• 2024-07-02

Hvordan per diems for musikk turer arbeid

The transformative power of classical music | Benjamin Zander

The transformative power of classical music | Benjamin Zander

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En per døgn, eller P.D. for kort betyr bokstavelig talt "per dag." Det er den daglige utgiften penger betalinger for et touring band. Ideen i seg selv er ukomplisert, men detaljene i disse utbetalingene viser betydelige forskjeller i beløpene som er betalt og hva de dekker, og noen ganger om bandmedlemmene noensinne får dem.

Per Diem Betalinger i musikkbransjen

Musikkbransjen benytter et stort antall høyt kvalifiserte reisearbeidere. Hvis du snart skal være en av dem, har du sannsynligvis noen spørsmål. Musikere som har tilbrakt mesteparten av livet på veien, kan fortelle historier om utrolig omsorgsfull ledelse og bandledere, og enda mer om touring-opplevelser, ønsker de at de aldri hadde hatt det. Mange dårlige ting skjer fordi musikerne ikke spurte viktige spørsmål før de gikk ut på konserten. PD.s betales til hvert bandmedlem og nesten alltid til besetningsmedlemmer for å dekke grunnleggende personlige utgifter mens de er på tur.

Så langt så bra. Men P.D.s kan variere dramatisk, avhengig av hvor mye penger turen har bak seg, holdningen til bandets frontman, og likevel karakteren av bandets ledelse.

Hvis du ikke vet, spør

Ofte er den første touring-konserten et stort oppstart. Du har kanskje vært å sette sammen ordninger for lavbudsjett lokale radio reklamefilmer en uke og neste uke Mr. Big, som skjedde for å se deg spille for små penger i en lokal klubb, har bestemt deg for å være det perfekte tillegget til hans nasjonale tur. Det er en historie om dette i musikk, og ofte inneholder fortellingen en kryptisk kommentar fra Mr. Big som han forlater klubben: "Her, ring dette nummeret."

Det neste du vet, Mr. Bigs ledelse har bedt deg om å slippe på kontoret hvor det blir offisielt: Mr. Big vil at du skal bli med i bandet.

Det er sjelden oppfattet av de fleste musikere på dette punktet i karrieren som den beste tiden å spørre gjennomtrengende spørsmål om penger, blant dem:

Hva betaler det? Det er kanskje det eneste spørsmålet du ikke trenger å spørre - bandets leder vil normalt fortelle deg det. Resten av spørsmålene på denne listen kan imidlertid ikke bli brakt opp og besvart frivillig av ledere. Hvis ikke, skummelt som det høres ut, er disse spørsmålene du må spørre før du godtar konserten, ikke etter:

  • Hvor ofte blir vi betalt?
  • Hvem betaler min cartage?
  • Hva er beløpet per døm?
  • Hva inkluderer per døm og, like viktig;
  • Er hotellrommet mitt betalt i tillegg til per døgn, eller er det en del av per diem-betalingen?

Ingen Blood From Turnips

Noen ganger vil den første touring-konserten ikke være med Mr. Big's band; Det kan være med et band ledet av en musiker, som deg selv, som håper å være Mr. Big en dag - men for tiden er det ikke. Hvis det er tilfelle, kan per diem betalinger være små. Ditt hotellrom koster kan komme ut av per diem betaling. Tilbake i de vanlige 1970-tallet, kjente en musiker etter at han hadde sluttet seg til bandet på veien at det ikke var noen dørbetalinger i det hele tatt. Som det viste seg, tapte det bandet penger, og bandlederen klarte å gjøre forskjellen ut av hans betydelige musikkpublisering, så fraværet av per diem, om ikke helt fantastisk, var i det minste forståelig.

I slike tilfeller må du ta et dypt pust og vurdere situasjonen. Hvis bandet spiller små klubber, er det ikke sannsynlig at det er mer sannsynlig at det er mer sannsynlig. Og egentlig, hva kan noen gjøre med det? Som det sier, kan du ikke klemme blod ut av en rope.

Men hvor turen er med en etablert handling eller en stigende stjerne - pass på å stille spørsmål om per diem før du aksepterer denne konserten - uansett hvor mye du vil ha det. Hvis ingenting om per diem har blitt nevnt før du er på vei, er det sannsynlig at når du endelig får nyheten om det, vil det ikke være bra.


Interessante artikler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Ledere setter arbeidstaket gjennom forventninger og eksempler

Vellykkede ledere setter takten på arbeidsplassen av de tiltakene de tar, og gjennom sine klare forventninger til ansatte og modellert ytelse.

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Hvordan lede et prosjekt når du ikke er lagets chef

Er du en prosjektleder, og gruppemedlemmene dine ikke rapporterer til deg? Her er 6 tips om å være prosjektleder når du ikke er sjefen.

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Air Force Senior Airman Under Sone Promotions

Lær om Air Force Senior Airman (E-4) Under Sone Promotions. Det er muligheter for kampanje for Airmen First Class.

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Led teamet: Hvordan være personen Andre følger

Vil du vite en av ledelsens viktigste hemmeligheter? Du kan ikke bli en god leder hvis folk ikke er villige til å følge deg. Lær mer om følgesvenn.

Mental Helse Ansattes fordeler

Mental Helse Ansattes fordeler

Få fakta om psykisk helse i Amerika, sammen med detaljene i atferdsmessig plandesign som tjener mental helse forbrukere og pasienter.

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce arbeid fra hjemmet muligheter

Leapforce ansetter uavhengige entreprenører for å utføre søkevalueringsforskningsoppgaver for sine kunder. Mange av disse jobbene i hjemmet er tospråklige.