• 2024-06-30

Bli kjent med Human Resources Jobtitles

HR og organisasjonsutvikling

HR og organisasjonsutvikling

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Personaleavdelingene kan ha et bredt spekter av ansvarsområder. Store selskaper med mange ansatte som nummererer fra dusinvis til godt inn i tusenvis, trenger en personalavdeling for å håndtere de relasjonene de ansatte har med selskapet. Mindre bedrifter kan bare ha en eller to personalepersonell på ansatte, men ansvaret forblir det samme.

Noen må overvåke de daglige detaljene om rekruttering og ansettelse av ansatte, trening og utvikling av ansatte, og sørge for at selskapet forblir i samsvar med arbeidslovgivningen, i tillegg til andre ansvarsområder. Med disse forskjellige ansvarene kommer mange forskjellige jobbtitler.

Rekruttering og ansettelse

Mens avdelingshoder vanligvis har det endelige si over hvem de ansetter for å jobbe i sine avdelinger, oppgaven med å bygge en stillingsbeskrivelse, legge inn den, gjennomgå CVer og screening kandidater faller på human resources avdelingen. Dette gjør at avdelingshofer og andre ledere kan holde fokus på sine egne jobber mens menneskelige ressurser søker potensielle nye ansettelser for åpninger.

Noen av jobbtittene knyttet til denne typen ansvar kan inkludere ansette leder eller assistent, rekrutterer, rekrutteringsleder eller spesialist, talent oppkjøpssjef eller spesialist, og andre variasjoner på dette temaet.

Opplærings- og sysselsettingsbehov

Som med ansettelsesprosessen vil avdelingshoder og andre ledere spille en rolle i opplæring, men detaljene for å utvikle et opplæringsprogram og overvåke gjennomføringen av dette faller på avdelingen for menneskelige ressurser. Et ansvar knyttet til både trening og ansettelse er vurderingen av bemanningsbehov. Endringer i selskapets fokus, til teknologien den bruker, til budsjettet, eller til andre faktorer, kan føre til endringer i bemanningsbehov. Menneskelige ressurser samarbeider med avdelingshofer og andre ledere for å vurdere disse endringene og avgjøre om nye stillinger er nødvendige eller om nåværende stillinger må omdefineres eller kombineres med andre stillinger.

Når disse endringene har blitt bestemt, blir det også gjort gjeldende endringer i rekruttering og opplæring.

Noen av jobbtittene knyttet til disse ansvarene inkluderer stab koordinator, menneskelige ressurser analytiker, treningsleder eller assistent, eller andre variasjoner på dette temaet.

Ansatt forhold

Når ansatte trenger hjelp med problemer som oppstår med jobbene sine, forventes menneskelige ressurser å hjelpe. Dette kan være alt fra et fordelingsrelatert spørsmål til en konflikt med en medarbeider, overlegen eller underordnet.

For eksempel vil en ansatt som legger inn et arbeidskompensasjonskrav samordne med human resources avdelingen, som er ansvarlig for å håndtere slike krav. I tillegg, hvis en ansatt har en klage om en annen ansatt, er det vanlig at slike klager blir tatt opp med personalavdelingen. Håpet er at menneskelige ressurser kan være objektive og finne en løsning som fungerer for alle involverte.

Relevante jobbtitler i dette er av menneskelige ressurser kan inkludere ansattes relasjonsleder, spesialist eller assistent, fordeler spesialist eller assistent, eller andre variasjoner på dette temaet.

Ytelse Anmeldelser

I likhet med opplæring, vil de fleste bedrifter ha en spesiell protokoll for resultatanmeldelser. Mens ledere og andre veiledere skal gjøre den faktiske vurderingen av ansattes ytelse, er prosedyren som følger, utviklet og overvåket av den menneskelige relasjonsavdelingen. En konsekvent prosedyre som dette overvåkes av en egen avdeling holder anmeldelsene profesjonelle og datadrevne og bidrar til å unngå favorittisme basert på subjektive kriterier.

Det er ofte mye overlapping mellom ytelsesvurderinger og yrkestrening, og mange av jobbtittlene knyttet til opplæring gjelder også her.

Oppbevaring og lovlig etterlevelse

Hver ansatt har en personellfil, inkludert sysselsettingshistorie, lønn, ytelser, skattedokumenter, tidligere prestasjonsvurderinger og mer. Noen trenger å opprettholde disse filene og holde dem oppdatert, og jo flere ansatte et selskap har, jo større er dette ansvaret. I forhold til registrering er lovlig etterlevelse. Menneskelige ressurser må være sikre på at selskapet overholder statlige, føderale og lokale lover i alt fra å overvåke timene til tenåringsansatte, slik at overtid betales når det kreves, og mye mer.

Jobbtitler knyttet til disse ansvarene kan inkludere rekordleder eller assistent, juridisk rådgiver, compliance Officer, eller andre titler som følger et lignende tema.

Generelle ansvar

Bare de største selskapene vil ha avdelinger for menneskelige ressurser som er store nok til smal spesialisering. Små og til og med mellomstore bedrifter vil ofte ikke ha mer enn ett eller noen få medarbeider som håndterer menneskelige ressurser for hele selskapet, og det betyr at alle må håndtere alle eller de fleste aspekter av jobben.

I slike tilfeller gjelder mer generelle titler: menneskelige ressurser administrerer, personalassistent, menneskelige ressurser administrator, human resources generalist, og mange andre lignende variasjoner.


Interessante artikler

11 ting du ikke skal gjøre når du ønsker å bli ansatt

11 ting du ikke skal gjøre når du ønsker å bli ansatt

Her er en liste over hva du ikke bør gjøre når du søker på jobb. Disse enkle tipsene vil hjelpe deg med å unngå noen av de vanligste feilene jobbsøkere gjør.

Ting å ikke gjøre på et jobbintervju

Ting å ikke gjøre på et jobbintervju

Lær hva du ikke skal gjøre i et jobbintervju hvis du vil gå videre i intervjuprosessen og øke sjansene dine for å bli ansatt.

Ting å ikke gjøre mens kaldt ringer

Ting å ikke gjøre mens kaldt ringer

Cold calling er et kraftig prospekteringsverktøy, men det fungerer mye bedre hvis du unngår disse vanlige feilene som en svak åpen eller for mye undersøkelse.

Hva skal ikke inkluderes i et følgebrev

Hva skal ikke inkluderes i et følgebrev

Det er noen ting som ikke bør inkluderes i et følgebrev når du søker om en jobb, gjennomgår en liste, og årsakene til at du ikke bør inkludere dem.

10 ting om deg HR, vil egentlig ikke vite

10 ting om deg HR, vil egentlig ikke vite

Er det emner som du ikke bør diskutere og informasjon du ikke vil dele med HR-ansatte? Her er 10 emner du vil unngå.

5 ting å unngå når videokonferanse hjemmefra

5 ting å unngå når videokonferanse hjemmefra

Når du deltar på et videomøte, kan teleselskaper finne seg på den store skjermen. Slik unngår du gaffes mens du samarbeider via telekonferanse.