• 2024-07-02

Karriere Handlingsplan Skrive og Utvikling

Min handlingsplan til NAV

Min handlingsplan til NAV

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En karrierehandlingsplan er en veikart som tar deg fra punkt A (valg av et yrke) til punkt B (får jobb og fremskritt i din karriere). Også omtalt som en individuell karriereplan eller en individuell karriereutvikling, vil det hjelpe deg med å nå dine karrieremål.

Hva du skal gjøre før du begynner å lage karrierehandlingsplanen

For å begynne å utvikle en karrierehandlingsplan, velg først et yrke. At arbeidet krever vanligvis en betydelig innsats. For å forenkle oppgaven, eller i det minste gjøre det mer ordentlig, følg karriereplanleggingsprosessen. Den består av flere trinn. Den fjerde og endelige er å skape en karrierehandlingsplan. Trinn en til tre, i rekkefølge, består av:

  • Trinn 1-Selvvurdering: Under dette trinnet bruker du flere selvvurderingsverktøy for å lære om verdiene, interessene, egenskapene og personlighetstypen. Målet ditt er å identifisere en liste over egnede karrierer som samsvarer med disse egenskapene. Ideelt sett bør det være mellom 10 og 15 yrker på listen.
  • Trinn 2-karriereutforskning: Nå som du vet hvilke yrker som er egnet ut fra din egen vurdering, begynner å utforske de som interesserer deg. Ikke gjør en omfattende undersøkelse av hver eneste karriere på listen. Bare de som er virkelige muligheter fortjener den slags oppmerksomhet, men i det minste leser en kort beslutning som ikke å eliminere muligheter basert på forutbestemte forestillinger om dem. Bevegelsen som vises på overflaten som noe du ikke vil kunne ende med å være den som interesserer deg mest når du lærer mer om det. Grav dypere inn i karriere som du faktisk ville vurdere å forfølge. Begynn å begrense listen til omtrent tre til fem yrker.
  • Trinn 3 - Lag en kamp:Bevæpnet med informasjon om flere karrierer, begynner å ta en endelig beslutning. Tenk på fordeler og ulemper ved hver av alternativene dine. Vurder jobpgaver, utdanningskrav, inntjening og jobbutsikt. Ikke bare må du nyte arbeidet ditt, men det må også støtte din livsstil økonomisk og bør ha anstendig arbeidsutsikter. Det er viktig at du kan oppfylle de pedagogiske kravene. Velg karriere som, basert på disse dataene, passer best for deg.

Angi dine mål

Nå som du har valgt en karriere, er det på tide å sette mål som vil danne grunnlaget for din karrierehandlingsplan. Inkluder kortsiktige mål som du kan nå i løpet av et år og langsiktige som vil ta fra ett til fem år for å oppnå.

En karrierehandlingsplan er annerledes enn en enkel liste over mål. Det inkluderer også alle trinnene du må ta for å nå dem. For å komme i gang:

  • Først brainstorm å komme opp med en liste over alle dine mål. Husk at dette er din liste, og ingen vurderer hva du legger på det.
  • Kategoriser dem i to kategorier: kortsiktige mål og langsiktige mål. Å søke på høyskole eller et treningsprogram, for eksempel, vil ta under et år, og derfor er et kortsiktet mål mens du får din grad eller ferdigstilt programmet, vanligvis en langsiktig.
  • Identifiser eventuelle barrierer som kan true din evne til å nå dine mål og finne ut om og hvordan du kan overvinne dem. Hvis du ikke finner levedyktige løsninger, må du kanskje reformulere målene dine. Hvis du for eksempel har en lærevansker som kan hindre din evne til å tjene en grad, finner du en høyskole som gir studentene ressurser til å hjelpe dem med å lykkes.

Skriv din karrierehandlingsplan

Endelig er det på tide å skrive din karrierehandlingsplan. Din tidslinje for å oppnå målene dine, bør starte med dine kortsiktige og avslutte med ditt primære mål, som på dette tidspunktet skal få din første jobb. Noen mennesker synes det er nyttig å begynne sin plan på slutten. Det er staten målet som vil ta mest tid først, og jobbe deg bakover. Det er ingen hard og rask regel, så lenge planen er lett for deg å forstå og følge.

Oppgi hvert av målene dine og angi hvor lenge det vil ta for å oppnå det. Deretter, under hver enkelt, skriver du en punktliste over hvert trinn som nå det målet vil kreve. Inkluder også barrierer som kan komme i veien, sammen med brukbare løsninger for å overvinne dem.

Din karrierehandlingsplan bør være fleksibel. Ikke vær redd for å gjøre endringer i det mens du går. Det kan være nødvendig å legge til noen kortsiktige mål underveis. Når du når ditt ultimate langsiktige mål, vil du kanskje legge til en annen, sammen med flere kortsiktige mål for å hjelpe deg med å komme dit.


Interessante artikler

Hva du kan forvente å jobbe i Freelance Media Jobs

Hva du kan forvente å jobbe i Freelance Media Jobs

Frilans media jobber har sine fordeler og ulemper. Hvordan kan du jobbe for å bli fullstendig freelancer i media verden?

Freelance Paralegal Business Owner Interview

Freelance Paralegal Business Owner Interview

Vil du starte din egen frilansvirksomhet som gjør juridisk arbeid? Dette intervjuet har en freelance paralegal sine erfaringer og tips

Advertising Media Director Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter, og mer

Advertising Media Director Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter, og mer

En media direktør i et reklamebyrå plasserer annonser der de trenger å bli sett. Jobben kommer med høy lønn, gode fordeler, og mye press.

Få Freelance Worker Statistikk

Få Freelance Worker Statistikk

Lær om den blomstrende industrien av frilansearbeidere, og hvordan en av tre amerikanere er nå selvstendig næringsdrivende.

Timepriser for å lade opp som freelancer

Timepriser for å lade opp som freelancer

Hvis du er i reklame- eller designbransjen, er freelancing en flott måte å tjene penger på. Lær deg nå hvordan du skal belaste den prisen du fortjener.

Frilansearbeid i juridisk industri

Frilansearbeid i juridisk industri

Emerging teknologi og budsjettbevisste klienter har ført til en ny rase av juridisk profesjonell, frilanseren. Lær om å jobbe eksternt.