• 2024-07-02

Hvordan Medarbeiders Empowerment sikrer forretnings suksess

Den beste form for ledelse - Øyvind Martinsen

Den beste form for ledelse - Øyvind Martinsen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Credo av en bemyndigende leder er å skape et arbeidsmiljø der mennesker er bemyndigede, produktive, bidragende og glade. I stedet for å hobble ansatte ved å begrense verktøyene eller informasjonen, stoler på at de skal gjøre det rette, gå ut av deres måte, og så se på dem som brenner.

Dette er de 10 viktigste prinsippene for å håndtere mennesker på en måte som forsterker arbeidstakeres bemyndigelse, gjennomføring og bidrag.

  • 01 Demonstrere at du verdsetter folk

    Hjelp folk til å føle at de er en del av noe større enn seg selv og deres individuelle jobb. Gjør dette ved å sørge for at de vet og har tilgang til organisasjonens overordnede oppdrag, visjon og strategiske planer.

  • 03 Del mål og retning

    Når det er mulig, involvere ansatte i målstilling og planlegging. I det minste involverer de som rapporterer til deg i målstilling på avdelingsnivå og deler de viktigste målene og retningen for gruppen din.

    Med hjelp av dine ansatte gjør du fremskritt på mål (målbare og observerbare), eller klargjøre at du har delt ditt bilde av et positivt utfall med de som er ansvarlige for å oppnå resultatene.

    Hvis du deler et bilde av hvor du er på vei, og deler betydningen bak målene og retningen til de forretningsmessige medarbeiderne, kan de deretter kartlegge sitt eget kurs uten nøye tilsyn.

  • 04 Stol på folk

    Stol på intentjonene til folk til å gjøre det rette, ta de riktige avgjørelsene, og ta valg som (mens kanskje ikke akkurat det du ville bestemme) fortsatt jobber. Når ansatte mottar klare forventninger fra lederen, slapper de av. Dette gjør at de kan fokusere sin energi på å oppnå resultater, ikke på å bekymre seg og andre gjetninger.

  • 05 Gi informasjon for beslutningstaking

    Sørg for at du har gitt folk all den informasjonen de trenger for å ta gjennomtenkte beslutninger. Hvis det ikke er mulig, må du sørge for at de som jobber under deg, har tilgang til den informasjonen de trenger for å gjøre jobben sin mest produktivt.

  • 06 Ikke bare delegere drudgearbeidet

    Ikke bare delegere drudge arbeidet. Du må gjøre arbeidet hyggelig, så sørg for å delegere noen av de morsomme ting og oppdrag som du vet at en person er interessert i. Noen av det morsomme, interessante arbeidet du kan delegere, inkluderer viktige møter, komitémedlemskap som påvirker produktutvikling og avgjørelse gjør, og prosjektene som folk og kunder merker.

  • 07 Gi hyppig tilbakemelding

    Gi hyppig tilbakemelding slik at folk vet hvordan de gjør det, både når det gjelder å møte forventningene og hvor de trenger forbedringer. Ideelt sett bør det være en blanding av tilbakemeldinger som er belønning og anerkjennelse, samt forbedringscoaching, med vekt på anerkjennelse.

  • 08 Anta at problemet er systemet, ikke personen

    Når et problem oppstår, spør hva som er galt med arbeidssystemet som forårsaket at folkene feiler, ikke hva som er galt med personen som hadde problemer med oppgaven. Hvis du bestemmer det, er den enkelte, ikke systemet, prøver å løse problemet med den ansatte først, før du går til HR.

  • 09 Lytt til Lær og still spørsmål

    Gi en plass der folk vil føle seg fri til å kommunisere ved å lytte til dem og deretter stille dem spørsmål. Guide dem ved å stille spørsmål, ikke ved å fortelle dem hva de skal gjøre, som om du vil et barn. Folk kjenner generelt de riktige svarene hvis de får anledning til å uttrykke seg komfortabelt.

    Når en medarbeider bringer deg et problem å løse, spør, "Hva synes du du bør gjøre for å løse dette problemet?" Eller spør, "hvilke tiltakstrinn anbefaler du?"

    Til slutt vil du føle deg komfortabel og fortelle den ansatte at han eller hun ikke trenger å spørre deg om lignende situasjoner.

  • 10 hjelpe ansatte føler seg belønnet og anerkjent

    Hvis ansatte føler seg underkompensert, undertitlet for de ansvarene de påtar seg, under bemerket, under-rost og underforstått, vil de ikke oppleve bemyndigelse til medarbeiderne.

    De grunnleggende behovene til ansatte må oppfylles før ansatte kan gi deg sin skjønnsmessige energi - den ekstra innsats som folk frivillig investerer i sitt arbeid. For vellykket ansattes empowerment å komme inn i spillet, må anerkjennelse spille en betydelig og kontinuerlig rolle.


  • Interessante artikler

    US Marine Corps Job: Field 21, Ordnance

    US Marine Corps Job: Field 21, Ordnance

    Jobbbeskrivelser og kvalifikasjonsfaktorer for United States Marine Corps oppnådde MOS jobb: Field 21, Ordnance.

    US Marine Corps Job Field 65: Aviation Ordnance

    US Marine Corps Job Field 65: Aviation Ordnance

    Jobbeskrivelser og kvalifikasjonsfaktorer for United States Marine Corps oppnådd jobb: Field 65, Aviation Ordnance.

    Marine Corps Jobs Felt 63/64, Avionics

    Marine Corps Jobs Felt 63/64, Avionics

    Jobbbeskrivelse og kvalifikasjonsfaktorer for å være en Marine Corps avionics elektronikk tekniker, som inkluderer støtte av alle luftfart våpen systemer.

    Marine Corps Enlisted Job Field: Lingvist

    Marine Corps Enlisted Job Field: Lingvist

    Marine Corps lingvister fungerer som oversettere og tolker på alle områder der marinesoldater blir distribuert eller jobber. Her er noen av de forskjellige lingvisterne.

    Lær om engasjerte militære politi karrierer

    Lær om engasjerte militære politi karrierer

    Her er alt du trenger å vite om en enlisted militærpolitiarkarriere, inkludert militære krav, utdanning og mer.

    Hva er en administrativ tjenestestyrer?

    Hva er en administrativ tjenestestyrer?

    En administrativ tjenestestyrer er den personen som sørger for at dette skjer ved å koordinere sine støttende tjenester.