• 2024-07-02

Bakgrunnskontroller for sysselsetting

Innvandrerkvinner i jobb - en utopi?

Innvandrerkvinner i jobb - en utopi?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Undersøkelser viser at opptil 95% av arbeidsgiverne krever at ansatte skal gjennomgå en form for bakgrunnskontroll - noen ganger inkludert en kredittsjekk - i løpet av ansettelsesprosessen.

Hvorfor ønsker arbeidsgivere denne informasjonen? Det kan være av flere grunner. For eksempel, hvis det kreves statlige sikkerhetsgodkjenninger for jobben du intervjuer for, kan det hende at det kreves en ansettelsesbakgrunnskontroll. For stillinger med regnskapsmessig eller økonomisk ansvar kan kredittrapporter gi innsikt i hvor økonomisk pålitelig du er.

Før du godtar at en arbeidsgiver kan kjøre en bakgrunnskontroll i løpet av ansettelsesprosessen, finn ut hva slags informasjon de kan oppdage - og hva dine rettigheter er.

Hva er en bakgrunnskontroll?

En bakgrunnskontroll er en gjennomgang av en persons kommersielle, kriminelle og (tidvis) økonomiske poster. Vanligvis vil en arbeidsgiver kontrakt med en ekstern leverandør som spesialiserer seg på bakgrunnskontroller.

Bakgrunnskontrollfirmaet vil gjennomgå oppføringene dine for å avgjøre om du er den du sier du er og om det er noen røde flagg i din personlige eller profesjonelle historie. Avhengig av restriksjoner pålagt ved lovgivningen, kan disse postene inkludere kriminell historie, ansettelsesopptak, kreditthistorie, kjøreopptak, og til og med medisinsk historie. Likevel, likestillingskommisjonen (EEOC) advarer arbeidsgivere mot å bruke medisinsk historie eller genetisk informasjon i ansettelsesbeslutninger.

Hvorfor Arbeidsgivere utfører bakgrunnskontroller

Det er mange grunner til at bakgrunnskontroller ofte brukes i ansettelse.

Arbeidsgiveren vil kanskje sørge for at du forteller sannheten. Det er anslått at over 40% av CVene kan inneholde falsk eller tweaked informasjon, så arbeidsgivere vil sikre at du kan gjøre hvilket krav. (Når de ansetter deg, kan en arbeidsgiver utnytte dine kvalifikasjoner til klienter - hvis det blir avslørt at disse kvalifikasjonene er falske, reflekterer det dårlig på arbeidsgiveren.)

Arbeidsgiveren kan utføre en bakgrunnskontroll for å finne ut om du faktisk har uteksaminert fra høgskolen du sa, gjorde du eller for å bekrefte at du jobbet hos din tidligere arbeidsgiver (e) i løpet av tiden du oppgav på CV eller jobbsøknad.

Disse kontrollene kan også brukes til å beskytte arbeidsgivere mot ansvarsprosesser - hvis ansatte oppfører seg dårlig, kan arbeidsgivere noen ganger holdes ansvarlig for uaktsomhet, eller ikke klarer å gjøre den nødvendige forskningen. For eksempel, hvis et busselskap ansetter noen med dårlig kjørerkort, kan de holdes ansvarlige dersom føreren kommer inn i et krasj; forventningen er at et busselskap bør sjekke kjørarkivene til noen kandidater før de ansetter.

Arbeidsgivere må spørre før du gjør en bakgrunnskontroll

Før du gjør en bakgrunns- eller kredittsjekk, må arbeidsgivere be om og motta skriftlig tillatelse fra deg. Hvis noe i rapportene fører til at selskapet bestemmer seg for å ansette deg, er de pålagt å informere deg og gi deg en kopi av rapporten. Disse reglene er regulert av Federal Trade Commission (FTC) og er ment å beskytte deg. For eksempel, kanskje noe som dukker opp i bakgrunnen, er feil. Å ha tilgang til rapporten vil tillate deg å komme i kontakt med de nødvendige organisasjonene og byråene for å rette opp feilen.

Mens noen opplysninger om din bakgrunnskontroll kan være av lovlig interesse for arbeidsgivere, kan disse kontrollene ikke brukes som en unnskyldning for å diskriminere. Arbeidsgivere må be om bakgrunnskontroll av alle søkere likt. For eksempel ville det være ulovlig å sjekke kriminelle journaler for mannlige arbeidskandidater, men ikke kvinnelige.

Og arbeidsgivere kan ikke bruke bakgrunnsinformasjon for å diskriminere. Kontakt Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) hvis du mistenker at bakgrunnskontrollen ble brukt på diskriminerende måte. Det er diskriminering å ta en ansettelsesbeslutning basert på rase, nasjonal opprinnelse, kjønn, religion, funksjonshemming, genetisk informasjon og alder (for kandidater 40 eller eldre).

Sysselsetting Bakgrunn Kontroll Timing

Mange arbeidsgivere utfører bakgrunns- og referansekontroller i løpet av ansettelsesprosessen, før du tilbyr en kandidat jobben. I noen tilfeller kan et tilbud imidlertid være betinget av resultatene av bakgrunnskontrollen. Det betyr at tilbudet kan trekkes tilbake hvis organisasjonen finner negativ informasjon.

