• 2024-06-30

Geografisk - Jobboppgaver, krav og inntjening

Hvad er en geograf?

Hvad er en geograf?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En geografi studerer land, egenskaper, innbyggere og fenomener i en region eller et jordområde. Denne samfunnsvitenskapsmannen kan bruke det han eller hun lærer gjennom denne forskningen for å hjelpe regjeringer og bedrifter til å planlegge hvor man skal bygge hjem og veier, hvordan man skal reagere på katastrofer og hvilke markedsføringsstrategier som skal brukes.

Noen ganger kalt GIS (Geographic Information Systems) Spesialister eller Forskere, kan geografene spesialisere seg på flere forskjellige studieområder, men de fleste som jobber på dette feltet, er fysiske eller menneskelige geografiske. En fysisk geograf undersøker de fysiske aspektene av en bestemt region, mens en menneskelig geografisk fokus er på effekten av menneskelige aktiviteter, inkludert økonomiske aktiviteter, sosiale egenskaper og politisk organisering, har på dette området.

Kjappe fakta

  • Geografers median årslønn er $ 76.860 (2017).
  • 1.500 personer jobber i denne okkupasjonen (2016)
  • Litt over halvparten av alle geografene jobber for forbundsregeringen. Arkitekt- og ingeniørfirmaer og statlige myndigheter anvender noen.
  • De har vanligvis heltidsjobber og arbeid i vanlige åpningstider.
  • Arbeidsutsiktene for denne okkupasjonen er bra med det amerikanske arbeidsstatistikkbyrået som forutsier jobbvekst som er så fort som gjennomsnittet for alle yrker mellom 2016 og 2026. Men i lys av hvor få personer som jobber i dette feltet, vil denne veksten ikke beløpe seg til mange jobbåpninger.

Roller og ansvar

Det er viktig å vite hva arbeidsoppgavene dine vil være før du bestemmer deg for å forfølge denne karrieren. Vi tok en titt på jobbmeldinger på Indeed.com og lærte at geografene:

  • "Utnytte GIS-verktøy for å utføre data mining og forskning, og å vurdere, integrere, manipulere, utnytte, trekke ut og analysere digitale bilder, geospatiale databaser og ulike kilder"
  • "Bruk bilder, intelligensrapporter og kunnskap om agenturets forskningsbibliotek holdninger for å fullføre ulike oppgaver"
  • "Samarbeide med kollegaer for å utnytte, analysere, rapportere og formidle informasjon til fordel for beslutningstakere"
  • "Oppretthold dagens kunnskap om relevant teknologi og fagområder"
  • "Utfør kvalitetsanmeldelser for å sikre geospatial og innholdsøyaktighet"

Ulempen av denne karrieren

Reise er en stor del av geografiske liv, da forskningen ofte tar dem med til regionene de studerer. Hvis du ikke liker å reise, spesielt internasjonalt og noen ganger til svært avsidesliggende steder, kan dette ikke være den rette karrieren for deg.

Hvordan bli en geograf

Entry-nivå, så vel som de fleste Federal Government jobber i geografi, krever bare en bachelorgrad. Du vil generelt kreve en mastergrad i geografi eller geografiske informasjonssystemer (GIS) for mer avanserte stillinger, særlig i privat sektor. Hvis du har øye på en fakultetsposisjon på en høyskole eller et universitet, gjør deg klar til å få en doktorgrad.

Fordi det er få jobber i denne okkupasjonen, kan ikke alle som uteksaminerer med en grad i geografi, finne arbeid som en geograf. Skulle du ønske å bruke din grad til å forfølge andre alternativer, er det andre yrker som vil gjøre god bruk av din kunnskap. Din bachelor eller mastergrad vil også forberede deg til å bli en landmåler, urbane eller regional planlegger, geovitenskapelig eller kartograf.

Hvilke myke ferdigheter trenger du å lykkes i denne karrieren?

  • Analytiske ferdigheter: Som geografisk må du analysere store mengder data.
  • Kritisk tenking: Evnen til å tenke kritisk vil tillate deg å bestemme hvilke data som skal samles inn og hvilke metoder som skal brukes til å analysere det. Du vil da bruke funnene for å løse problemer.
  • Skrive- og presentasjonsferdigheter: En del av jobben din innebærer å skrive og presentere undersøkelsen til klienter eller kollegaer.
  • Kommunikasjons ferdigheter: Siden geografene ofte samarbeider med kolleger, må du ha gode lyttings- og snakkevner.

Hva vil arbeidsgivere forvente fra deg?

Her er noen krav fra faktiske jobbmeldinger funnet på Indeed.com:

  • "Vær en selvstarter, kunne jobbe alene, men likevel kunne dele informasjon med lagmedlemmer og kunder i tide"
  • "Eksepsjonell kundeservice orientering"
  • "Demonstrert erfaring med å lage visuelle hjelpemidler (grafer, diagrammer etc.) og utkast, redigering og korrekturlesing av dokumenter for publisering av"
  • "Meget nøyaktige datainngang ferdigheter"
  • "Kan oversette tekniske begreper til lekmanns vilkår"

Er denne yrken en god passform for deg?

Vurder dine interesser, personlighetstype og arbeidsrelaterte verdier når du velger en karriere. Gjør en selvbedømmelse for å lære om dine egenskaper. Hvis du har de følgende, tenk å bli en geograf:

  • Interesser(Hollandsk kode): IRA (Investigative, Realistic, Artistic)
  • Personlighetstype(MBTI Personality Types): INTP, ENFP, INTJ, ISTP, INFP
  • Arbeidsrelaterte verdier: Uavhengighet, prestasjon, arbeidsforhold

Beslektede yrker

Beskrivelse

Median Årslønn (2017)

Minst nødvendig utdanning / opplæring

antropolog

Studier opprinnelse, utvikling og oppførsel av mennesker

$62,280

Mastergrad i antropologi

Økonom

Samler og analyserer data for å lære om distribusjon av ressurser, varer og tjenester

$102,490

Master eller Doktorgrad i økonomi

Historiker

Studier historiske dokumenter for å lære om fortiden

$59,120

Master eller doktorgrad i historie

Kilder: Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor, Occupational Outlook Handbook; Arbeids- og opplæringsadministrasjon, US Department of Labor, O * NET Online (besøkt 12. november 2018).


Interessante artikler

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.