• 2024-07-02

Topp 10 måter du kan være glad på jobben

Дерзкий антирейтинг: топ-10 НЕнадёжных дизелей по мнению "АвтоСтронг-М".

Дерзкий антирейтинг: топ-10 НЕнадёжных дизелей по мнению "АвтоСтронг-М".

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å jobbe hos Google høres veldig kul ut. Google har vært i forkant med å være en motiverende arbeidsgiver med fordeler som inkluderer gratis, sunn og gourmetmat, hårklipp, et svømmebasseng, en fjellklatring, biljard, videospill, bordtennis og vaskeritjenester. Google er kjæledyrvennlig, tilbyr oljeskift, har treningsstudio for ansatte, og tilbyr treningsstudier.

Googles andre brødre og søstre i høyteknologiske selskaper som Alfabet, Apple, Adobe, Amazon, Cisco, Facebook, Intel, Intuit, Microsoft, LinkedIn, Salesforce, Twitter og PayPal alle tilbudsfordeler for ansatte som er toppmoderne i fordelene. Du kan finne en mørk side for deres investering i ansattes fordeler.

Selv om arbeidsgivere som Google forsøker å gi de beste arbeidsplassene, gir disse toppmoderne ytelser ansatte til å bruke mye mer tid på jobben. Som et resultat kan balanse mellom arbeid og liv bli ødelagt. Selv den beste arbeidsgiveren med alle fordelene er kanskje ikke best for alle, eller gjør alle glade på jobben.

Arbeidsgivere har muligheter utover frynsegoder for å bidra til deres arbeiders lykke på jobben. Og det er viktig å bidra, siden glade ansatte er mer produktive. Du kan øke produktiviteten på mange andre måter også.

Men det grunnleggende ansvaret for å oppleve lykke på jobben ligger hos den enkelte medarbeider. Du kan bringe din lidenskap og glede til kontoret. Nedenfor finner du tips som kan hjelpe deg med å finne lykke på jobben.

  • 01 Velg å være glad på jobb

    Du kan eller kanskje ikke elske din nåværende jobb, og du kan eller ikke tro at du kan finne noe i din nåværende jobb å elske, men du kan.

    Ta en titt på deg selv, dine ferdigheter og interesser, og finn noe du kan nyte hver dag. Hvis du gjør noe du elsker hver eneste dag, vil din nåværende jobb ikke virke så ille.

  • 03 Ta tak i din egen faglige og personlige utvikling

    Du er den personen som har mest å vinne, fra å fortsette å utvikle seg profesjonelt. Ta ansvar for din egen vekst; Be om spesifikk og meningsfull hjelp fra sjefen din, men gå til musikken din personlig utviklede plan og mål. Du har mest å vinne fra å vokse - og mest til å miste, hvis du står stille.

  • 04 Ta ansvar for å vite hva som skjer på jobb

    Folk klager ofte på at de ikke mottar nok kommunikasjon og informasjon om hva som skjer med firmaet, avdelingens prosjekter eller deres medarbeidere. De venter på at sjefen skal fylle dem med kunnskap. Og kunnskapen kommer sjelden.

    Hvorfor? Fordi sjefen er opptatt med å gjøre jobben sin og ikke vet hva du ikke vet. Se etter informasjonen du trenger for å fungere effektivt. Utvikle et informasjonsnettverk og bruk det. Be om en ufullstendig møte med sjefen din og spør spørsmål å lære. Du har ansvaret for informasjonen du mottar.

  • 05 Be om tilbakemeldinger ofte

    Har du gjort uttalelser som, "Min sjef gir meg aldri noen tilbakemelding, så jeg vet aldri hvordan jeg gjør det." Innse det; du vet nøyaktig hvordan du gjør det. Spesielt hvis du føler deg positiv på ytelsen din, vil du bare høre at han anerkjenner deg. Hvis du ikke er positiv på jobben din, tenk på å forbedre og gjøre et oppriktig bidrag.

    Deretter spør sjefen din for tilbakemelding. Fortell ham eller henne at du vil ha en vurdering av arbeidet ditt. Snakk med kundene dine også; hvis du serverer dem godt, vil deres tilbakemelding bekrefte. Du er ansvarlig for din egen utvikling.

  • 06 Foreta kun forpliktelser du kan beholde

    En av de alvorligste årsakene til arbeidsstress og ulykke er ikke å holde forpliktelser. Mange ansatte bruker mer tid på å unnskylde at de ikke har forpliktet seg til å bekymre seg for konsekvensene av å ikke holde en forpliktelse enn de som utfører oppgavene.

