• 2024-07-02

Lag den rette jobben med disse 12 spørsmålene

HALIFAX TRAVEL GUIDE | 25 Things TO DO in Halifax, Nova Scotia, Canada

HALIFAX TRAVEL GUIDE | 25 Things TO DO in Halifax, Nova Scotia, Canada

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du er på vei tilbake til jobb, men er ikke sikker på at du vil jobbe på heltid. Du elsker det du gjør, men vil jobbe deltid mens barnet ditt fortsatt er ung. Hvis du kunne jobbe deltid, i din nåværende rolle, ville du ikke miste erfaring og kunne tilbringe tid med barnet ditt. Så hva er alternativene dine?

Et svar på dette dilemmaet er å delta i en jobbandel.

Hva er en jobbdel?

En jobbandel lar to ansatte dele opp en arbeidsuke. De deler arbeidsansvar og betaler lønn på heltid ved å jobbe deltid. Et annet uttrykk for dette er "arbeidsdeling" som i du deler arbeidsbelastningen mellom to personer.

Denne arbeidsformen vokste opp på 70- og 80-tallet. Det ble ikke populært før 2000-årene da arbeidsmiljøer var på utkikk etter mer fleksibilitet i jobbene sine og livskvalitet ble en prioritet for alle.

Når du tenker på å registrere deg for en jobbdel, er det en god ide å se på alle dine fleksible arbeidsplaner som fleksible timer (en komprimert arbeidsuke) og en deltidsjobb.

For timepersonell er det en deltidsarbeidsuke for en jobbdel. For lønnede ansatte tilbyr det en jobbdel muligheten til å forfølge en høytrykkskarriere uten å ofre livet ditt til selskapet.

Jobbdeling har det høyeste løftet for balanse mellom arbeid og liv i krevende felt som lov, medisin, vitenskapelig forskning og øvre ranger av bedrifts Amerika.

Hvorfor jobber deling jobber jobber

Hvis du er i stand til å ordne denne typen stilling, skal du gjøre en fantastisk jobb. Hvorfor? Blir dessverre disse typer muligheter er sjeldne. Men de to peple opelene som er involvert i dette vil mkamke det, så de vil jobbe hardt. Og jobber hardt betyr at de får resultater, og dette vil gjøre selskapet ekstremt h

Få disse 12 jobbdel spørsmålene besvart

Når du vurderer en jobbandel, er det noen viktige spørsmål å svare på:

  • Hva vil tidsplanen være?
  • Hvordan skal sykefravær, ferie og barselsorlov håndteres?
  • Hvilke fordeler vil hver ansatt motta og hvordan sammenligner de seg med heltid?
  • Hvordan vil arbeidstidsforstyrrelser i ettertid bli håndtert?
  • Er det en plan for forfremmelse og fremskritt for hvert medlem av arbeidsdelegruppen?
  • Hva skjer hvis en arbeidspartner ønsker å avslutte arrangementet?
  • Hvordan blir ansvaret overlevert til den andre personen?
  • Hvordan må resultatene og suksessen til dette arrangementet måles?
  • Hvordan vil resten av organisasjonen se dette arrangementet?
  • Vil det være et e-mail-alias-medarbeidere / klienter kan bruke slik at begge parter blir adressert på spørsmål?
  • Hvordan kan vi skape en fantastisk overgangsprosedyre slik at arbeidstakeren kommer på å føle seg informert og persona som forlater føler at de har alle oppdateringer?
  • hva er reglene (hvis noen) om å bli kontaktet under "off-timer"? Og hvis dette må skje, hvilke verktøy kan brukes til å gjøre avbruddstiden for avbrudd minst forstyrrende (ved hjelp av en app, sjekke e-post eller direkte anrop, osv.).

Ønsker du mer informasjon?

Hvis du vil ha mer informasjon, se hvordan du lykkes med jobbdeling, les om fordelene med en arbeidsandel til arbeidsgiveren og forstå nedsiden av jobbdeling.

Redigert av Elizabeth McGrory


Interessante artikler

Dyroppdretter Jobb og ansvar

Dyroppdretter Jobb og ansvar

Dyreoppdrettere er ansvarlige for å produsere dyr som kan brukes til en rekke formål, herunder fellesskap, show, sport eller forbruk.

Music Business Job Interviews 101

Music Business Job Interviews 101

Du er planlagt for et intervju for din første jobb i musikkbransjen. Gjør deg klar til å skille seg ut med tips fra denne veiledningen.

Music Business Job Intervju Tips

Music Business Job Intervju Tips

Du har endelig landet det ettertraktede musikkvirksomhetsjobbintervjuet. Bruk disse fem intervju-tipsene for å imponere intervjuerne dine og land jobben.

Music Business Loans and Grants: Hvordan bruke det

Music Business Loans and Grants: Hvordan bruke det

Hvis du får finansiering for plateselskap eller musikk, kan du snart finne deg selv i den røde igjen hvis du ikke gjør gode valg om hvordan du bruker det.

Music Business School Guide

Music Business School Guide

Overveier du å studere musikk eller forretningssiden i skolen? Før du registrerer deg, se denne veiledningen for å finne ut hva du trenger å vite.

Forstå musikkindustrien og rekorddistributører

Forstå musikkindustrien og rekorddistributører

I musikkbransjen får plateselskapene album i forbrukernes hender. Finn ut hvordan de rammer avtaler med butikker og nedlastningsleverandører.