• 2024-09-28

Jobbintervjuer spørsmål om karrieremålene dine

Jobbintervju på äldreboende

Jobbintervju på äldreboende

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Under en jobbintervju kan intervjueren spørre: "Hva er dine langsiktige karrieremål?" Eller du kan få lignende intervjuespørsmål som "Hvor ser du deg selv om fem år?" Og "Hva er målene dine for? de neste fem til ti årene?"

Å stille frem fremtidige spørsmål under intervjuer er svært vanlig. For arbeidsgivere bidrar det til å avsløre om du har noen langsiktige visjoner eller planer. Arbeidsgivere vil også vite om du planlegger å bli hos bedriften en stund, eller hvis du sannsynligvis vil forlate ved snarest mulig anledning.

Det kan være vanskelig å tenke på fremtiden under intervjuet ditt, så det er godt å planlegge for et slikt spørsmål. Husk, det er mange måter å svare på med hell.

Ta en titt på tips om hvordan du svarer på spørsmål om dine karrieremål og les gjennom utvalgssvar.

Hvordan svare på intervju spørsmål om karriere målene dine

1:09

5 tips for å svare på spørsmål om karrieremål

Disse tipsene vil hjelpe deg med å forberede deg på spørsmål om dine karrieremål og hvor du vil se deg selv i fremtiden.

Start med kortsiktige mål, og flytt deretter til langsiktige mål. Du har sannsynligvis en god følelse av dine kortsiktige mål, for eksempel å få en jobb med en arbeidsgiver som den du for tiden intervjuer for. Begynn med å beskrive disse målene, og gå videre til flere langsiktige planer.

Hvis du ikke er klar over hva du vil oppnå, må du gjennomgå denne veiledningen om hvordan du stiller karrieremål. Deretter bruker du litt tid på å sette inn kortsiktige og langsiktige karrieremål.

Forklar hvilke tiltak du vil ta. Oppføringsmål skal ikke gi et sterkt svar. Du vil også (kort) forklare hvilke skritt du vil ta for å oppnå dem. Hvis du for eksempel vil ta en lederrolle, kan du beskrive trinnene du har tatt, eller vil ta, for å bli en leder.

Kanskje utvikler du lederegenskapene dine ved å kjøre gruppeprosjekter, eller du planlegger å delta i en rekke lederkonferanser, eller du forfaller en spesialisert sertifisering.

Beskrive planen din viser at du tenker analytisk på din karriere fremtid og din potensielle vekst i selskapet. For eksempel, hvis du planlegger å videreutvikle din utdanning, forklar det på en måte som øker din verdi for selskapet.

Fokus på arbeidsgiveren. Selv om dette spørsmålet handler om deg, vil du formidle at du ikke vil forlate arbeidsgiveren når som helst snart.

Nevne at et av dine mål er å jobbe for et selskap som det du intervjuer for.

Fokuser på hvordan du vil øke verdien til selskapet gjennom å oppnå dine egne mål. Overbevis også intervjueren om at arbeidet med dette selskapet vil hjelpe deg med å nå dine mål for en vinn-vinn-situasjon.

Unngå å diskutere lønn. Ikke fokus på mål relatert til inntekter, reiser, bonuser eller fordeler. Du vil fokusere på arbeidet du håper å oppnå, i stedet for pengene du vil gjøre. Det er greit å gi et lønnsområde hvis du blir spurt (selv om du kanskje prøver å unngå å bli spilt fast for tidlig i prosessen). Du bør imidlertid aldri frivillig din mållønn unasked, eller knytte noen informasjon til dine forhold, heller enn arbeidsmarkedet.

Her er et eksempel på hva du ikke skal si når du snakker om lønn med en potensiell arbeidsgiver:

  • Ikke si dette:Kan du gi lønnsområdet for denne stillingen? Mållønnen min er minst $ 45.000. Leien min gikk opp og jeg har studielån, så jeg kan ikke vurdere en stilling som kommer inn under det.

