• 2024-09-28

Lik lønn lov - Finn ut hvordan denne loven beskytter deg

LIK - Decay (OFFICIAL VIDEO)

LIK - Decay (OFFICIAL VIDEO)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lønnsloven (EPA) ble lov i 1963 som et endringsforslag til Fair Labor Standards Act (FLSA). Det mandater arbeidsgivere betale arbeidstakere vesentlig likt lønn for å utføre samme jobb uavhengig av kjønn.

Miljøstyrelsen dekker ikke bare lønn. Det inkluderer også overtidslønn, bonuser og fordeler som aksjeopsjoner, fortjeneste deling, livsforsikring, helseforsikring og ferie og ferie lønn. En arbeidsgiver har ikke lov til å tilby forskjellige hotellrom eller refusjon for reiseutgifter for sine mannlige og kvinnelige ansatte.

Ytterligere amerikanske lover som beskytter arbeidstakere mot diskriminering på grunn av ansettelse, herunder kompensasjonsdiskriminering, er Tillegg VII i lov om borgerrettigheter, lov om aldersdiskriminering i arbeidslivet og amerikanerne med funksjonshemmingsloven. Noen stater kan ha lover som forbyder lønnsdiskriminering.

Hva er stort sett likeverdig arbeid?

For bedre å forstå likelønnloven, er det nyttig å kjenne definisjonen av "stort sett likeverdig arbeid". "Vesentlig lik" betyr ikke at to jobber er identiske. De må involvere et betydelig antall av de samme oppgavene og kreve sammenlignbare ferdighetsnivå når det gjelder evne, utdanning, erfaring og opplæring.

Når er ulik lønn okay?

Når følgende faktorer eksisterer, kan arbeid ikke betraktes som "vesentlig like". Derfor gjelder det mandat som arbeidsgivere må gi lik lønn til to arbeidstakere uansett kjønn, ikke i disse tilfellene.

  • Det kan være lønnsforskjell for høyere utdanning, selv om to arbeidstakere utfører tilsvarende arbeidsoppgaver. For eksempel, hvis en arbeidstaker har en høyere grad, for eksempel, og den andre har en bachelorgrad, kan den med høyere utdanning tjene en høyere lønn.
  • En arbeidsgiver kan også gi høyere lønn til en arbeidstaker basert på jobbplassering. Arbeidet ville ikke bli betraktet som "vesentlig lik" med mindre den samme lederen overvåker sitt arbeid, eller de kan enkelt overføre mellom nettsteder. Ansatte som jobber i to forskjellige byer kan få forskjellige lønninger.
  • Jobber uten tilsvarende grad av ansvar og ansvar trenger ikke å betale det samme. For eksempel kan en arbeidstaker som fører tilsyn med andre ansatte, få høyere lønn enn den som ikke gjør det, selv om begge personer har samme jobbtittel.
  • Hvis en arbeidstaker må reise mellom jobbsteder mens en annen kan jobbe på hjemmekontoret hver dag, varierer jobbene vesentlig. Den som må gå til forskjellige steder, kan tjene mer.
  • Arbeidsgivere kan ha et senioritetssystem på plass som belønner arbeidstakere for lang levetid med organisasjonen.
  • Meritsystemer belønner arbeidstakere for eksepsjonell jobbprestasjon og er tillatt.
  • Arbeidsgivere kan også gi incitament til arbeidstakere for kvaliteten eller kvantiteten av deres produksjon uten å bryte likestønningsloven.
  • Ansatte som jobber under mindre ønskelige skift kan også ha høyere inntjening.

Hva skal jeg gjøre hvis sjefen din bryr oss om lik lønn loven

Selv om det bare virker som at folk som utfører lignende arbeid for samme organisasjon, bør ha samme inntjening, prøver mange arbeidsgivere å gjøre det motsatte. Hvis du føler at sjefen din har krenket likestillingsloven, kan du enten bringe en søksmål mot firmaet i retten eller ta betalt med Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), regjeringsorganet som overvåker likestønningsloven. Enten du sender en avgift med EEOC eller tar selskapet til retten, må du gjøre det innen to år etter at kompensasjonsdiskrimineringen fant sted.

I 2018 mottok EEOC 1.066 klager om arbeidsgivere som bryter med EPA. Av disse var det 257 meritoppløsninger. Det betyr at de hadde utfall som var gunstige for ladingspartiene.

EEOC kan ha funnet at det ikke var rimelig grunn til å forfølge de andre påstandene, men det betyr ikke at avgiftspartiene tar sine anklager til retten der de kan ha vunnet gunstige vurderinger.

Kilde: Lik Employment Opportunities Commission.


Interessante artikler

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Air Force Weather Technician 1W0X Enlisted Beskrivelser

Det er mange muligheter for Air Force Weather Specialist. Finn ut jobbansvaret og deres kvalifikasjoner.

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Er det en bedre måte enn kaldt å ringe til salg?

Oppdag bedre måter å finne salgsleder for virksomheten din og få slutt på kalde potensielle kunder.

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Medierjobbtitler, beskrivelser og karrierealternativer

Typer jobber tilgjengelig i media, en liste over vanlige jobbtitler og beskrivelse, og informasjon om karrieremuligheter i medierelaterte yrker.

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mediator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En mediator karriere innebærer å lede den alternative konfliktløsningen (ADR) -prosessen og bidra til å løse konflikter mellom de omtvistede partene.

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Mediator - Alternativ Dispute Resolution Karriere

Hva gjør en mekler? Lær om arbeidsoppgaver, inntjening, krav og utsikt. Sammenlign relaterte karrierer og se om dette passer bra for deg.

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Media Sensationalism i dagens nyhetsdekning

Sensationalisme er en felles kritikk av dagens nyhetsdekning. Skal disse påstandene nøyaktig beskrive nyhetsrapporterne produsere?