• 2024-07-02

Logisk tenkning Definisjon, ferdigheter og eksempler

På tide med logisk tenkning | 71° Nord Kjendis | Dplay Norge

På tide med logisk tenkning | 71° Nord Kjendis | Dplay Norge

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva er logisk tenkning og hvorfor er det viktig for arbeidsgivere? Ordet "logikk" kommer fra det greske ordet som betyr "grunn". Arbeidsgivere legger høy verdi på arbeidstakere som viser sterke logiske tankegangs- eller resonnementskompetanse fordi deres beslutningsprosesser er basert på faktuelle data. I de fleste tilfeller ønsker organisasjoner ikke at ansatte tar beslutninger påvirket av følelser i stedet for fakta.

Hva er logisk tenkning?

Logiske tenkere observere og analysere fenomener, reaksjoner og tilbakemelding og deretter trekke konklusjoner basert på denne innspillingen. De kan rettferdiggjøre sine strategier, handlinger og beslutninger basert på fakta de samler.

Logiske tenkere går ikke med sin tarm eller utvikler strategi fordi det føles riktig. Logisk tenkning krever også å legge til side forutsetninger og forutsetninger.

Eksempel: En salgsrepresentant modifiserer en presentasjon om et produkt for å markere sine brukervennlige kvaliteter etter å ha mottatt tilbakemeldinger fra kunder som indikerer at brukervennlighet var den primære grunnen til at de hadde kjøpt produktet.

Deduktiv resonnering

Logiske tenkere kan også begrunne fradrag. De kan identifisere en akseptabel premiss og bruke den til situasjoner de møter på jobben.

Eksempel: En organisasjon kan arbeide med en kjerne tro på at ansatte er mer produktive hvis de har kontroll over måtene de utfører sitt ansvar på. En leder kunne demonstrere logisk tenkning ved hjelp av deduktiv resonnement ved å møte med underordnede, kommuniserende avdelingsmål og strukturere en brainstormingsøkt for ansatte til å bestemme metoder for å nå disse målene.

Eksempler på logisk tenkning

Følgende er noen eksempler på logisk tenkning på arbeidsplassen. Ta en titt på denne listen, og tenk på situasjoner på jobben der du har brukt logikk og fakta - i stedet for følelser - å jobbe mot en løsning eller sette et handlingsforløp.

  • Gjennomføre markedsundersøkelser for å måle forbrukerreaksjonen til et nytt produkt før de utarbeider en reklamestrategi.
  • Utvikling av rekrutteringsprofil for nye salgsrepresentanter basert på en vurdering av kvaliteter til selskapets mest produktive salgsrepresentanter.
  • Anbefaler en strategi for å slutte å røyke etter å ha gjennomgått de siste studiene om røykeslutt.
  • Analysere anmeldelser av restaurantkunder før strukturering av treningsprotokoller.
  • Surveying ansatte om deres preferanser for ansattes ytelser før sluttføring av kontrakter med leverandører.
  • Oppfordre tilbakemelding fra brukere om deres erfaring med programvare før du oppretter neste generasjon.
  • Bestemme hvem som skal utpeke som lagleder etter å ha sammenliknet tidligere bevis på lederegenskaper av potensielle kandidater.
  • Intervjuer avgangende ansatte for å avdekke mønstre av uønsket omsetning.
  • Nå ut til kollegaer hos andre organisasjoner for å oppdage høy effekt praksis før du fullfører strategien for neste syklus.
  • Opprette kampanjeslagord basert på en vurdering av hot-knapp-problemer for potensielle velgerne.
  • En entreprenør anbefaler ekstra isolasjon, høy effektivitet oppvarming, kjøleutstyr og apparater, og en passiv soldesign til en kunde som ønsker det mest energieffektive hjemmet mulig.

Logisk tenkning hjelper alle medarbeider til å behandle fakta og grunnløsninger i stedet for å handle på sine følelser. Et strategisett basert på logikk er også mer overbevisende for andre ansatte enn en følelsesbasert strategi.

Slik demonstrerer du logisk tenkning som kandidat

Under jobbintervjuer vil du sannsynligvis ikke høre et intervjuespørsmål som direkte nevner logisk tenkning. Det vil si at intervjuere ikke vil si, "Fortell meg et eksempel på en tid du brukte logikk på jobb." I stedet kan en intervjuer si, "Fortell meg om trinnene du tok for å bestemme de neste trinnene i det prosjektet du nevnte." Eller kanskje de spør, "Hvordan ville du svare hvis et nylig lansert produkt mottok negativ tilbakemelding?"

I svarene på spørsmål som dette, vil du skissere trinnet du vil ta for det oppgitte scenariet. Gå gjennom prosessen du vil bruke for å komme til en beslutning - eller del et eksempel på hvordan du har satt en strategi i fortiden. Du kan snakke om hvilke spørsmål du spurte, data du dro, eller forskning du analyserte for å komme til konklusjoner. Dette vil bidra til å vise dine logiske tenkning ferdigheter.

Du kan også understreke logisk tenkning evner i din CV eller følgebrev. Igjen, vil du bare skreddersy prosessen. For eksempel, i stedet for å bare si "Opprettet nytt treningsprogram", kan du legge til flere detaljer. For eksempel: "Påkrevd og analysert tilbakemeldinger fra kunder, og opprettet deretter et nytt opplæringsprogram for arbeidstakere for å takle svakhetsområder og standardisere ansattes ytelse."

Som en påminnelse søker arbeidsgivere kandidater med en oversikt over logisk tenkning fordi det sikrer en jevn beslutningsprosess.


Interessante artikler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Vellykkede ledere setter takten på arbeidsplassen av de tiltakene de tar, og gjennom sine klare forventninger til ansatte og modellert ytelse.

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Er du en prosjektleder, og gruppemedlemmene dine ikke rapporterer til deg? Her er 6 tips om å være prosjektleder når du ikke er sjefen.

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Lær om Air Force Senior Airman (E-4) Under Sone Promotions. Det er muligheter for kampanje for Airmen First Class.

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Vil du vite en av ledelsens viktigste hemmeligheter? Du kan ikke bli en god leder hvis folk ikke er villige til å følge deg. Lær mer om følgesvenn.

Mental Helse Ansattes fordeler

Mental Helse Ansattes fordeler

Få fakta om psykisk helse i Amerika, sammen med detaljene i atferdsmessig plandesign som tjener mental helse forbrukere og pasienter.

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce ansetter uavhengige entreprenører for å utføre søkevalueringsforskningsoppgaver for sine kunder. Mange av disse jobbene i hjemmet er tospråklige.