• 2024-06-28

Direkte Support Professional (DSP) Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

The Origin of Consciousness – How Unaware Things Became Aware

The Origin of Consciousness – How Unaware Things Became Aware

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Personer med intellektuelle og utviklingshemmede (IDD) trenger mennesker i deres liv som gir dem hjelp og instruksjoner om å fullføre oppgaver som de fleste tar for gitt. Profesjonelle som tilbyr denne hjelpen og opplæringen, kalles DSPs (Direct Support Professionals).

DSPs gir hjelp til personer som lider av en rekke funksjonshemminger og på tvers av en rekke oppgaver, inkludert transport, personlig pleie, matlaging og rengjøring. Målet er å hjelpe folk med IDD å oppnå et mer komfortabelt nivå av uavhengighet.

Direct Support Professional Plikter og ansvar

DSPs hjelper enkeltpersoner med IDD ved å gi dem trygge miljøer, hjelpe dem med daglige oppgaver og lære dem livsferdigheter. Direkte støttepersonell ser vanligvis på følgende oppgaver:

  • Hold pasienten trygg for helsefare. For eksempel vil en DSP holde skarpe kniver i låste skuffer og oppbevare husholdningsrenere i låste skap.
  • Overvåke individeres adferd mot seg selv og andre, og opprettholde pasienters oversikt over problemer og fremgang.
  • Rapporter eventuelle tilfeller av mistanke om misbruk, forsømmelse eller utnyttelse til de relevante myndighetene, slik at spesialister på beskyttende tjenester kan undersøke situasjonene om nødvendig.
  • Hjelp enkeltpersoner med oppgaver som matlaging, rengjøring, dusjing, toileting, shopping og administrering av penger.
  • Lær pasientoppgaver som de i siste instans kan lære å gjøre for seg selv.

DSP kan fungere med både voksne og barn. I noen tilfeller kan de være autorisert til å administrere medisiner.

Enkeltpersoner med IDD og DSPs føler ofte en god følelse når en person lærer å fullføre en ny oppgave.

Direkte støtte profesjonell lønn

Folk blir ikke DSPs for pengene, men den personlige tilfredsstillelsen kan være toppklass.

  • Median timelønn: $ 22.859 ($ 10.99 / time)
  • Topp 10% timelønn: $ 29,556 ($ 14,21 / time)
  • Bunn 10% Timelønn: $ 18.553 ($ 8.92 / time)

To viktige faktorer som bidrar til lave lønninger for dette yrket, er den minimale mengden utdanning som kreves, og en høy omsetning innenfor arbeidsstyrken.

Utdanning, opplæring og sertifisering

I mange tilfeller gir arbeidsgiverne all trening som nye behov trenger, noe som ofte er omfattende. Men erfaring og utdanning kan være uvurderlig når du prøver å finne en jobb i dette feltet.

  • Utdanning: Det vanligste utdanningsbehovet for DSP-jobber er en videregående opplæring.
  • Erfaring: To-pluss års erfaring er vanligvis foretrukket.
  • Ny ansattes orientering: Arbeidsgivere gir vanligvis opplæring i HLR, atferdsadministrasjon, arbeidssikkerhet, misbruk, forsømmelse og utnyttelse.
  • Frivillig sertifisering: Sertifisering er tilgjengelig gjennom National Alliance for Direct Support Professionals (NADSP). Det er vanligvis ikke nødvendig, men sertifisering kan øke sjansene for å bli ansatt dersom du tar dette ekstra trinnet.

De fleste arbeidsgivere krever at DSP er minst 18 år. De bør ha nåværende førerkort og kunne sende en kriminell bakgrunnskontroll og en narkotiketest.

