• 2024-09-28

Forskjellen mellom et CV og en Curriculum Vitae

Forskjellen mellom CV og LinkedIn

Forskjellen mellom CV og LinkedIn

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva er forskjellen mellom et CV og en CV? De primære forskjellene mellom CV og CV er lengde, hva er inkludert, og hva hver brukes til. Selv om begge er brukt i jobbsøknader, er et CV og en CV ikke alltid utvekslet.

De fleste CVer i USA er kompetansebaserte : De er personlige markedsføringsdokumenter ment å vise frem kandidatens ferdigheter, bemerkelsesverdige prestasjoner og arbeidserfaring til størst mulig fordel. Amerikanske CVer, innsendt for jobb i akademia, vitenskapelig forskning og medisinske felt, er credential-baserte , gir en omfattende (og ofte lang) liste over ens utdannelse, sertifiseringer, forskningserfaring og profesjonelle tilknytninger og medlemskap.

Hva er en Curriculum Vitae?

ENcurriculum vitae (CV) gir et sammendrag av din erfaring og ferdigheter. Vanligvis er CVer for kandidater på kandidatnivå lenger enn gjenopptak - minst to eller tre sider. CVer for mid-level kandidater som har samlet mange publikasjoner har en tendens til å løpe mye lenger.

CV inneholder omfattende informasjon om faglig bakgrunn, inkludert lærerfaring, grader, forskning, priser, publikasjoner, presentasjoner og andre prestasjoner. CV er dermed lengre enn gjenopptatt, og inneholder mer informasjon, spesielt detaljer relatert til akademisk og forskningsbakgrunn.

Hva er en CV-oversikt

ENcurriculum vitae sammendrag er en en-til-to-siders, kondensert versjon av en fullstendig curriculum vitae. En CV-oppsummering er en måte å raskt og konsistent formidle sine ferdigheter og kvalifikasjoner på. Noen ganger vil store organisasjoner i utgangspunktet be om en engangs CV-sammendrag når de forventer et stort antall søkere.

Hva skal inkluderes i læreplanen din Vitae

Din CV skal inneholde navn, kontaktinformasjon, utdanning, ferdigheter og erfaring.

I tillegg til det grunnleggende, inneholder en CV forskning og undervisning, publikasjoner, stipend og stipend, faglige foreninger og lisenser, priser og annen informasjon som er relevant for stillingen du søker om.

Start med å lage en liste over all bakgrunnsinformasjon, og organiser den deretter i kategorier.

Se gjennom en prøve CV

Her er et eksempel på en curriculum vitae. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Dokumenter og Word Online), gjennomgå flere prøver, eller fortsett å lese for mer informasjon.

Last ned Word-malen

Hva er et CV?

ENgjenoppta gir et sammendrag av din utdanning, arbeidshistorie, legitimasjon og andre prestasjoner og ferdigheter. Det er også valgfrie seksjoner, inkludert et CV-mål og karriereoppsummering. CV er det vanligste dokumentet som søkes om av søkere i stillinger.

Et CV skal være så kortfattet som mulig. Vanligvis er et CV mer enn en side, selv om det noen ganger kan være så lenge som to sider.

Resume inneholder ofte punktlister for å holde informasjonen konsistent.

Resume kommer i noen få typer, inkludert kronologisk, funksjonell og kombinasjonsformater. Velg et format som passer best for jobben du søker etter.

Se gjennom en CV-prøve

Her er et eksempel på et CV. Last ned CV-en (kompatibel med Google Dokumenter og Word Online), gjennomgå flere prøver, eller les nedenfor for mer informasjon.

Last ned Word-mal

CV og CV skriving tips

Enten du skriver en CV eller et CV, er det noen nyttige regler du bør følge.

Match ditt CV eller CV til stillingen. Dette er viktigst når du skriver et CV, men det gjelder også en CV. Sørg for at du fremhever din utdanning, arbeidserfaring og ferdigheter som de er relatert til den aktuelle bransjen eller jobben.

