• 2024-06-28

Fulltid vs deltidsansatte intervju spørsmål

I got 99 problems... palsy is just one | Maysoon Zayid

I got 99 problems... palsy is just one | Maysoon Zayid

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Intervjuer for en deltidsjobb? Et av de vanskeligste intervju spørsmålene å svare vil være, "Vil du foretrekke heltid ansettelse til deltid hvis en jobb var tilgjengelig?"

På den ene siden, hvis du håper at jobben vil bli en heltidsposisjon, vil du at din potensielle arbeidsgiver skal vurdere deg først hvis muligheten skulle oppstå. På den annen side ønsker du ikke å hevde tvil om at en fulltidsposisjon skulle presentere seg selv, du ville gå ut av din deltidsjobb.

Vær forsiktig når du svarer og hold svaret generelt, slik at du ikke forplikte seg til en type ansettelse eller den andre.

Eksempel på svar på intervju spørsmål om full tid vs deltidsarbeid

  • Foreløpig forhindrer min utdanning / familie / barn meg fra å se på heltidsanställning, men jeg ville ikke utelukke det på et tidspunkt i fremtiden.
  • Det som er viktig for meg er at jeg nyter arbeidet og menneskene jeg jobber med. Jeg har mange interesser, og en deltidsjobb gir meg tid til å forfølge dem.
  • Jeg er interessert i denne stillingen hos din bedrift fordi (gi aspektene til jobben som interesserer deg mest). Jeg er tilgjengelig for å jobbe deltid, men jeg er interessert i å utforske muligheter hos din bedrift.
  • Legg vekt på fleksibiliteten din. Du kan diskutere tilgjengeligheten din for forskjellige skift, timer, ukedager og så videre. Dette er spesielt verdifullt hvis du kan tilby å dekke skift som andre arbeidstakere kan prøve å unngå, som ferier, netter eller helger. Å understreke evnen til å jobbe med disse endringene, kan vise intervjueren hvordan du kan passe godt til deres behov.

Hvis du vil foretrekke å jobbe på heltid og jobben er deltid

Noen ganger legger arbeidsgivere jobb som deltid, slik at de kan vurdere om nye medarbeidere vil gjøre en god heltids tillegg til laget. Gjør litt forskning for å se om dette er taktikken som brukes av selskapet.

En god måte å finne ut av dette er å snakke med nåværende medarbeidere om deres erfaring som kommer i gang på bedriften. Hvis du kommer inn via henvisning, for eksempel, kan du kanskje spørre kontakten din for innsiden av scoop.

Hvis du søker online eller utenfor gaten, og ikke kjenner noen i organisasjonen, bør LinkedIn være ditt første stopp. Du kan nå ut til ansatte gjennom forbindelser eller bare skanne jobbopplevelsen for å se om deres tittel / jobbbeskrivelser utviklet seg over tid. (Merk: Det er fortsatt best å snakke direkte med nåværende eller tidligere ansatte, hvis du kan. Mange mennesker er glade for å dele opplevelsen deres, selv med en fremmed. Tross alt, gir du dem en sjanse til å snakke om seg selv og dele sine ekspertise fra stillingen til en bedriftsveteran.

Ikke vær redd for å nå ut!)

Men du kan få denne nøkkelen litt informasjon, det vil hjelpe deg å lage svaret ditt bedre. Målet ditt er å vise at du passer til deres umiddelbare behov og at du vil være et godt medlem av teamet over tid.

Hvis du oppdager at selskapet sjelden fremmer deltidsansatte til heltid, bør du fokusere på hvorfor du er interessert i å jobbe for selskapet i tilbudt stilling. Du ønsker ikke å heve et rødt flagg som du ønsker å gå videre til i heltidsposisjon andre steder.

Hvordan svare hvis jobben kan bli heltid

  • Jeg er tilgjengelig for deltidsarbeid nå, og jeg er interessert i å jobbe for din bedrift. I de kommende månedene vil jeg være tilgjengelig for å jobbe flere timer. (Du kan gi en grunn hvis du har en, for eksempel familieplan, opplæringsplan, etc.)
  • Min primære bekymring er selve arbeidet. Mens jeg vil være åpen for heltids timer, bør de bli tilgjengelige, jeg er fornøyd med deltid fordi jeg er spent på å jobbe med dette prosjektet med dette laget.

Hvordan svare hvis du bare kan ta deltid timer

Gjør så mye forskning som mulig før intervjuet om timer, skift og dager i uken som jobben krever. Se om du er en god kamp med tanke på din tilgjengelighet basert på barnepass, opplæringsplan, pendlingslogistikk, etc. Du kan bruke dette som grunnlag for svaret ditt.

  • Jeg er interessert i å jobbe i stillingen for din bedrift fordi (gi grunner) og jeg er tilgjengelig (gi timer / dager / skift).
  • Min bakgrunn på dette området gjør meg til en ideell kandidat til å slå bakken. I tillegg betyr plasseringen min at jeg vil være lett tilgjengelig for siste øyeblikkskift, hvis du finner deg selv uventet korthendt.
  • Selv om jeg bare har deltids timer tilgjengelig, min siste sjef joked at å ansette meg på deltid var i utgangspunktet som å få en full-timer for en brøkdel av kostnaden. Min erfaring i denne bransjen har gjort meg effektiv og god til å jonglere flere oppgaver. Jeg vil gjerne sette disse ferdighetene på jobb for din bedrift.

Interessante artikler

Unngå disse Work-at-Home Job Scams

Unngå disse Work-at-Home Job Scams

Det er mange jobb svindel der ute. Ta en titt på de 5 vanlige arbeidene hjemme svindel før du begynner å surfe på Internett for din neste jobb!

Slik finner du jobbsøk fra hjemmet

Slik finner du jobbsøk fra hjemmet

Informasjon om arbeid fra hjemmet transkripsjonsjobber, inkludert typer stillinger tilgjengelig, utdanningskrav, lønn og mer.

Work Book Club suksesshistorier

Work Book Club suksesshistorier

Bokklubber på jobb er en billig måte for ansatte å utvikle sine ferdigheter både personlig og profesjonelt. Se to selskaps suksesshistorier.

Arbeidskompensasjonskrav

Arbeidskompensasjonskrav

Arbeidskompensasjon er forsikring for ansatte som er skadet eller som blir syke som følge av jobben sin. Finn ut mer om arbeiderkompetanse.

Arbeidsklærkoder og Business Attire Image Collection

Arbeidsklærkoder og Business Attire Image Collection

Interessert i å vedta en arbeidsklærkode? Her er alt du trenger for å hjelpe deg med å avgjøre de riktige bedriftsklærbehovene på arbeidsplassen din.

Hva gjør en arbeidskompensasjonsadvokat akkurat?

Hva gjør en arbeidskompensasjonsadvokat akkurat?

Arbeidstakers kompensasjonsadvokater jobber i et nisjefelt som hjelper skadede arbeidere til å kjempe for kompensasjon eller å hjelpe arbeidsgivere til å redusere eksponeringen.