Unngå å dykke for dypt inn i detaljer. Mens du ønsker å presentere klare mål, ikke komme inn for mange detaljer. Hvis du for eksempel vet at du vil jobbe for et bestemt selskap i en bestemt stilling (det er ikke firmaet eller rollen du intervjuer for), ikke dele denne informasjonen med en arbeidsgiver.

Fremheve mer generelle mål, for eksempel å ta på seg spesielle ansvar. Dette gjør at du kan balansere klare mål med en fleksibel holdning.

Se gjennom et eksempel på hva du ikke skal si når du diskuterer målene dine:

  • Ikke si dette:Jeg er begeistret for muligheten for å bli med i denne organisasjonen. Mens jeg søker om en administrativ assistent jobb, er mitt håp å flytte inn i en redaksjonell rolle så snart som mulig. Kan du fortelle meg hvor lang tid det ville ta å flytte inn i en redaksjonell assistentposisjon?

Eksempler på de beste svarene

Her er tre eksempel intervju svar som du kan tilpasse for å passe dine personlige erfaringer og bakgrunn:

  • På kort sikt håper jeg å jobbe som salgsrepresentant for et selskap som din - en med et oppdrag basert på utmerket kundeservice og omsorg. Å jobbe som salgsrepresentant for et selskap jeg tror på, vil forberede meg til å forhåpentligvis påta seg utvidet ansvar for teamledelse i fremtiden, da disse blir tilgjengelige.
  • Mitt nåværende, kortsiktige mål er å utvikle og bruke mine markedsførings- og kommunikasjonsferdigheter i en jobb som ligner denne. Imidlertid vil jeg til slutt utvikle seg til en posisjon som gjør det mulig for meg å fortsette å bruke disse ferdighetene mens jeg også administrerer en markedsføringsgruppe. Jeg vil forberede meg selv på dette målet ved å ta lederskapsposisjoner i teamprosjekter, og ved å utvikle min profesjonelle karriere ved å delta på lederkonferanser som den som årlig legges inn av firmaet ditt.
  • Selv om jeg nettopp har fullført min LPN-sertifisering, er mitt langsiktige mål å ta min sykepleiekarriere til sitt høyeste nivå ved å til slutt tjene min RN-grad. Min plan er å jobbe på heltid i et langsiktig omsorgsmiljø eller sykehus de neste årene, noe som vil gi meg den erfaringen jeg trenger for å utmerke seg i et RN-program.

Ta deg tid til å praktisere

Øv på å svare på spørsmål om dine karrieremål høyt, slik at du kan være mer komfortabel under ditt intervju. Det er også en god ide å gjennomgå en rekke stillingsspørsmål og svar slik at du blir fullt forberedt.


Interessante artikler

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Hvordan finne de beste betalte nettbaserte fokusgruppene, hvordan virtuelle fokusgrupper jobber, hvordan du melde deg på, hva du kan forvente å tjene og tips for å delta.

De 9 beste Pet Trade Shows

De 9 beste Pet Trade Shows

Utstillinger er en fin måte å nettverket og holde tritt med industrien innovasjoner. Lær om de store dyrebransjens handelsmesser.

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

Ubevisst bias påvirker mange beslutninger på arbeidsplasser. Se hvordan du kan identifisere og overvinne ubevisst partiskhet som påvirker disse beslutningene.

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Å skaffe kjæledyr fisk for første gang er en minneverdig opplevelse. Her er noen kjæledyr fisk anbefalinger for nybegynnere.

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Financial Advisor Satisfaction Survey fra J.D. Power gir innsikt i hvordan finansielle rådgivere ser på sine firmaer og hvor de foretrekker å jobbe.

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

For de som ønsker å være webdesigner eller utvikler, er HTML den første tingen å lære. Her er fem steder hvor du kan begynne å lære HTML i dag.