• 2024-05-16

15 Kjennetegn ved en vellykket mentor

ОФОРМЛЯЮ ЗАКАЗ Из Каталога Oriflame №15-2020

ОФОРМЛЯЮ ЗАКАЗ Из Каталога Oriflame №15-2020

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Borte er de dagene da man tilordnet en uformell kompis til å veilede en ny medarbeider, mente å gå ut til lunsj og lære arbeidstaker noen få leksjoner om å lykkes på arbeidsplassen. Disse kompisene hadde generelt ingen mentoropplæring, og de var klare over deres overordnede ansvar ved å ønske de nye ansatte velkommen.

Å hjelpe henne å integrere sømløst og raskt inn i den nye arbeidsplassen var godt utenfor jobben sin. Det var heller ikke organisasjonens forventning om at mentoren er en integrert del i en ny ansatt velkommen. Dette har forandret seg til det bedre.

Når alle ansatte ble vellykket så snart som mulig ble den nye normen, vokste formell organisasjonsbehov fra en mentor. Et formelt mentorforhold kan hoppe opp læringskurven og hjelpe en ny medarbeider å lykkes.

Dette er karakteristikkene for å søke i ansatte som blir bedt om eller tildelt formelt mentor til nye ansatte eller ansatte som er nye på en avdeling eller jobb. Disse nødvendige karakteristikkene vil variere noe i et uformelt mentorforhold som utvikler seg tilfeldig mellom to personer eller en høyere ansatt og den nye medarbeider. Begge typer veiledning starter med disse behovene og disse egenskapene.

Bruk en formell mentorprosess

Med en formell mentorprosess er overføring av en kunnskapsform og annen kulturell undervisning en forventning om mentorforholdet. Du vil også oppdage at en liten del av mentorforholdet er evaluerende i naturen.

I den forstand at organisasjonen forventer ansatte som mentorer for å vurdere den nye medarbeiderens passform i organisasjonens kultur, vurderer rollen den nye medarbeider.

Med kunnskapslegemet må veilederen formidle, må veilederen også vite om medarbeideren lærer den nødvendige informasjonen for å lykkes i sin nye jobb. Hvis den ansatte er sakte å lære eller ikke lære, kan mentoren hjelpe avdelingen med å gjøre justeringer.

Søk en uformell mentor

Ansatte oppfordres også til å søke en uformell mentor for hvert fagområde som medarbeider ønsker å utvikle eller utforske. Personen i denne mentorrollen er bare en trener og en lærer uten vurderingsansvar.

Kjennetegn ved vellykkede formelle mentorer

  • De vil mentorere en annen ansatt og er forpliktet til medarbeiderens vekst og utvikling og kulturell integrasjon.
  • De har kunnskap om jobbinnhold som er nødvendig for å effektivt lære en ny ansatt betydelig jobbkunnskap.
  • De er kjent med organisasjonens normer og kultur. Kan artikulere og undervise i kulturen.
  • De demonstrerer ærlighet, integritet, og både respekt for og ansvar for forvaltningen.
  • De demonstrerer effektive kommunikasjonsevner både verbalt og ikke-verbalt.
  • De er villige til å bidra til å utvikle en annen ansatt gjennom veiledning, tilbakemelding og noen ganger en insistering på et bestemt nivå av ytelse eller hensiktsmessig retning.
  • De initierer nye ideer og fremmer medarbeiderens vilje og evne til å gjøre endringer i hans eller hennes ytelse basert på den konstante forandringen som skjer i arbeidsmiljøet.
  • De har nok følelsesmessig intelligens til å være oppmerksom på deres personlige følelser og er følsomme overfor følelser og følelser til den ansatte de er veiledning.
  • De er en person som vil bli vurdert som svært vellykket både i jobben og i å navigere organisasjonens kultur av kolleger og ledere.
  • De viser suksess i å etablere og vedlikeholde profesjonelle nettverk og relasjoner, både online og offline.
  • De er villige til å formidle feil og suksesser til den mentorerte medarbeiderne.
  • De kan tilbringe en passende mengde tid med den mentorerte ansatt.
  • De er åpne for å tilbringe tid med ulike personer som kanskje ikke deler felles bakgrunn, verdier eller mål.
  • De kan starte konflikt for å sikre at medarbeiderens vellykkede integrering i organisasjonen. Villig til å erkjenne, som en mentor, at en ansatt kanskje ikke lykkes i organisasjonen din.
  • De kan si når forholdet ikke virker og tilbake vekk riktig uten hensyn til ego problemer eller behovet for å tildele skyld eller sladder om situasjonen.

Hvis du velger ansatte som har disse egenskapene til mentor, vil du sikre suksessen til dine formelle mentorforhold. De nye medarbeider drar nytte av hver av disse egenskapene som den ansatte som gir mentorskap bringer til bordet. Dette vil i sin tur sikre en vellykket integrasjon av den nye medarbeider i arbeidsenheten.


Interessante artikler

Frivillig til å få verdifull arbeidserfaring - Finn din drømjobb

Frivillig til å få verdifull arbeidserfaring - Finn din drømjobb

30 dager til din drømjobb: Dag 4 inneholder informasjon om hvordan frivillig arbeid kan vise frem dine ferdigheter og hjelpe deg med å bli ansatt.

Hva er noen dyrrelaterte drømjobber?

Hva er noen dyrrelaterte drømjobber?

Ta en titt på noen av de mest populære dyrelaterte drømjobber, fra marine pattedyrskoler til dyrelivsrehabilitator og mer.

Kleskode for kundeinteraksjon og på messer

Kleskode for kundeinteraksjon og på messer

Selv om arbeidsplassen din tillater forretningsmessig klær, kan du ha forskjellige standarder når ansatte besøker kunder eller messer.

Din kleskode gir deg en nyttig veiledning for ansatte

Din kleskode gir deg en nyttig veiledning for ansatte

Trenger du å gi dine ansatte veiledning om hva som er hensiktsmessig å ha på jobb? En kleskode kan variere fra formell til uformell basert på dine behov.

Hvordan Advokater kan Snazzily kle for Suksess

Hvordan Advokater kan Snazzily kle for Suksess

Uansett om du klær deg til din første dag som advokat eller en nettverksbegivenhet, kan disse tipsene hjelpe deg med å se profesjonell, men hold din personlighet!

Hva du bør vurdere før du drikker alkohol på arbeidsplassen

Hva du bør vurdere før du drikker alkohol på arbeidsplassen

Her er flere problemer å vurdere om du drikker alkohol på arbeidsarrangementer. Lær hvordan dine beslutninger med hensyn til imbibing kan påvirke karrieren din.