• 2024-09-28

Commercial Banking Career Ideas

What's commercial banking?

What's commercial banking?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Konseptet bak bankvirksomhet er villedende enkelt. Ta inn innskudd fra personer eller bedrifter med overskytende midler. Lån pengene til folk som trenger penger. Betal innskyterne mindre interesse enn hva du belaster låntakere. Gjør et overskudd på "spread" mellom satsene på innskudd og renten på lån.

Selvfølgelig er banken noe mer komplisert. En av de viktigste jobbene i bankvirksomhet er at en lånsjef, som gjennomgår søknader om lån og bestemmer om å gi dem, og i så fall på hvilke vilkår. Store banker benytter også betydelige ressurser til kredittanalyse, utvikler prediktive modeller og scoring systemer for å vurdere risikoen for at en bestemt låner kan standardisere (det vil si, ikke betale lånet). Derfor er folk med sterk kvantitativ bakgrunn normalt etterspurt hos store banker.

For folk som er orientert mot salgs- og kundetjenester, har store banker også relasjonsledere som møter behovene til deres viktigste kunder.

Kommersiell vs Personal Banking Operations

Commercial banking fokuserer på forretningskunder, både som låntakere og innskytere. Sparebanker, derimot, fokuserer nesten utelukkende på en klientell bestående av enkeltpersoner, ikke bedrifter. Men over tid har linjene sløret noe. Store kommersielle banker vil typisk også ha betydelig forbruk (også kjent som detaljhandel) bankvirksomhet. Det motsatte gjelder imidlertid ikke vanligvis: sparebanker har en tendens til å begrense seg til å betjene enkeltpersoner.

Karrieremuligheter

Generelt har kommersielle banker, på grunn av sin store størrelse, en tendens til å tilby flere karrieremuligheter, spesielt for opplæringsansatte.

Trender i bankgrener: Trender i filialbanker har store implikasjoner for sysselsettingsmuligheter, spesielt for banktellerne. Bankbransjen går jevnlig gjennom sykler med åpningsgrener, etterfulgt av å lukke dem, og deretter åpne dem igjen. Ifølge SNL Financial (som sitert i "HSBC til Scale Back Global Reach," Wall Street Journal, 5/12/2011) var de totale bankkontorer i USA:

  • 96.412 i 2002
  • 107 382 i 2009
  • 106 088 i 2010

En 2015-rapport fra CNBC, med henvisning til FDIC-data, indikerer imidlertid at 2014 hadde det største antallet avgreningsavslutninger i historien, og bringer totale amerikanske filialer ned til rundt 86 000. Når det er sagt, er det verdt å merke seg at lokale markedsutviklinger er forskjellige. I Manhattan var for eksempel store banker fortsatt å legge til grener.

Som pendelen til banktjenestene svinger frem og tilbake, gjør det også pendelen til sysselsettingsmuligheter for avdelingspersonale, for eksempel tellere og filialforvaltere, samt for backofficeansatte som støtter filialoperasjoner.

Andre Relaterte kategorier: Du vil kanskje bla gjennom vårt omfattende bibliotek med artikler om disse andre aspekter av finansiell karriere:

  • Finansiell karriere og jobbprofiler
  • Ledende arbeidsgivere i finans
  • Utdanning, opplæring og sertifisering for finansiell karriere
  • Slik administrerer du karrieren din
  • Betal for økonomiske jobber

Interessante artikler

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Best Betal Online Focus Groups for din Side Hustle

Hvordan finne de beste betalte nettbaserte fokusgruppene, hvordan virtuelle fokusgrupper jobber, hvordan du melde deg på, hva du kan forvente å tjene og tips for å delta.

De 9 beste Pet Trade Shows

De 9 beste Pet Trade Shows

Utstillinger er en fin måte å nettverket og holde tritt med industrien innovasjoner. Lær om de store dyrebransjens handelsmesser.

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

3 måter dine ubevisste bias påvirker arbeidsplassen din

Ubevisst bias påvirker mange beslutninger på arbeidsplasser. Se hvordan du kan identifisere og overvinne ubevisst partiskhet som påvirker disse beslutningene.

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Den beste kjæledyrfisken til nybegynnere

Å skaffe kjæledyr fisk for første gang er en minneverdig opplevelse. Her er noen kjæledyr fisk anbefalinger for nybegynnere.

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Finansiell rådgiver Jobbtilfredshet og beste arbeidsgivere

Financial Advisor Satisfaction Survey fra J.D. Power gir innsikt i hvordan finansielle rådgivere ser på sine firmaer og hvor de foretrekker å jobbe.

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

5 av de beste stedene å lære Basic HTML Online

For de som ønsker å være webdesigner eller utvikler, er HTML den første tingen å lære. Her er fem steder hvor du kan begynne å lære HTML i dag.