktiv i din lokale forening ved å delta på møter, skrive for nyhetsbrevet, fungere som en goodwillambassadør og delta på nasjonale konferanser. Frivillig for de aktivitetene som tettest passer ditt karrierefelt og interesser. Velg aktiviteter der du vil samhandle med mange medlemmer for å utvide nettverket ditt samtidig.

Frivillig i fellesskap, skole og samfunnsorganisasjoner

Utfordrende frivillig arbeid kan bidra til å fylle hullene i CV-en din, enten du kommer tilbake til din opprinnelige karriere eller skape en karriereendring i fremtiden. Må investere tenktid ved å bestemme hva slags frivillig arbeid som vil være den mest strategiske for dine langsiktige mål?

Å tjene som president i skolestyret er sannsynligvis verdt mer når du kommer tilbake til arbeid enn å sy på kostymer for skolespillet. Gjør både hvis du har tid og energi - de oppfyller forskjellige aspekter av din ånd. Tenk på hvordan frivillig arbeid vil vises på CV og stress som bidrar til frivillighet knyttet til din fremtidige ansettelse.

Hold CV-filen oppdatert

Hold styr på nye ferdigheter og aktiviteter du har utviklet og opplevd i løpet av tiden din vekk fra arbeidsstyrken. Hold CV-filen fylt med notater om frivillig arbeid og andre bidrag. Når du vil gå tilbake til jobb, vil du være glad du holdt gode journaler av tiden du var arbeidsløs.

Opprett en liten bedrift og jobbe selv noen få timer i uka

Tenk kreativt. En mor har nettopp forlatt arbeidsstyrken for å tilbringe tid med sin elleve år gamle datter. Hun lanserer en hjemmelaget hjemmelaget hjemmelagd hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelaget hjemmelagd behandlingsvirksomhet Aktiv for mange år i Greyhound-foreninger, har hun identifisert sin første kundebase og planlegger å vokse derfra.

Skriv for aviser, blader og bedrifter; utvikle markedsføringsmateriell til organisasjoner; selg din faglige kompetanse som konsulent lage stearinlys eller annet håndverk; design og vedlikeholde hager; drive et barnehage eller en hjemme-basert skole design og bygge nettsteder; maling, tapeter og dekorere hjem og bedrifter; imøtekomme spesielle arrangementer; og gi virtuelle kontorassistent tjenester over nettet.

Hold dine ferdigheter nåværende

Kan du forestille deg at en dataprogrammerer finner en ny stilling etter fem år utenfor arbeidsstyrken? Ikke med mindre hun kan demonstrere nåværende ferdigheter.

Felt som bank, arbeidsrett, verdipapirer og finansiell planlegging endres raskt. Delta på skolen, ta opp graduate seminarer, delta i online læring, og les for å forbli aktuell i ditt felt. Din lokale college kan ha klasser du kan revidere hvis du ikke kan betale undervisning.

Nei, en rask oppfriskningsklasse hjelper deg ikke i de fleste felt når du bestemmer deg for å gå tilbake til jobb eller bytte karriere. Å holde deg oppdatert på feltet ditt hvert år, er den beste måten å holde deg ansatt på noe du ønsker å gjøre.

Bruk Tiden hjemme for å endre karriere

Kanskje det er på tide å prøve noe nytt. En tid unna jobben er perfekt for å forfølge karrieremuligheter og lære mer om deg selv og dine interesser. Du ønsker kanskje å skape det livet du vil ha med en karriere i midten.

Hvis du bestemmer deg for å endre karriere, kan du investere tid til å tjene en nødvendig grad. Eller du kan bruke din frivillige eller hjemme-basert forretningstid på ferdighetene som trengs for den nye karrieren.

Vurder Deltidsarbeid

Arbeid deltid i ditt felt, ditt karriereendringsfelt eller bare for å holde jobben din frisk. Pengene kan også komme til nytte for familien eller for å finansiere dine fremtidige mål.

Vurder jobbdeling

Mange har valgt å forlate arbeidsstyrken i perioder av tid. Arbeidsgivere må kanskje vurdere kreative måter å holde verdifulle mennesker som jobber eller fylle vanskelige stillinger. Jobbdeling, enten halv dag eller splittelse av uken, kan fungere for både ansatte og arbeidsgiver dersom kommunikasjonslinjer forblir åpne.

Og det delte arbeidet kan fungere best for alle bekymrede når to talentfulle mennesker investerer sin energi i samme jobb.

Med en konsekvent investering i deg selv og beholde jobben din og karriere relevansen, kan du overvinne et sysselsettingsgap. Velg å være forberedt på dagen da ansattssjefen spør, "Hva har du gjort de siste ti årene." Du kan svare, "mye. Jeg vil gjerne fortelle deg om den tiden."

Som arbeidsgiver, se etter kandidater med integritet. De forklarer deres sysselsettingsgap i brevbrevet. De er sannferdige når de står for tiden som er ledig i jobbsamtalen.

Med applikasjonsmaterialer svindel eskalerende, må du vite hvem du ansetter.

Også kjent som:gap i sysselsetting, gjenoppta gap


Interessante artikler

En lederes rolle og ansvar

En lederes rolle og ansvar

Lær om lederens rolle og primære ansvar og få gode tips for overveielser av en karriere i ledelsen.

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En psykisk rådgiver hjelper pasienter med å håndtere følelsesmessige, mentale og avhengighetsforstyrrelser. Lær om utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær spiller en nøkkelrolle i å yte kontorstøtte til medisinsk personale. Hvis du er svært organisert og effektiv, kan dette være jobben for deg.

Hvordan modellering komp kort brukes

Hvordan modellering komp kort brukes

Et av de viktigste markedsføringsmaterialene for kommersielle modeller er et komposittkort. Dette lille stykket papir har kraft til å gi store resultater.

Finans Internships Med Bank of America

Finans Internships Med Bank of America

Bank of America tilbyr en rekke internships for studenter / karrierevekslere som ønsker å lære mer om bank og finansindustrien.

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Her er en titt på rollene og fordelene ved et modelleringsmedlems byrå. Finn ut hva det er, og hvis du trenger en agent for å få en jobb.