• 2024-07-02

Database Administrator Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

På vei_2004_норвежский язык / Урок 1

På vei_2004_норвежский язык / Урок 1

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Databaseadministratorer (DBA) er ansatte som jobber med teknologi, bruker spesialiserte typer programvare til å lagre og organisere selskapets data. Dette kan inneholde en rekke opplysninger, fra konfidensielle økonomiske tall, til lønnsdata, til kundeforsendelsesrekord. En DBA sørger for at data er tilgjengelig for brukerne, og at den holdes sikker fra uautorisert tilgang eller utilsiktet tap eller korrupsjon.

Database Administrator Duties & Responsibilities

Databaseadministratorer (DBA) har en rekke plikter og oppgaver, for eksempel følgende:

  • Ansvar for evaluering av kjøp av databaseprogrammer
  • Tilsyn med endringer i eksisterende databaseprogramvare for å møte arbeidsgiverens behov
  • Ansvar for å opprettholde integriteten og ytelsen til bedriftsdatabaser
  • Må garantere at data lagres sikkert og optimalt
  • Informere sluttbrukere om endringer i databaser og trene dem til å utnytte systemer
  • Sikre sikkerheten til bedriftsdata

En DBA kompetanse og teknisk ekspertise er ønskelig for mange organisasjoner, med den høyeste etterspørselen i datakrevende organisasjoner som forsikrings-, finans- og innholdsleverandører.

Database Administrator Lønn

En databaseadministrators lønn varierer ut fra fagområdet, nivået på erfaring, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer.

  • Median årlig lønn: $ 90,070 ($ 43,3 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: Mer enn $ 138,320 ($ 66,5 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: Mindre enn $ 50,340 ($ 24,2 / time)

Utdanning, opplæring og sertifisering

En DBA må ha minst en fireårig høyskole grad i et beslektet felt og relevant erfaring, som følger:

  • Utdanning: En bachelorgrad i informasjonsteknologi eller datavitenskap
  • sertifiseringer: Avansert utdanning og sertifisering er nødvendig for å fungere som databaseadministrator. Å skaffe en sertifisering som spesialiserer seg i ulike databasebehandlingssystemer er ikke nødvendig, men veldig nyttig.
  • Erfaring: Mange arbeidsgivere krever tre til fem års databaseopplevelse, i tillegg til pedagogiske krav.

Database Administrator Ferdigheter og Kompetanser

Her er en liste over database administrator ferdigheter som arbeidsgivere søker i kandidater for sysselsetting. Ferdigheter vil variere basert på jobben du søker på:

  • Analytiske ferdigheter: DBAer må overvåke databaseytelsen og evaluere komplisert informasjon som kommer fra en rekke kilder.
  • Kommunikasjons ferdigheter: De fleste DBA'er jobber med lag og må kommunisere effektivt med ledere, utviklere og andre arbeidstakere.
  • Detaljorienterte: Arbeide med en database krever at administratoren har forståelse for komplekse systemer, og hvordan en mindre feil kan forårsake store problemer. Hvis kundens kredittkortinformasjon blandes, kan det for eksempel føre til at folk blir belastet for kjøp de ikke har gjort.
  • Problemløsende ferdigheter: Når problemer kommer opp, må administratorer feilsøke dem og løse problemene.

Jobbutsikt

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes muligheter for databasadministratorer å vokse med 11% fra 2016 til 2026, raskere enn 7% forventet gjennomsnittlig vekst for alle yrker.

Etterspørselen har blitt drevet av trenden for beslutningstaking i de fleste organisasjoner for å bli gradvis mer datadrevet. Utvidelsen av cloud computing som lagringsalternativ for organisasjoner har også støttet økt etterspørsel etter databaseksperter. Etterspørselen forventes å øke med 20% i datasystemdesign og relatert tjenesteindustri fra 2016 til 2026.

Arbeidsmiljø

Noen DBAer jobber med å administrere databaser for detaljhandelsselskaper som bruker dem til å holde oversikt over kundens kredittkort og fraktinformasjon. Andre DBA'er jobber for bedrifter som helsepersonell og styrer systemer som inneholder pasientens medisinske journaler.

Fremdriftsplan

De aller fleste databaseadministratorer jobber heltid.

Hvordan få jobben

FINN ET INTERNSKAP Få veiledning ved å jobbe med en erfaren databaseadministrator. Du finner praktikplasser gjennom skolens karriereksentral eller på websøkssider.

SØKE OM Se på jobbsøkingsressurser som Indeed.com, Monster.com og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også besøke bedriftsnettsteder direkte for å finne jobbåpninger, og delta på bransjehendelser for å møte potensielle ansettelsesledere.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i en databaseadministratorkarriere, vurderer også følgende karriereveier, oppført med deres medianårslønn:

  • Datanettverksarkitekt: $109,020
  • Dataprogrammerer: $84,280
  • Computer og informasjonssystemsjef: $142,530

Interessante artikler

Enkeltpilot ressursstyring (SRM)

Enkeltpilot ressursstyring (SRM)

Styring av arbeidsbelastning, reduserende risiko, gjenkjennelse av feil og gode beslutninger er en del av enkeltpilot ressursforvaltning. Trener du bra SRM?

Hva er det som å jobbe hjemmefra med Sitel?

Hva er det som å jobbe hjemmefra med Sitel?

Sitel tilbyr jobber for arbeidssentre i USA. Denne profilen inneholder informasjon om lønn, trening og timer på denne BPO.

11 nettsteder for å finne jobb i hjemmet jobber

11 nettsteder for å finne jobb i hjemmet jobber

Du kan tilbringe tidskryssende Craigslist for jobbledere, eller du kan finne ledige jobbledninger her i denne listen over steder som tilbyr tips og stillingsannonser.

Situasjonsintervju Spørsmål og tips for besvarelse

Situasjonsintervju Spørsmål og tips for besvarelse

I et situasjonsintervju blir en kandidat spurt hypotetiske spørsmål om hva som kan skje på en jobb, følg disse tipsene for å svare riktig hver gang.

Myter om en karriere i reklame

Myter om en karriere i reklame

Lær om ekte reklame karriere, og skille fakta fra fiksjon.

MOS-felt 13 Beskrivelse - Feltartilleri

MOS-felt 13 Beskrivelse - Feltartilleri

Felt artilleri jobbfeltet har et teknisk mangfoldig og avansert sett med militære yrkes spesialiteter, fra meteorologi til radar deteksjon.