• 2024-06-30

Hvordan svare på jobbintervju spørsmål om ditt CV

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Isabell fra UNIK svarer på JERES spørgsmål!

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Intervjuer starter ofte et jobbintervju ved å spørre deg om å gi en oversikt over din arbeidserfaring. Dette vil ofte komme i form av en forespørsel som "Kan du gå meg gjennom ditt CV?"

Vanligvis vil kandidatene fortelle sine arbeidsopplevelser i rekkefølge fra fortiden til stede, og fokusere sin presentasjon på deres jobbtitler og navnene på arbeidsgiverne. Men intervjuere som tar denne tilnærmingen, forteller ikke arbeidsgivere mye som de ikke allerede vet - og savner en kritisk mulighet til å ramme sin sak positivt.

I stedet for å oppsummere fakta i ditt CV, bør du vurdere dette spørsmålet en mulighet til å markere aspektene på CV-en din som viser at du er en fin kamp for rollen. Bruk tiden til å fortelle intervjueren om dine prestasjoner og hva du oppnådde i hver posisjon du har holdt.

Vær selektiv om hva du deler

Dra nytte av denne muligheten til å skape et godt inntrykk tidlig i intervjuet ved å lede intervjueren gjennom ditt CV på en mer selektiv måte. Begynn med å fremheve de mest overbevisende delene av opplevelsen først.

Du trenger ikke å dele alt du har gjort på hver jobb, beskrive hver klasse du tok, eller gå gjennom hvert punktpunkt på ditt CV. Husk at intervjueren sannsynligvis holder en kopi av CV-en din under intervjuet, og vil få en bred forstand av fakta rundt hver jobb, for eksempel jobbtittel, firmanavn og grunnleggende om rollen din.

Sikt å snakke i noen minutter når du må svare på dette spørsmålet, men ikke snakk så lenge at svaret ditt blir kjedelig. Unngå rambling eller delving i minutia og prøv å fortelle en sammenhengende historie i ditt svar. Den beste måten å oppnå dette på er å ta deg tid til å bli klar på forhånd.

Forbered deg ved å analysere de mest kritiske kravene til jobben som du intervjuer. Velg deretter aspektene av arbeid, faglig og frivillig historie som best viser at du har kvalifikasjoner og erfaring til å utmerke seg i den posisjonen. Husk at dette er på tide å vise hva du har gjort.

Fokus på dine prestasjoner og ferdigheter

Snarere enn en blid overføring av dine stillingstitler og ansvar, citerer viktige prestasjoner og refererer til de ferdighetene som gjorde det mulig for deg å oppnå disse suksessene. Husk å nevne hvordan du påvirket bunnlinjen i disse rollene, og hvordan du økte verdien til arbeidsgiveren din.

Hjalp du selskapet med å spare penger eller jobbe med et team som avsluttet et stort prosjekt? Vær klar til å forklare disse prestasjonene på en kortfattet, men interessant måte. Prøv å presentere poengene dine i form av historier som viser problemene du har løst, og utfordrer deg.

Denne delen av stillingsintervjuet er også en flott mulighet til å forklare jobbbevegelser som det gjelder din karriere. For eksempel kan du si at "Arbeide hos ABC Company lærte meg mye om produktmarkedsføring, men jeg til slutt flyttet til XYZ Company fordi det ga meg muligheten til å lede et lag. Arbeider i denne typen ledelse og team- byggemiljø er en reell prioritering for meg."

Du trenger ikke å dekke alt på ditt CV

Ta gjerne ut jobb som ikke er relevante eller imponerende, og det er greit å avvike fra en kronologisk presentasjon. På slutten av presentasjonen skal intervjueren ha en klar forståelse av fem til syv aktiva i bakgrunnen din, slik at du kan utføre på høyt nivå i jobben som du intervjuer.

Vær sikker på å få dine fakta rett

Det er viktig å være nøyaktig når du forteller arbeidshistorikken din. Å glemme når og hvor du jobbet til enhver tid, kan ikke virke som noe som kan skje. Men når du er stresset om intervjuer, kan det være lett å glemme de nøyaktige detaljene i ansettelsesloggen din.

Se gjennom CV-en din før du går inn for intervjuet ditt. Det er også en god ide å ta med deg en kopi av CV med deg til intervjuet. Hvis du ikke er sikker på hva intervjueren din trenger å vite, må du lese denne veiledningen om å dele arbeidshistorien din under jobbintervjuer.


Interessante artikler

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Veterinær Theriogenolog: Karriereprofil

Oppdag hvordan du blir en veterinærteriogenolog med arbeidsoppgaver, ansvar, lønnsinformasjon og mer.

Alt om video gjenopptas

Alt om video gjenopptas

Hvis du ikke har mottatt dine første videoopptak ennå, vil du snart. Buzz vokser. Her er det å tenke på før de kommer.

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Sladder på jobb: Bli ikke snakk om kontoret

Unngå å gjøre ting som kan gjøre deg gjenstand for sladder på jobben. Her er tips som vil hjelpe deg med å holde kolleger fra å snakke om deg.

Beste jobber i videospillindustrien

Beste jobber i videospillindustrien

Finn ut om jobber i videospillbransjen og lær om yrker involvert i den tekniske og forretningsmessige siden av spillbransjen.

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

Virginia CDL Ferdigheter Testing Steder

En liste over road test steder i Virginia.

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtual Call Center Agent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Virtuelle telefonsentralagenter gir telefon, chat, kundeservice eller teknisk support fra sine egne hjemmekontorer.