• 2024-06-30

Finansiell rådgiver Karriereprofil

john west commercial (man beats up bear)

john west commercial (man beats up bear)

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Finansrådgivere, tidligere kalt stockbrokers, meglere, kontoadministratorer eller registrerte representanter, var primært ansvarlige for kjøp og salg av verdipapirer, for eksempel aksjer og obligasjoner, på vegne av klienter. Disse ansvarene har endret seg til å omfatte økonomisk rådgivning og veiledning om investeringsstrategier, fond, obligasjoner og aksjer.

Endringen i titler og ansvar har mye å gjøre med å møte kundenes behov i en stadig skiftende økonomi. I tillegg til å legge til rette for transaksjoner, må finansielle rådgivere være investeringsrådgivere og økonomiske planleggere som tar et helhetlig syn på kundenes økonomiske behov og mål. Andre variasjoner i tittel, som for eksempel forvaltningsrådgiver, brukes også, noen ganger for å betegne en finansiell rådgiver som har tilleggsopplæring, sertifiseringer eller erfaring.

Selv om begrepet finansiell rådgiver har vært generelt brukt siden tidlig på 1990-tallet, er det ikke uten kontrovers. Mange kritikere opprettholder fortsatt at det innebærer overholdelse av den strenge fiduciærstandarden som krever at det handler i beste interesse for klienter, i stedet for den mindre strenge egnethetsstandarden som tradisjonelt binder meglere. For eksempel var Merrill Lynch blant de siste av de store firmaene for å vedta begrepet, helt på grunn av denne bekymringen fra sin juridiske og compliance-avdeling, som var svært konservativ på den tiden.

spesialisering

Noen finansielle rådgivere fokuserer på å betjene individuelle eller detaljistkunder, mens andre konsentrerer seg om forretnings- eller institusjonelle kunder. Det er verdipapirforetak som foretrekker sine finansielle rådgivere å spesialisere seg i en type klient, i stedet for en blanding av klienter, men det er andre firmaer som lar sine finansielle rådgivere betjene en blanding av kunder. Bedriftskunder som krever spesialisert råd og tjenester som involverer, for eksempel arbeidskapitalforvaltning eller bedriftslån, kan foretrekke økonomiske rådgivere med detaljert kunnskap på disse områdene.

Plikter og ansvar

Finansrådgivere rådgiver kundene om investeringsmuligheter, i samsvar med sistnevnte behov, mål og toleranse for risiko. Jobben krever at du holder deg oppdatert på finansmarkedene, overvåker stadig de spesifikke investeringene i kundenes porteføljer, og holder deg oppdatert på nye investeringsstrategier og kjøretøy. Finansrådgivere må være sikre på beslutningstaking med usikkerhet og under ekstremt pressetid, ha gode mennesker og kommunikasjonsferdigheter, og vite hvordan de skal håndtere feil og misfornøyde kunder.

Suksessen er sterkt avhengig av salgsmuligheter, både ved kjøp av nye kunder og i pitching av investeringsideer til eksisterende kunder. Klient service, compliance og praksis ledelse er tett sammenflettet problemer for finansielle rådgivere.

Finansielle rådgivere kan i stor grad forbedre sin produktivitet og evne til å betjene en stor forretningsvirksomhet dersom de støttes av en eller flere salgsassistenter. I mange finansielle tjenestefirmaer må imidlertid finansielle rådgivere betale sine salgsassistenter helt eller delvis ut av egen kompensasjon.

Typisk plan

Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterer at 24 prosent av finansielle rådgivere jobber mer enn 50 timer per uke. Den faktiske tidsforpliktelsen kan imidlertid være mye høyere (60 til 80 timer per uke eller mer), både for de som starter i feltet og for etablerte finansielle rådgivere forpliktet til å levere utmerket service og å øke sin virksomhet.

Fordeler

Finansrådgivere har høy grad av profesjonell selvstyre, mer liknende med å være en selvstendig entreprenør enn en bedriftsansatt. Det er en nær sammenheng mellom ytelse og belønning, med nesten ubegrenset inntjeningspotensial. Gjør jobben din bra, og du gjør en merkbar, positiv innvirkning på kundenes liv.

ulemper

Ansvaret til en finansiell rådgiver kan være overveldende, da de er under press for å gi nøyaktig og rettidig informasjon til klienter. Finansielle rådgivere må behandle en konstant oversvømmelse av informasjon; ta raske og nøyaktige beslutninger og selg tjenester daglig. Det er ikke mye rom for feil, da dårlige beslutninger kan være kostbare for kunder og ødelegge din og firmaets rykte.

Kompensasjon

Median årlig kompensasjon i 2018 var $ 58.720, med 90 prosent tjente mellom $ 36.239 og $ 158.167. Finansiell rådgiver kompensasjon er typisk kommisjon-basert. Det vil si, en finansiell rådgiver får en andel av inntektene som genereres for firmaet av sine kunder. Andre beregninger, som for eksempel den totale verdien av klientens finansielle eiendeler på innskudd hos finansrådgiverens firma, kan også bidra til kompensasjon. Topp finansielle rådgivere kan tjene godt over $ 1.000.000.

Finansielle rådgivere er eksperter på å håndtere sine relasjoner innenfor og utenfor firmaet. De har også muligheten til å jobbe godt under press. Mange verdipapirforetak ser etter finansielle rådgivere med disse ferdighetene, som har tidligere erfaring i finanssektoren med kunder og har et ærlig, hardt arbeidende rykte blant jevnaldrende.


Interessante artikler

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.