• 2024-07-02

Teen Job Intervju Spørsmål om skole og arbeid

2. How a teen should interview for a job - Life Skills Boot Camp

2. How a teen should interview for a job - Life Skills Boot Camp

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er tenåring som søker jobb, vil du sannsynligvis få spørsmål om hvordan skolens erfaringer har forberedt deg på en jobb. For eksempel kan du få spørsmålet "Hvordan har din skolegang forberedt deg på denne jobben?" Eller "Hvilken erfaring på skolen har best forberedt deg på denne jobben?"

Arbeidsgivere vil forstå at du er tenåring med liten arbeidserfaring. Imidlertid vil de ønske å vite at du har kvaliteter og evner til å være en ansvarlig medarbeider. De vil vite om din evne til å jobbe hardt og gjøre det bra. En måte å demonstrere på dette er å vise ferdighetene du har utviklet i skolen.

Intervjuer kan være stressende, spesielt hvis du er ute etter din første jobb. Den beste måten å forberede er å øve å svare på vanlige intervju spørsmål.

Tips for å svare på intervju spørsmål om skole og arbeid

Les om jobblisten

Før ditt intervju, se tilbake på stillingen, og sirkel ferdigheter og evner som virker mest viktige for jobben. Hvis det ikke er noen jobboppføring, lage en liste over ferdigheter som du tror vil være viktig for jobben (hvis du kjenner noen som jobber hos selskapet, spør dem). Dette vil hjelpe deg å vurdere hvilke ferdigheter og erfaringer du må markere i intervjuet ditt.

Tenk om spesielle opplevelser

For hver ferdighet du sirkler, tenk på en opplevelse du har hatt som hjalp deg med å utvikle den ferdigheten. Tenk spesielt på erfaringer fra skolen. For eksempel, hvis jobben krever sterke skriftlige kommunikasjonsferdigheter, kan du nevne A du har i engelskklassen eller forskningsprosjektet du nettopp er ferdig med. Hvis jobben krever samarbeid, nevner du et gruppeprosjekt du har jobbet med, og hvordan du demonstrerte samarbeid under dette prosjektet. Hvis du tenker på disse erfaringene på forhånd, blir de lettere å huske under intervjuet.

Gå utover klasserommet

Du trenger ikke å fokusere på opplevelser i klasserommet. Tenk på de ferdighetene og evner du har utviklet gjennom frivillige og ekstrakursive aktiviteter, som klubber, musikk og sport. Er du en lagkaptein? Dette er et eksempel på din lederopplevelse. Skriver du for din skoleavis? Dette kan vise kommunikasjonsevner.

Koble tilbake til jobben

Når du svarer på et spørsmål om hvordan din skoleopplevelse har forberedt deg på en jobb, må du sørge for å forklare hvordan ferdighetene eller opplevelsen du nevner, har utarbeidet deg for den aktuelle jobben. Hvis du for eksempel sier at du har sterke datakompetanse og gir et eksempel på dette, konkluderer du svaret ditt ved å forklare hvordan datakompetanse vil være nyttig på jobben. Du kan kanskje si: "Disse datakunnskapene vil være nyttige i denne markedsplassen siden du oppgav i jobbseddelen at du vil ha noen med noen grafisk design og kodingserfaring." Sørg for at intervjueren ser hvordan dine erfaringer knytter seg til jobben, og hvordan de gjør deg til en god kandidat.

Øvelse, Øvelse, Øvelse

Øv på å svare på spørsmål om utdanningen din og hvordan akademikerne forberedte deg på jobben. Si svaret høyt, enten til deg selv eller til en venn eller et familiemedlem som er villig til å gi deg et treningsintervju. Jo mer du trener, jo mer trygg vil du føle - og dukker opp - i intervjuet.

Eksempler på de beste svarene

Nedenfor er prøve svar på spørsmål om hvordan skolen har forberedt deg for en jobb. Les gjennom disse prøvene for å få en følelse av hvordan du kan svare på disse spørsmålene.

Husk at du må ta deg tid til å tilpasse svarene dine slik at de reflekterer deg, som en person og som kandidat for ansettelse. Slapp av, smil og svar på spørsmålene så godt som mulig.

  • På skolen må jeg møte daglige frister, sette mål for meg selv i en rekke fag og aktiviteter, og oppnå dem. For eksempel har jeg nettopp fullført et forskningspapir for min engelske klasse som jeg jobbet i i fire måneder. Jeg satte små tidsfrister over de fire månedene, slik at jeg fullførte det avsluttende prosjektet på forhånd. Denne muligheten til å sette og følge tidsfrister vil være nyttig på jobben, der jeg må klare tiden min.
  • Jeg vet at denne jobben krever mye samarbeid og kommunikasjon med mine medarbeidere. På skolen jobber jeg med jevnaldrende og lærere hver dag. Faktisk har jeg nettopp fullført et fysikkprosjekt som krevde meg å samarbeide med fem av klassekameratene mine. Vi jobbet sammen på prosjektet hver uke i en måned, presenterte våre funn for klassen, og fikk en A. Jeg vet derfor hvordan man skal jobbe i lag og med en leder.
  • Jeg har tatt en rekke datakompetanse klasser i skolen. Jeg lærte mange forskjellige måter å utnytte teknologien datamaskinen har å tilby. Jeg er dyktig i Microsoft Office-programvare, spesielt Excel. Jeg er komfortabel med å gjøre grundig forskning ved hjelp av Internett, og jeg har blitt kjent med mange forskjellige typer grafisk design programvare. For eksempel jobber jeg for tiden som grafisk designer for vår avis, og bruker Adobe Illustrator og Photoshop. Alle disse datakunnskapene har forberedt meg til å jobbe for ditt online markedsføringsfirma.

Interessante artikler

Motiverende ansatte i en tid for endring

Motiverende ansatte i en tid for endring

Ønsker du å vite hvordan du kan skape et arbeidsmiljø som motiverer dine medarbeidere, spesielt i tider med endring? Finn ut hvordan.

Guide til dyreadferdsstrategier

Guide til dyreadferdsstrategier

For studenter som søker karriere i dyreferdighet, dyrevelferd eller et beslektet område, gir denne listen informasjon om mange praktikopphold.

Motiverende sitater på næringsliv og arbeid for ansatte

Motiverende sitater på næringsliv og arbeid for ansatte

Inspirerende sitater om motivasjon til bruk i nyhetsbrev, presentasjoner, nettsider og plakater for å hjelpe medarbeiderne å føle seg engasjert og inspirert.

Motiverende sitater for jobbsøkere

Motiverende sitater for jobbsøkere

Har du en tøff tid å bli motivert til jobbsøking? Her er en liste over motiverende sitater for jobbsøkere å inspirere deg.

Motiverende ferdigheter på arbeidsplassen

Motiverende ferdigheter på arbeidsplassen

Motiverende ferdigheter er høyt verdsatt av arbeidsgivere. Lær hvordan du motiverer andre for å få et positivt utfall.

Få en inspirerende spilleliste med sanger for kontoret

Få en inspirerende spilleliste med sanger for kontoret

Trenger du et ikke-koffeinfri spark for å starte arbeidsdagen din? Her er en inspirerende spilleliste med oppløftende sanger for kontoret for å starte dagen på et høyt notat.