• 2024-06-28

Bryllupsplanlegger Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

The Egg - A Short Story

The Egg - A Short Story

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du liker og gjør en god jobb med å planlegge store partier, som å jobbe med mennesker, og ha seriøse ferdigheter når det gjelder nettverk og forhandlinger, bør du vurdere å bli et bryllupsplanlegger. Folk som jobber på dette feltet er også kjent som bryllups- eller brudekonsulenter. Mange er selvstendig næringsdrivende, men andre jobber for bryllup eller arrangement planlegging selskaper.

Selv om færre mennesker blir gift, er det ifølge ulike statistiske kilder de som gjør det, tar vanligvis dette trinnet i en senere alder. Vanligvis er par som venter lengre tid for å bli gift, mer etablerte og har mer penger å bruke på bryllupet. Det betyr også at fordi de er så opptatt med arbeid, har de ikke mye tid til å planlegge sine egne arrangementer. De trenger og har råd til å betale for tjenester av en profesjonell bryllupsplanlegger.

Å jobbe som en bryllupsplanlegger kan være svært givende, og oppstartskostnadene dine vil ikke være overveldende hvis du bestemmer deg for å gå på business for deg selv. Kostnadene ved å starte opp en bryllupsplanlegging kan være mindre enn $ 2000, ifølge Entrepreneur.com, siden du kan jobbe hjemmefra, i stedet for å måtte leie kontorlokaler eller et butikkfront. Du må budsjettere for kontorutstyr, investere i markedsføring for din bedrift, og kjøpe passende arbeidsklær.

Bryllup Planner Duties & Ansvar

Vellykket bryllup planlegging krever at du er en jack av alle handler. Den afrikanske bryllupsguiden beskriver hva jobben innebærer: "… Bryllupskonsulentens rolle er en tilrettelegger, mediator, pengeforvalter, håndverkskunstner og drømkonstruktør."

Hvis du noen gang har vært en brud eller brudgom, eller til og med en brudepike, vet du også den typen stress som planlegger et bryllup kan føre til. En bryllupsplanlegger blir også ofte en terapeut, lydbrett og til og med stansepose, figurativt selvfølgelig når frazzlede nerver kommer inn i spill.

Selv om jobben kan innebære et bredt spekter av oppgaver, er enkelte typiske plikter og ansvar involvert i det daglige livet til et bryllupsplanlegger, for eksempel følgende:

  • Møt med engasjert par for å forstå parets visjon for deres bryllup
  • Diskutere og planlegge omfanget av bryllupet, inkludert tid, sted og pris
  • Finn spillesteder og leverandører, inkludert innbydelsesdesignere og -printere, DJs, band, fotografer og cateringfirmaer og få tilbud på tjenester
  • Forhandle kontrakter på vegne av bruden og brudgommen
  • Inspiser arenaene for å sikre at de oppfyller parets krav
  • Ta vare på eventuelle vanskeligheter som oppstår før, under og etter hendelsen, og sørg for at det går jevnt
  • Koordinere tilleggstjenester som rom for par og gjester, transport og catering
  • Overvåk bryllupsaktivitetsaktiviteter for å sikre at paret og gjestene er fornøyde
  • Gjennomgå bryllupshendelsesregninger og godkjenn leverandørbetalinger

Bryllupsplanlegger Lønn

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er bryllupsplanleggere en del av en større gruppe møte- og begivenhetsplanleggere, og dette regjeringsorganet rapporterer statistisk informasjon om den samlede gruppen. Lønnen varierer ut fra fagområdet, nivået på erfaring, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer. Lønnsomfanget for hendelsesplanleggere er som følger:

  • Median Årlig Lønn: $ 49.370 ($ 23.74 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: Mer enn $ 84,900 ($ 40,82 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: Mindre enn $ 27,560 ($ 13,25 / time)

Inntekter for selvstendig næringsdrivende planleggere varierer avhengig av gebyrstrukturer. Ifølge The Knot, et nettsted fokusert på bryllup, tar de enten en flat avgift, en timepris eller en prosentandel av den totale bryllupsposten som varierer fra 10% til 20%. Et gjennomsnittlig bryllup koster $ 28 400, ifølge The Knot, noe som vil bety at selvstendig næringsdrivende bryllupsplanleggere kan få gjennomsnittlige avgifter på mellom $ 2.840 og $ 5.680 for arrangementet.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Selv om en høyskole grad ikke er nødvendig for denne jobben, foretrekker mange arbeidsgivere kandidater til å ha en eller har relevant arbeidserfaring, som kan være fra et lignende eller beslektet felt. Utdanning og opplæringspreferanser er som følger:

  • Utdanning: Mange bryllupsplanleggere trener for å bli arrangementplanleggere som deretter spesialiserer seg på bryllupsplanlegging. For å forberede seg på denne karrieren, tjener noen personer en bachelorgrad i gjestfrihetsledelse eller et relatert felt.
  • Trening: Ikke alle bryllupsplanleggere deltar i formell opplæring. Mange planleggere lærer sine ferdigheter på jobb.

