• 2024-06-28

Opplæringsbehov - Hvordan kvalifisere for en jobb

Mrs Brown at OPPL

Mrs Brown at OPPL

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du ser på jobbeskrivelser som du jobber på under andre trinn i karriereplanleggingsprosessen, bør det være en seksjon med tittelen "Opplæringsbehov" eller noe lignende, for eksempel "Nødvendig opplæring" eller "Kvalifikasjoner". Ikke skum forbi forbi dette. Det er viktig informasjon. Det vil la deg lære å bli kvalifisert til å jobbe i et yrke du vurderer. De pedagogiske kravene kan tjene som en måte å begrense en liste over mulige karrieremuligheter. Det er viktig å vite om du er villig til å sette så mye tid på trening.

Hva inkluderer utdanningskrav?

En stillingsbeskrivelse skal gi opplysninger om opptakskrav til yrke, samt karriereutvikling. Det kan angi en måte å forberede, eller det kan vise alternativer hvis det er flere. Disse kvalifikasjonene kan være en kombinasjon av en akademisk grad, yrkesgrad, post-videregående sertifikat, formell eller uformell opplæring, faglig lisens og frivillig sertifisering fra en faglig forening.

Faglig eller yrkesfaglig eller videregående sertifikat: En stillingsbeskrivelse kan tyde på at man trenger en høyskole eller høyere utdanning i en bestemt hovedfag, for eksempel en bachelor- eller mastergrad i næringsliv, eller det kan ikke angi hvilket fagområde graden må være i. Arbeidet kan kreve en yrkesfaglig eller et videregående sertifikat som kan ta alt fra noen få måneder til to år for å tjene. Det kan angi at graden eller sertifiseringen skal komme fra et akkreditert program.

Du kan lære det å gå inn i et felt du trenger bare et videregående eller tilsvarende diplom, eller ingen formell utdanning i det hele tatt.

Praktisk trening: I tillegg til, eller i stedet for, en grad eller sertifikat, kan et yrke kreve spesiell trening. Det kan være formelt eller uformelt. Eksempler på formell opplæring er lærlingskap, internship, kooperativ utdanning og opplæring på jobb. Uformell opplæring kan inkludere frivillig erfaring eller annen eksponering som vil forberede deg til å gjøre jobben.

Profesjonell lisens: En lisens, noen ganger referert til som sertifisering eller registrering, er nødvendig for å jobbe i noen yrker. En stillingsbeskrivelse vil fortelle deg om dette kreves landsdekkende eller er obligatorisk i noen eller de fleste stater. Ikke forveksle obligatorisk sertifisering med frivillig sertifisering, en legitimasjon som vil bli diskutert senere. Det vil også angi hva trinnene er å få lisensiert, for eksempel hvor mye erfaring man trenger og om det foreligger en skriftlig eller praktisk eksamen. Du kan også brukeLicensed Occupations Tool fra CareerOneStopå lære hva reglene gjelder for forskjellige yrker i hver stat.

Frivillig sertifisering: Denne legitimasjonen, i motsetning til obligatorisk sertifisering eller lisens, er strengt frivillig. Noen faglige foreninger gir frivillig sertifisering til enkeltpersoner som demonstrerer kompetanse i et yrke eller næringsliv. Selv om det ikke er nødvendig, kan du få dette til en mer ønskelig jobbkandidat ved å tjene dette stempelet på godkjenning. Noen arbeidsgivere kan bare ansette de som har det.

Hvordan finne treningen du trenger

Når det er strenge krav til opptak i et yrke, for eksempel trening må komme fra et akkreditert program, vil det være litt vanskeligere å finne ut hvilken institusjon som skal delta. Du kan ikke bare velge en høyskole eller yrkesskole på grunn av sin beliggenhet, for eksempel. Dette er flere måter å gå på å finne ut hvor du skal dra.

Profesjonelle foreninger er en verdifull ressurs når det gjelder å finne akkrediterte eller godkjente utdannings- og opplæringsprogrammer. Bruk først søkemotoren for å finne den faglige foreningen knyttet til okkupasjonen. Når du er på den organisasjonens nettside, se etter en seksjon om utdanning eller karriere. Det vil trolig også være en liste over programmer, eller lenker til ressurser du kan bruke til å finne den informasjonen.

CareerOneStop Find Local Training Tool, sponset av US Department of Labor, er en utmerket kilde for å finne informasjon om kortsiktige opplæringsprogrammer, høyskoler, sertifiseringer, lærlinger og praktikplasser. Søk etter yrke, skole eller program sammen med by og stat eller postnummer.

Nettverk for å koble til personer som jobber i yrket du vil skrive inn.Utfør informasjonsintervjuer med dem for å lære de beste måtene å gå om å forberede seg på. Det er spesielt nyttig å gjøre dette hvis det finnes alternativer. For eksempel vil noen med erfaring kunne fortelle deg om å få en høyskole grad gir bedre trening enn å tjene en yrkesfaglig grad?

Få alle fakta om utdanningskrav når du utforsker karriere. Det vil tillate deg å gjøre et informert valg så vel som å hjelpe deg med å nå dine mål.


Interessante artikler

Når er den beste tiden å foreta kalde anrop?

Når er den beste tiden å foreta kalde anrop?

Finn ut når den beste tiden til å ringe er, pluss få tips om hvordan du skal forberede deg og komme forbi portvaktene.

Topp Industries for Union Jobs i Amerika

Topp Industries for Union Jobs i Amerika

Arbeidstakere i fagforeninger betaler vanligvis mer og har bedre fordeler og pensjonsordninger enn ikke-faglige arbeidstakere. Her er noen av de beste fagforeningene.

Warehouse Jobs: Hvordan jobbe i Distribution Center

Warehouse Jobs: Hvordan jobbe i Distribution Center

Lagerhusjobber er tilgjengelige over hele USA. De fleste som jobber i varehus, er ordrefyllere. Lær om sin jobb og de øverste arbeidsgiverne.

Beste amerikanske stater for pensjonister

Beste amerikanske stater for pensjonister

Når du velger å pensjonere i nær fremtid, hvorfor ikke velge en av disse topp 10 amerikanske statene for å pensjonere seg rik og få mest mulig ut av pensjonsytelsen?

De beste måtene å be om en jobb på et intervju

De beste måtene å be om en jobb på et intervju

Beste måter å spørre om jobben under et intervju, gjør det og ikke å spørre om jobb, med eksempler på hvordan du spør og hva du skal si til intervjueren.

De beste måtene å forbedre salgspresentasjoner

De beste måtene å forbedre salgspresentasjoner

Hvor lenge har det vært siden du forandret salgskonsollen din? Selv den beste salgspresentasjonen blir foreldet over tid. Her er 10 måter å forbedre den på.