• 2024-06-30

Liste over falske jobb svindel og eksempler

Will the TOY MASTER Help Us Escape?

Will the TOY MASTER Help Us Escape?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Er du jobbsøkende og bekymret for å bli svindlet? Mange svindel involverer falske jobber. Med en falsk jobb svindel, viser en svindler en jobb, men jobben eksisterer ikke.

Svindleren bruker stillingen til å få jobbsøkere til å gi personlig informasjon, inkludert deres personnummer, kredittkortinformasjon og bankkontoinformasjon. Informasjonen brukes da til å få tilgang til bankkontoen din eller kredittkortene dine og å stjele identiteten din.

Falske jobbsvindelforsøk forsøker ofte å få jobbsøkere til å betale penger fra banken sin, sende penger via Western Union eller på annen måte sende penger til svindleren. Noen av disse jobbsvindlene var på Craigslist. Imidlertid er Craigslist ikke det eneste arbeidsstedet der det er svindelannonser, eller hvor e-postadressen din kan bli samlet for å forsøke å svindle deg.

Fake Job Scam Eksempler

Det er viktig å kunne skille legitime jobbmuligheter fra falske muligheter som kan føre til at du blir lurt hvis du har bestemt deg for å forfølge dem. Det kan skje. Slik forteller du om en e-post er en svindel. Vær sikker på å se eksempler på forskjellige typer falske jobb svindel.

  • Kredittrapport svindel: Her er en epost sendt til en Craigslist-søker. Selskapet ønsker å ta dette øyeblikket for å takke for ditt svar på vår Craigslist-stillingsannonsering, samt informere deg om at etter å ha lest gjennom CV-en, er vi interessert i å diskutere denne jobbmuligheten med deg personlig. For å gå videre til neste trinn i ansettelsesprosessen, må du sjekke kredittpoengene dine.Søkeren er rettet til et nettsted der de vil legge inn personlig informasjon, inkludert navn, adresse, personnummer, etc.
  • Feil jobb søknad svindel: Denne e-posten ber om å fullføre et søknadsprogram på nettet. Lenken tar deg til et nettsted der du skal fylle ut all info som trengs for å stjele identiteten din. E-posten sier noe som: "Vi gleder oss til å gjennomgå søknaden din og bringe deg inn for et intervju, men kan ikke gjøre det før du fullfører selskapets søknad."
  • Betal for bakgrunnskontroll Scam: Med denne svindelen blir en arbeidssøker fortalt at en stilling nettopp har åpnet seg, og det gjennomføres telefonintervju eller et direktemeldingsintervju. Søkeren er varslet om at de ville være ansvarlige for kostnadene ved bakgrunnskontrollen. Deretter blir søkeren fortalt at de må kjøpe forhåndsbetalt $ 75 Visa debetkort og sende det til intervjueren for å betale for bakgrunnskontrollen.
  • Betal for oppstartssett svindel: Disse kalles også arbeider hjemme montering jobb svindel. Bedrifter kan tilby å selge deg et sett du kan bruke til å samle produkter som skal selges. Du vil sannsynligvis ende opp med å betale for et sett, og du vil ikke tjene penger.
  • Betal for programvare / programmer svindel: Selskapet ber søkere om å sette opp en Yahoo Messenger-konto for jobben briefing og intervju. Selskapet forklarer da at søkeren må kjøpe programmer på forhånd og si at de vil refundere kandidaten.
  • Bait-and-switch Scam-PR / Markedsføring: Denne jobben beskrivelsen er ikke hva det virker: Start oppføringsnivå, utvikle overførbare ferdigheter, jobbe med verdens ledende selskaper, gå videre til nye stillinger, tjene penger og underveis, finne ut hva du vil være når du vokser opp. Det høres bra ut, men jobben er salg fra dør til dør.
  • Betal for treningsmateriell svindel: Selskapet ber kandidater om å fullføre intervjuoppgaver som testing av regnskapsmessige spørsmål. Da vil de fortelle deg at de skal sette deg opp med programvare slik at du kan jobbe hjemme. I stedet for en pakke sender de en kasserertjekke. De ber søkeren å sette inn sjekken inn i banken sin, deretter ta ut penger, og send deretter de pengene via Western Union for å få "treningsmaterialet".
  • Betal for online trening svindel: I denne svindelen mottar jobbsøkeren en e-post fra en person om en jobb de søkte om som ble fylt. De hadde en annen jobb som personen var kvalifisert for, men de måtte betale for å gjøre noe online trening. Denne svindelen brukte navnet på et legitimt firma og en e-postadresse som ligner på det virkelige firmanavnet.
  • Direkte innskudd før intervju svindel: Søkeren tilbys jobben via e-post og fortalt at alle ansatte er betalt via Direkte innskudd hos selskapets bankinstitusjon uten ekstra kostnad for deg. Søkeren sendes til et nettsted for å registrere seg og fortalte: "Etter å ha registrert din direkte innskuddbekreftelse, vennligst svar på denne e-posten med ditt ideelle intervju dato / tid. Husk at du trenger din direkte innskuddskontoinformasjon før ditt intervju, da vi vil behandle betalingsinformasjonen din på den tiden."
  • Trial employment scam: Søkeren er fortalt at de ble valgt som en av to personer for å gå gjennom en tre-ukers prøveperiode. Navnet på firmaet og nettstedet virker legitimt, men de ber deg om å fylle ut en kontrakt med personlig informasjon, inkludert ditt personnummer.

Hvordan unngå jobbsvindel

Som du kan se, kan det være vanskelig å fortelle om en jobb er en svindel eller legitim. Bruk disse tipsene for å lære å unngå svindel, hvordan du sjekker ut selskaper og jobber, og hva svindel å passe på når du søker jobb.

Slik rapporterer du en svindel

Hvis du har blitt et offer for en jobbig svindel, eller du har identifisert en svindel, er det en rekke metoder du kan bruke til å rapportere en svindel.


Interessante artikler

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Et arbeidsteam og et fellesskap av praksis deler flere fellesheter. Men de har også betydelige forskjeller, og de tjener forskjellige behov.

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Forbundsregeringen i USA tilbyr konkurransedyktig lønn, spesielt for rettsvesenet. Lær hvordan føderal lønnsskala fungerer for ansatte.

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Få informasjon om hvordan avgangs- og feriebetaling påvirker arbeidsledigheten, herunder hvordan du rapporterer det og hvordan avgang påvirker arbeidsledighetstjenestene.

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan turmarkedsføring fungerer og som musiker hvor mye en kunstner kan forvente å tjene fra bandt-shirt-salg.

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Lær om arbeidsdeling som en strategi for å redusere permitteringer mens brukergrensesnitt betaler en del av lønn for ansatte.

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Trenger du å kjøpe helseforsikring for familien din? Oppdag trinnene du kan ta for å velge de riktige ansattes ytelser og familie helseforsikring nå.