• 2024-06-28

Hva påvirker lønnsforhandlingene som kandidat?

Admiral P - Hva Som Helst

Admiral P - Hva Som Helst

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lønnforhandling er prosessen hvor arbeidsgiver og potensiell medarbeider kommer til enighet om vilkårene for ansettelse. Lønnsforhandlinger starter vanligvis med et tilbud fra arbeidsgiveren. Den potensielle medarbeider kan akseptere tilbudet eller velge å forhandle detaljer om tilbudet, vanligvis innen en frist fastsatt av arbeidsgiveren.

Arbeidsgiver oppgir en frist for å sikre at lønnsforhandlinger finner sted på kort tid, slik at den nye medarbeider kan begynne å jobbe raskt. Eller arbeidsgiveren innser at de ikke vil nå en avtale med kandidaten, og kan kontakte andre kvalifiserte potensielle medarbeidere før de ikke er tilgjengelige på arbeidsmarkedet.

Hva sparker av en lønnsforhandling?

Lønnforhandlingen starter ofte med et muntlig tilbud fra arbeidsgiveren. Ta deg tid til å vurdere tilbudet i sammenheng med arbeidsgiverens ytelsespakke. Med mindre du er helt fornøyd med tilbudet, er det et smart trekk å fortelle arbeidsgiveren at du vil gi henne beskjed om et par dager.

Dette gir deg tid til å tenke på tilbudet og avgjøre om det er akseptabelt for deg eller om du vil gjøre et rimelig motoffer. Når du og arbeidsgiveren har avtalt detaljene i kompensasjonspakken, vil du sannsynligvis få et skriftlig tilbudstilbud som bekrefter detaljene i lønnsforhandlingen.

Lønnsforhandlinger utføres mest effektivt av en person som reagerer på kandidaten etter samråd med andre organisasjonsnøkkelaktører. Ved å bruke en punktperson for lønnsforhandlinger elimineres muligheten for blandede meldinger og misforstått eller dårlig kommuniserte tilbud og svar. Å bruke en punktperson i lønnsforhandlinger er en annen mulighet for arbeidsgiveren til å fortsette å bygge forholdet med sin valgte kandidat.

Vellykkede lønnsforhandlinger resulterer i en arbeidsavtale som er akseptabel for både arbeidsgiver og nyansatt.

Hva kan forhandles i lønnsforhandling?

Alt og alt om tilbudet er omsettelig. Mengden kompensasjon, ytelsespakken og arbeidsforholdene, inkludert arbeidsdager og arbeidstid, arbeidsfleksibilitet, tittel og avgangsvederlag er alle omsettelige.

Lønnsforhandlinger avhenger av stillingen. Leeway for lønnsforhandlinger øker generelt med nivået på stillingen i organisasjonen. Ledere og øverste ledere har størst mulighet for en rekke utøvende kompensasjonsforhandlinger rundt lønn, fordeler og perquisites eller fordeler.

Tilnærmet lønnsforhandlinger fra et vinn-vinn-perspektiv. Du vil ikke ha en ny ansatt som slutter seg til organisasjonen din allerede misfornøyd av lønnsforhandlingene. Samtidig vil du ikke ha en overbetalt arbeidstaker som ikke tjener sin beholdning, og er ikke kvalifisert for økt kompensasjon innen en rimelig tidsramme.

Hvis din nye medarbeider slutter deg til å føle deg utilfreds og devaluert på grunn av lønnen du tilbød å betale, vil de trolig fortsette jobbsøking. Dette distraherer den nye medarbeider fra det du trenger mest til å gjøre - treffer bakken og kjører raskt til bedriften din.

Lønnsforhandlinger Fleksibilitet

Arbeidsgiverens lønnsforhandlinger avhenger av disse faktorene:

  • nivået på jobben i organisasjonen din,
  • hvor mangelfulle ferdigheter og erfaring som trengs for jobben, er i arbeidsmarkedet,
  • karriereutviklingen eller scenen og opplevelsen til den valgte personen,
  • den rettferdige markedsverdien for jobben du fyller på,
  • lønnsområdet for jobben i organisasjonen din,
  • kompensasjon betalt til tilsvarende stillinger innenfor ditt geografiske område,
  • de eksisterende økonomiske forholdene i ditt arbeidsmarked,
  • de eksisterende økonomiske forholdene i din bransje, og
  • Bedriftsspesifikke faktorer som kan påvirke gitt lønn som komparative jobber, din kultur, lønnsfilosofi og markedsføringspraksis.

I lønnsforhandlinger med en langsiktig medarbeider som ønsker lønnsvekst, spiller mange av disse faktorene en lignende rolle.

Bunnlinjen i lønnsforhandlinger

I utgangspunktet, etter at du har vurdert disse faktorene, må arbeidsgiveren bestemme hvor dårlig du vil ha kandidaten og prisen du er villig til å betale for å tiltrekke ham eller henne til din organisasjon. Din langsiktige tilfredshet med ditt valg av arbeidstaker er ofte en faktor for rasjonaliteten i din ansettelsesbeslutning og kompensasjonspakke versus et følelsesmessig behov for å ta medarbeideren om bord.

Ansatte som er ansatt fra et følelsesmessig synspunkt, lykkes sjelden når de rosenkledde brillene fjernes, og resultatene og bidraget måles i det sterke lyset på dagen. Hvorfor gå dit?


Interessante artikler

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

Kan arbeidsgivere sjekke sysselsettingshistorien din?

En veileder til informasjonen arbeidsgivere kan sjekke om din jobb historie, og hvorfor det er viktig, du være ærlig om din arbeids historie.

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Kan Enlisting Sett fortiden bak deg

Så langt som planer for å starte livet ditt igjen for å løpe vekk fra militæret. Hvilke som kan løses ved å anskaffe, og som vil komme tilbake for å hjemsøke deg?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Kan arbeidsgivere be om lønnshistorie?

Lær når arbeidsgivere er forbudt fra hvor mye du har gjort, samt når og hvordan du skal utlevere lønnen din.

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Samle arbeidsledighet når du er selvstendig næringsdrivende

Lær det grunnleggende om arbeidsledighet, og å være selvstendig næringsdrivende, inkludert når og hvordan entreprenører og frilansere er kvalifisert til å samle inn.

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Å velge ut av Statens pensjonssystemer

Lær om om det er mulig for offentlige ansatte å velge bort å bidra til Federal Employees Retirement System eller FERS.

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Kan du samle arbeidsledighet hvis du jobber på deltid?

Informasjon om når du kan samle arbeidsledighet dersom du jobber på deltid, som kvalifiserer for delvis arbeidsledighet, og hvordan arbeidsledighetsfordeler beregnes.