Direct Support Professional Ferdigheter og Kompetanse

Den viktigste personlighetstrekk for DSP er tålmodighet. Personer med IDD kan ha dårlige dager når de opptrer, eller de kan nekte å samarbeide med instruksjoner. DSP skal vise følgende egenskaper:

  • Lufttrykk under trykk: Disse personene trenger hjelp fra deres DSP, og noen ganger kan de ikke alltid uttrykke sin misnøye, ulykkelighet eller frustrasjon på produktive måter.
  • Pålitelighet og punktlighet: Uventede fravær og oppe sent kan forstyrre pasienter som er avhengige av forutsigbarhet og rutinemessig samvittighet.
  • Keen følelse av observasjon: En DSP skal kunne fortelle når noe ikke stemmer med den enkelte han tjener. Andre DSPs, leger, andre personer og familiemedlemmer kan kanskje kaste lys over situasjonen når en DSP ikke kan sette fingeren på hva som er galt.
  • Mellommenneskelige ferdigheter og en sterk følelse av samarbeid: Disse egenskapene hjelper DSPs med å håndtere utfordringene i arbeidet og gjøre dem gode medarbeidere for andre DSPs.

Jobbutsikt

Fordi omsetningshastigheten er høy blant DSPs, må arbeidsgivere noen ganger raskt fylle ledige stillinger. Det er vanligvis rikelig med arbeid tilgjengelig.

Arbeidsmiljø

DSP-jobber er tilgjengelige i både offentlig og privat sektor. DSPs er ofte ansatt på statlige institusjoner der personer med IDD er innbyggere. Noen av disse pasientene jobber med DSPs for å lære de ferdighetene som er nødvendige for å leve i innstillinger som gruppeboliger og hjemmebruk. Andre DSPs betjener enkeltpersoner i sine hjem. Utfordringer kan komme fra omtrent alle fasetter av jobben, men jobben er givende.

Fremdriftsplan

En DSPs timer kan være uberegnelige, men det kan avhenge av om du jobber i et privat hjem, en institusjon eller en annen arbeidsgiver. Det kreves minst 40 timer i uken, men noen byråer tilbyr deltidsstillinger. Dette er vanligvis en dagtid jobb, bortsett fra når pasientene har nødssituasjoner.

Medarbeidere kan ikke dukke opp, noe som gjør at du jobber lengre timer enn du forventet. Enkeltpersoner kan utvise voldelig, selvskadelig eller ødeleggende oppførsel, slik at du ikke kan gå på din regelmessig planlagte tid.

Hvordan få jobben

FINN EN MENTOR

Snakk med noen i feltet som kan dele sine erfaringer, gi deg en ide om hva du kan forvente, og veilede deg til potensielle jobbåpninger.

GET CERTIFIED

National Alliance for Direct Support Professionals (NADSP) tilbyr et nasjonalt sertifikatprogram for personer som ønsker å spesialisere seg på dette området for menneskelige tjenester.

Sammenligning av lignende jobber

Noen andre karrierer gir også tjenester til de som lider av funksjonshemminger og til og med eldre, særlig:

  • Personlig pleiehjelp: $24,100

Interessante artikler

Bibliotekar Jobbbeskrivelse, lønn og ferdigheter

Bibliotekar Jobbbeskrivelse, lønn og ferdigheter

Her er en bibliotekarens stillingsbeskrivelse, arbeidsmiljø, spesialiseringer, pedagogiske krav, ferdigheter, intervju spørsmål og lønnsinformasjon.

Bibliotekar Cover Letter og CV eksempler

Bibliotekar Cover Letter og CV eksempler

Når du skriver et følgebrev for en bibliotekarposisjon, samsvarer du med dine legitimasjonsbeskrivelser så nært som mulig for det som arbeidsgiveren søker i en ideell kandidat.

Bibliotekar Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Bibliotekar Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Bibliotekarer, også referert til som fagpersoner for informasjon, velger ressurser og lærer folk hvordan de skal brukes. Lær om bibliotekarernes utdanning, ferdigheter, lønn og mer.

Bibliotekjobber - Plikter, Krav og Lønn

Bibliotekjobber - Plikter, Krav og Lønn

Her er 7 bibliotek jobber. Lær om arbeidsoppgaver, krav, lønn og sysselsettingsutsikter for hver enkelt. Se om en av disse er riktig for deg.

Air Force Technical Training School Locations Koder

Air Force Technical Training School Locations Koder

Her er der Air Force tekniske opplæringsskoler plassert etter deres koder. Din karrierevei bestemmer hvilken skole du går på.

Bibliotekassistent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Bibliotekassistent Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Bibliotekassistenter utfører kontoroppgaver og hjelper patroner med å velge materialer, men de henviser forespørsler om mer grundig forskning til bibliotekarer.