• 2024-06-30

Oppsigelsesbrev for en jobb som ikke er en god passform

Hvordan strikke barnevotter / How to knit mittens - Prym Maxi knitting mill

Hvordan strikke barnevotter / How to knit mittens - Prym Maxi knitting mill

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uansett hvor nøye du undersøker en potensiell arbeidsgiver og stiller spørsmålstegn ved ansettelsesleder i intervjuprosessen, kan du likevel komme opp i en jobb som er dårlig egnet.

Hvordan skjer dette? Noen ganger er det fordi selskapet var mindre enn sannferdig om jobben eller bedriftskulturen, om de skjønte det eller ikke. Noen ganger er det fordi organisasjonens behov endret seg raskt, og stillingsbeskrivelsen utviklet seg til en rolle du ikke ville ha tatt. Kanskje oftest er de delene av jobben som ikke fungerer for deg, bare ikke opplagte før du faktisk var på jobb, utførte de daglige oppgavene og oppgavene til rollen. Det er bare ikke alltid mulig å fortelle om du vil like en jobb til du tar den.

Uansett hvordan du kom dit, er det faktum at du er i en jobb som ikke passer bra for deg, og du må gå ut uten å skade ditt profesjonelle rykte på vei ut av døren.

Gjør og gjør ikke

Når du bestemmer deg for en jobb, er det ikke riktig for deg, og det er på tide å fortsette, de vanlige reglene for å avslutte søknaden: gi minst to ukers varsel, vær nådig og hjelpsom med bedriftens overgang, og send et skriftlig avmeldingsbrev.

Dette er de tingene du definitivt bør gjøre:

  • Gi beskjed. Selv om du hater selskapet og alle som jobber der, må du fortsatt utføre deg profesjonelt for å beskytte ditt rykte. Det betyr å gi minst to ukers varsel, skriftlig.
  • Tilbyr å hjelpe under overgangen. Å forlate selskapet i kjeve setter din tidligere arbeidsgiver på et dårlig sted og hjelper deg ikke med å opprettholde forholdet. Vær høflig og nyttig.
  • Nail ned detaljene på slutten din. Det er usannsynlig at du vil kvalifisere for arbeidsledighet dersom du forlater jobben frivillig, så sørg for at du har økonomien din i orden og / eller en annen jobb lined opp for å se deg gjennom gapet. Spør om å fortsette fordelene dine under COBRA og utbetale ubrukte ferie- eller syktider.

Dette er noen ting du bør unngå å gjøre:

  • Vær negativ.Nå er det ikke på tide å ødelegge din snart-å-være tidligere sjef eller kollegaer eller å snakke dårlig om selskapets oppdrag eller kultur. Selv konstruktiv kritikk er usannsynlig å inspirere til endringer i organisasjonen, siden det vil være altfor enkelt for ledelsen å avvise dine bekymringer som sure druer. I tillegg er det en liten verden; du vet aldri når du kanskje trenger noen i firmaet for en referanse, og det er ingen mening å brenne en bro.
  • Unnskyld for mye, eller kom inn i ugresset av hvorfor jobben ikke virket. Noen ganger jobber bare jobber ikke. Du tok tilbudet i god tro og ga det ditt beste skudd. Det er ikke nødvendig å være unødig eller forklare. Unnskyld en gang hvis du liker og tilbyr å hjelpe dem under overgangen. Det er alt som er nødvendig-eller forventet.
  • Sjekk ut før det er på tide. Hvis du godtar å holde deg gjennom overgangen, forplikter deg til å gjøre ditt beste arbeid i løpet av den tiden.

Eksempelbrev

Bruk denne tilbakemeldingsbrevprøven for å gi råd til en arbeidsgiver at du avgår fordi jobben ikke var en god form. Last ned bedriftsbrevmalen (kompatibel med Google Dokumenter og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Last ned Word-malen

Eksempelbrev (Tekstversjon)

William Lee

123 Main Street

Anytown, CA 12345

555-555-5555

[email protected]

1. september 2018

Tyler Lau

Direktør, Human Resources

CLL-poster

123 Business Rd.

Business City, NY 54321

Kjære Mr Lau, Vennligst aksepter dette brevet som min formelle fratredelse fra CLL Records. I løpet av de siste månedene har jeg innsett at jeg bare ikke er en god passform for min stilling her. Min siste arbeidsdag er 30. september 2018.

Jeg føler at bedriftskulturen ikke er som jeg hadde forventet, og miljøet har vært en vanskelig tilpasning for meg. Jeg beklager ulempen, og jeg takker for forståelsen din. Du har vært veldig tålmodig med meg i denne overgangstiden, men dessverre tror jeg ikke lenger at noen av oss drar nytte av min tilstedeværelse på CLL.

Jeg er glad for å hjelpe på noen måte som er nødvendig for å lindre denne steinete tiden. Gi meg beskjed hvis du trenger noe; Jeg er mer enn villig til å hjelpe med overgangen. Jeg ønsker deg all den beste og mye suksess for CLL Records.

Vennlig hilsen, Din signatur (hard copy letter)

William Lee

Sende en e-postmeldingsbrev

Noen ganger er det best å sende e-postmeldingen din. Hvis du velger å trekke seg denne måten, vil du inkludere all den samme informasjonen som du ville i et kopi av brev. Formateringen vil være lik, med disse hovedforskjellene:

  • Fjern avsnittene med adressen din og firmaets adresse.
  • Velg en emnelinje som er klar og direkte, for eksempel "Oppsigelse-Ditt Navn".
  • Ta med kontaktinformasjonen din i signaturen din.
  • Hold meldingen din kortfattet. Leserne har kortere oppmerksomhet for e-post enn de gjør for gammeldags korrespondanse. Gjør meldingen enkel å skanne ved å bruke korte avsnitt.
  • Test e-postmeldingen din. Etter korrekturlesning som vanlig, må du sende deg en test-e-post, slik at du kan være sikker på at formateringen kommer uten noen merkelige linjeskift eller skrivefeil.

Interessante artikler

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Et arbeidsteam og et fellesskap av praksis deler flere fellesheter. Men de har også betydelige forskjeller, og de tjener forskjellige behov.

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Forbundsregeringen i USA tilbyr konkurransedyktig lønn, spesielt for rettsvesenet. Lær hvordan føderal lønnsskala fungerer for ansatte.

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Få informasjon om hvordan avgangs- og feriebetaling påvirker arbeidsledigheten, herunder hvordan du rapporterer det og hvordan avgang påvirker arbeidsledighetstjenestene.

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan turmarkedsføring fungerer og som musiker hvor mye en kunstner kan forvente å tjene fra bandt-shirt-salg.

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Lær om arbeidsdeling som en strategi for å redusere permitteringer mens brukergrensesnitt betaler en del av lønn for ansatte.

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Trenger du å kjøpe helseforsikring for familien din? Oppdag trinnene du kan ta for å velge de riktige ansattes ytelser og familie helseforsikring nå.