Wedding Planner Ferdigheter & Kompetanser

For å lykkes i denne karrieren må du ha spesifikke myke ferdigheter - karaktertrekk du har enten oppnådd gjennom livserfaring eller som du ble født til. Dette inkluderer ferdigheter som følgende:

  • Rolig demeanor og mellommenneskelige ferdigheter: Evnen til å forbli rolig i motgang av motgang er viktig, som er gode mellommenneskelige ferdigheter.
  • forhandlings: Du må være en flott forhandler. Som brudens og brudgommens representant er det ditt ansvar å få dem den beste servicen, for eksempel spillested, mat, fotografering og musikk, til den laveste prisen. Ditt rykte vil avhenge av det.
  • Nettverk: Din evne til nettverk vil hjelpe deg med å få de beste tilbudene mulig.
  • Tidshåndtering og organisasjonsferdigheter: Utmerkede organisatoriske og tidsstyringsevner er også et must.
  • Markedsføring og økonomistyring: Å drive din egen bryllupsplanleggingsvirksomhet krever at du er flink til å håndtere økonomi og fremme din virksomhet.
  • Kunnskap om farge, design og nåværende trender: Det er også behov for kompetanse innen farge, musikk og blomster. Planlegg å bruke mye tid på å lese de nåværende brudekjemaene, hvorav mange er, for å holde tritt med de nyeste trendene.
  • Kunnskap om ulike religiøse skikker: Kunnskaper om religioner er avgjørende siden et bryllup seremoni er ofte en religiøs. I tilknytning til dette er kunnskap om toll og tradisjoner, som også er en del av mange bryllupsceremonier.

Jobbutsikt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er utsikterna for hendelsesplanleggere i løpet av det neste tiåret i forhold til andre yrker og næringer raskere enn gjennomsnittet, drevet av solid forbrukernes etterspørsel etter profesjonelt planlagte arrangementer.

Sysselsettingen forventes å vokse med 11% de neste ti årene, noe som er raskere enn gjennomsnittet på 7% prognostisert vekst for alle yrker mellom 2016 og 2026.

Arbeidsmiljø

Bryllups- og andre arrangementsplanleggere deler sin tid mellom å jobbe på et kontor og jobber på arrangementssteder, som hoteller, kirker og andre underholdningssteder. De kan reise for å besøke potensielle nettsteder for arrangementer og delta på arrangementer de har organisert.

Deres arbeidsdag kan være krevende og raske, og planleggere styrer og overvåker vanligvis flere forskjellige aspekter av en hendelse samtidig. De kan også jobbe med mer enn en begivenhet om gangen.

Fremdriftsplan

De fleste hendelsesplanleggere jobber på heltidsplaner. De må ofte jobbe flere timer som datoen for en begivenhet nærmer seg, for å fullføre forberedelsene. De kan jobbe i helgene og legge inn mer enn åtte timer på travle dager, for eksempel en begivenhetsdag.

Hvordan få jobben

NETTVERK

Delta på hendelser satt opp av fagforeninger som foreningen av brudekonsulenter eller American Association of Certified Wedding Planners (AACWP), og møt bransjemedlemmer som kan være i stand til å ansette eller henvise til en jobb.

SØKE OM

Se på jobbsøkingsressurser som Indeed.com, Monster.com og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også nærme seg arrangementskonfigurasjonsbedrifter direkte for å sjekke og søke om åpne stillinger.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i en karriere for bryllupsplanner, bør også vurdere følgende karriereveier, oppført med deres medianårslønn:

  • Blomsterdesigner: $ 27.200
  • Reisebyrå: $ 38.700
  • Administrativ tjenestestyring: $ 96,180

Interessante artikler

Wildlife Officer Karriereprofil

Wildlife Officer Karriereprofil

Lær mer om dyrelivsarbeiderjobber og finn ut hvordan det er å jobbe for å beskytte både mennesker og natur.

Wildlife Manager Karriereprofil

Wildlife Manager Karriereprofil

Wildlife ledere overvåker dyreliv ledelse og bevaring i et territorium. Finn ut mer om jobben.

Wildlife Rehabilitation Training

Wildlife Rehabilitation Training

Wildlife rehabilitators kan dra nytte av en rekke sertifisering, opplæring og internship muligheter. Lær mer om denne interessante karrieren.

Wildlife Rehabilitator Karriereprofil

Wildlife Rehabilitator Karriereprofil

Lær om hvordan dyrelivsrehabilitører gir behandling og omsorg til skadede innfødte arter, samt trening, lønn og jobbutsikt.

Habitatbeskyttelse - Wildlife Technician Profile

Habitatbeskyttelse - Wildlife Technician Profile

Wildlife teknikere bistår biologer og spill offiserer med dyreliv ledelse og forskning. Lære mer.

Wildlife Veterinarian Job Profile

Wildlife Veterinarian Job Profile

Lær om jobben hos dyrelivspersoner, deres trening, plikter, karrieremuligheter, faglige foreninger og hvilke andre felt de jobber i.