Hvis kontrollene ikke er ferdig før startdato, kan du miste jobben. Referansekontrollfirma Allison og Taylor rapporterer at "noen arbeidsavtaler og kontrakter inneholder en bestemmelse som sier at arbeidsgiveren kan ansette deg med en 90-dagers prøvetid. I løpet av denne tiden vil de ikke bare evaluere jobbprestasjonen din, men i Noen tilfeller vil gjøre bakgrunns- og referansekontroller. I løpet av denne tiden, hvis resultatene er utilfredsstillende, har de lovlig rett til å brenne deg."

Informasjon inkludert i en bakgrunnskontroll

Hva er inkludert i en ansatt bakgrunnssjekk? Fair Credit Reporting Act (FCRA) fastsetter standarder for screening for sysselsetting. FCRA definerer en bakgrunnskontroll som en forbrukerrapport. Før en arbeidsgiver kan få en forbrukerrapport eller kjøre en kredittsjekk for sysselsetting, må de gi beskjed skriftlig og få skriftlig fullmakt. I enkelte stater er det grenser for hva arbeidsgivere kan sjekke.

Verifikasjon av ansettelseshistorie

Din ansettelseshistorie inkluderer alle de selskapene du har jobbet for, jobbtitlene dine, og datoene for ansettelse og lønn som er opptjent på hver av jobbene dine.

En verifisering av arbeidshistorie utføres av en arbeidsgiver for å bekrefte at arbeidsinformasjonen som følger med på CV og / eller jobbsøknad, er korrekt.

Hvilken annen informasjon vil arbeidsgivere søke?

Sysselsettingsbakgrunnskontroller utføres av arbeidsgivere oftere enn tidligere. Det er av flere grunner, inkludert bekymringer over uaktsom høring søksmål. Bakgrunnskontroller gir imidlertid ikke all informasjon mange arbeidsgivere søker. Hvis du intervjuer for en ny jobb, kan du forvente å møte noen av disse forespørsler om informasjon:

Jobbsøker Kredittkontroll

Det blir stadig vanligere for bedrifter å kjøre kreditt sjekker på jobbsøkere så vel som ansatte blir vurdert for markedsføring. Finn ut hvilken informasjon selskapene har lov til å sjekke, hvordan håndtere en kredittsjekk, og hvordan det kan påvirke ansettelsen.

Hva er i din kredittrapport og hvorfor er det relevant for sysselsetting? Informasjon tilgjengelig fra din kredittrapport kan hemme jobbsøkingen din og kan være grunnlag for å banke deg ut av strid for en jobb. Spesielt når det kommer til jobber der penger og finansiell informasjon er involvert, kan dårlig kreditt være et problem.

Drug and Alcohol Tests

Det finnes flere typer narkotika- og alkoholtester som kandidater for ansettelse kan bli bedt om å ta. Ansettelse kan være betinget av å bestå førtidsbehandlingstest og screenings. Gjennomgå informasjon om hvilke typer tester som brukes til å skjerme for narkotikabruk, hva som kommer opp i testene, og hvordan sysselsetting av stoffet kan påvirke ansettelsesbeslutninger.

Kriminalregister og bakgrunnskontroller

Lovene varierer når du sjekker kriminell historie, avhengig av hvor du bor. Noen stater tillater ikke spørsmål om arrestasjoner eller overbevisninger utover et visst punkt i fortiden. Andre tillater bare behandling av kriminell historie for bestemte stillinger.

Sysselsetting verifisering

Når ansatt for en ny jobb, er ansatte pålagt å bevise at de er lovlig berettiget til å jobbe i USA. Arbeidsgivere må verifisere identiteten og kvalifiseringen til arbeid for alle nye ansatte. En ansettelsesberettigelsesbekreftelsesskjema (I-9-skjema) må fylles ut og arkiveres av arbeidsgiver.

Et av spørsmålene jobbsøkere spør ofte er "Hva kan en arbeidsgiver si om tidligere ansatte?" Noen jobbsøkere antar at selskapene kun lovlig kan frigjøre datoer for ansettelse, lønn og jobbtittel. Men det er ikke tilfelle.

Selv om de fleste selskaper vil avstå fra å forvirre en tidligere ansatt til en potensiell arbeidsgiver, har de lovlig lov til å gjøre det. Vær oppmerksom på hva en tidligere arbeidsgiver kan si før du begynner jobbintervju prosessen.

Informasjonen som finnes er ikke juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen kan ikke gjenspeile egne staters lover eller de nyeste endringene i loven.


Interessante artikler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Vellykkede ledere setter takten på arbeidsplassen av de tiltakene de tar, og gjennom sine klare forventninger til ansatte og modellert ytelse.

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Er du en prosjektleder, og gruppemedlemmene dine ikke rapporterer til deg? Her er 6 tips om å være prosjektleder når du ikke er sjefen.

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Lær om Air Force Senior Airman (E-4) Under Sone Promotions. Det er muligheter for kampanje for Airmen First Class.

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Vil du vite en av ledelsens viktigste hemmeligheter? Du kan ikke bli en god leder hvis folk ikke er villige til å følge deg. Lær mer om følgesvenn.

Mental Helse Ansattes fordeler

Mental Helse Ansattes fordeler

Få fakta om psykisk helse i Amerika, sammen med detaljene i atferdsmessig plandesign som tjener mental helse forbrukere og pasienter.

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce ansetter uavhengige entreprenører for å utføre søkevalueringsforskningsoppgaver for sine kunder. Mange av disse jobbene i hjemmet er tospråklige.