    Opprett et system for organisering og planlegging som gjør at du kan vurdere din evne til å fullføre en forespurt engasjement. Ikke frivillig hvis du ikke har tid. Hvis arbeidsbelastningen din overskrider din ledige tid og energi, gjør du en omfattende plan for å spørre sjefen for hjelp og ressurser. Ikke vik deg i sumpen av unkept løfter.

  • 07 Unngå negativitet

    Å velge å være lykkelig på jobb betyr å unngå negative samtaler, sladder og ulykkelige mennesker så mye som mulig. Uansett hvor positivt du føler, har negative mennesker en dyp innvirkning på psyken din. Ikke la de negative nellies få deg ned. For ressurser, vennligst les,

    • Hvordan håndtere en negativ kollega: Negativitetssaker
    • Å håndtere vanskelige mennesker på jobb

    Og fortsett å synge i bilen på vei til jobb - eller start.

  • 08 Øv faglig mod

    Hvis du er som de fleste, liker du ikke konflikt. Du har aldri blitt trent i hvordan du skal delta i meningsfylt konflikt, så du sannsynligvis tenker på konflikt som skummelt, skadelig og skadelig. Konflikt kan være negativt, men hvis det er gjort bra, kan konflikt også hjelpe deg med å oppnå ditt arbeidsmisjon og din personlige visjon.

    Konflikt kan hjelpe deg med å betjene kunder og skape vellykkede produkter. Glade mennesker utfører sitt formål for å jobbe. Hvorfor la for lite profesjonelt mod holde deg fra å oppnå dine mål og drømmer? Gjør konflikten din venn.

  • 09 Gjør venner

    I sin landemerkebok, "Først, bryt alle reglene: Hva verdens største ledere gjør annerledes" Marcus Buckingham og Curt Coffman liste tolv viktige spørsmål. Når de ansatte besvarte disse spørsmålene positivt, var deres svar sanne indikatorer på hvorvidt folk var lykkelige og motiverte på jobben.

    Et av hovedspørsmålene var: "Har du en beste venn på jobb?" Å like og nyte kolleger er kjennetegn ved en positiv og lykkelig arbeidserfaring. Ta deg tid til å bli kjent med dem. Du vil kanskje like og nyte dem. Nettverket ditt gir støtte, ressurser, deling og omsorg.

  • 10 Hvis alt annet feiler, vil jobbsøking få deg til å smile

    Hvis alle disse ideene ikke gjør deg glad på jobben, er det på tide å revurdere arbeidsgiveren, jobben din eller hele karrieren din. Du vil ikke bruke livet ditt til å gjøre arbeid du hater i et unfriendly arbeidsmiljø.

    De fleste arbeidsmiljøer endres ikke så mye. Men ulykkelige ansatte har en tendens til å vokse enda mer utilfreds. Du kan hemmelig smil mens du tilbringer all din ikke-arbeidstid som søker etter en jobb. Det vil bare være et spørsmål om tid til du kan slutte jobben din - med et stort smil.

    Nyt du denne artikkelen? Du vil registrere deg for gratis HR nyhetsbrevet nå fordi du vil lese alle de nye artiklene så snart de er tilgjengelige.

    For mer om dette emnet, vennligst les:

    • Hvordan lage en potensiell arbeidsgiver Fall in Love With You
    • Lag en plan for å re-ignorere karrierepassion

  • Interessante artikler

    Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

    Kundeservice Gjenoppta Eksempel Med En Profil

    Her er et eksempel på et CV med en profil for en kundeserviceposisjon med tips om hva du skal ta med, så det blir lagt merke til og valgt av arbeidsgivere.

    Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

    Sample Cover Letters for Retail og Customer Service Jobs

    Leter du etter en ny stilling i detaljhandel eller kundeservice? Her er en veiledning for å skrive et følgebrev som får deg til å merke.

    Kundeservicefagliste og eksempler

    Kundeservicefagliste og eksempler

    Liste over kundeserviceferdigheter til bruk i CV, omslag, jobbsøknader og intervjuer, med tips for hvordan å markere dem og eksempler.

    Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

    Tilpasset omslagstavle Eksempel på karriereendring

    Gjennomgå et eksempelbrev som fokuserer på en karriereendring og ferdighetene som kreves for den stillte stillingen, med tips for hvordan du skriver og hva du skal inkludere.

    Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

    Fremgangsmåte for å tilpasse kommunikasjonen din for hver målgruppe

    Vil du effektivt kommunisere informasjon til dine publikum? Bruk disse fem trinnene til å bli en bedre og mer effektiv HR-presentatør som får resultater.

    Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

    Cyber ​​Intelligence Analyst Karriere Oversikt

    En titt på cyber intelligence analytikere som inneholder et sammendrag av sine oppgaver, samt nødvendig opplæring, erfaring og tekniske ferdigheter.