I en CV, for eksempel, hvis du søker om en jobb i utdanning, vil du kanskje sette opp din lærerfaring øverst på din CV. I et CV kan du bare inkludere arbeidserfaringen som er direkte knyttet til jobben du søker om. Du kan også inkludere nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen i CV eller CV. Dette vil vise arbeidsgiveren at du er en ideell passform for stillingen. Slik svarer du til dine kvalifikasjoner til en jobb.

Bruk en mal. Du vil kanskje bruke en mal for å strukturere CV eller CV. Dette vil gi dokumentet en klar organisasjon, som vil hjelpe arbeidsgiveren raskt å se dine kvalifikasjoner og erfaring.

Proofread og redigere. Uansett om du bruker en CV eller CV, må du grundig redigere dokumentet. Pass på at det ikke er stavemåte eller grammatiske feil.

Sørg for at formatet ditt er jevnt - for eksempel hvis du bruker punktpoeng i en jobbbeskrivelse, bruk punktposter i alle jobbbeskrivelsene dine.

Hvordan skrive et vellykket CV

  • Velg riktig format for dine behov. Din industri, erfaring og ønsket rolle vil informere ditt valg av CV-format - f.eks. kronologisk, funksjonell eller kombinasjon. Se eksempler på gjenopptak, organisert av yrke og næringsliv, her.
  • Skriv for både roboter og mennesker. Ditt CV må komme forbi søkerens sporingssystem og gripe oppmerksomheten til mennesket i den andre enden. Disse CV-tipsene vil hjelpe deg med å lage et dokument som appellerer til både programvare og selskapets Human Resources-avdeling.

Hvordan skrive en vellykket CV

  • Vet hva du skal inkludere og hvordan du formaterer informasjonen. Disse sammendrag CVene gir en nyttig guide; Dette stykket gir tips for å skrive din aller første CV.
  • Velg et passende format. Pass på at du velger et curriculum vitae-format som passer for stillingen du søker om. Hvis du for eksempel søker om fellesskap, trenger du ikke å inkludere de personlige opplysninger som kan inngå i en internasjonal CV.

Internasjonale CVer

Mens CV i USA brukes først og fremst når det søkes om akademiske, utdannings-, vitenskapelige, medisinske eller forskningsstillinger eller ved søknad om stipend eller tilskudd, vil kandidater for internasjonale jobber snart lære at de må sende CVer til nesten alle typer av jobben de søker om.

I Europa, Midtøsten, Afrika eller Asia, kan arbeidsgivere forvente å få en "curriculum vitae" (ofte med vedlagt fotografi) i stedet for et CV. Imidlertid er internasjonale "CV" faktisk strukturert og formatert mye mer som et CV enn de er en akademisk amerikansk curriculum vitae.

Den primære forskjellen mellom et amerikansk CV og en internasjonal CV er at arbeidsgivere i andre land, uavhengig av amerikanske forskrifter om arbeidsdiskriminering, krever mye mer personlig informasjon enn en ville gi på et CV i USA eller Canada. Disse detaljene varierer fra land til land, men kan inneholde ens fødselsdato, nasjonalitet, sivilstand og antall barn. Slik strukturerer du din internasjonale curriculum vitae.


Interessante artikler

En lederes rolle og ansvar

En lederes rolle og ansvar

Lær om lederens rolle og primære ansvar og få gode tips for overveielser av en karriere i ledelsen.

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Mental Health Counselor Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

En psykisk rådgiver hjelper pasienter med å håndtere følelsesmessige, mentale og avhengighetsforstyrrelser. Lær om utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Medisinsk sekretær spiller en nøkkelrolle i å yte kontorstøtte til medisinsk personale. Hvis du er svært organisert og effektiv, kan dette være jobben for deg.

Hvordan modellering komp kort brukes

Hvordan modellering komp kort brukes

Et av de viktigste markedsføringsmaterialene for kommersielle modeller er et komposittkort. Dette lille stykket papir har kraft til å gi store resultater.

Finans Internships Med Bank of America

Finans Internships Med Bank of America

Bank of America tilbyr en rekke internships for studenter / karrierevekslere som ønsker å lære mer om bank og finansindustrien.

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Funksjonen til et Modellerings Moderbyrå

Her er en titt på rollene og fordelene ved et modelleringsmedlems byrå. Finn ut hva det er, og hvis du trenger en agent for å få en jobb.