• 2024-09-28

Hva forårsaker ansettelsesavslutning?

Hva er de viktigste sakene for velgerne

Hva er de viktigste sakene for velgerne

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Er du interessert i innkjøp og oppsigelse av ansettelsesavslutning? Ansatte lander i varmt vann av mange grunner, noe uforklarlig for arbeidsgivere - noen forutsigbare. Noen er et resultat av de ansattes upassende forventninger.

Men oppsigelse er en seriøs ansettelseshandling som ved oppstart av arbeidsgiveren generelt er kulminasjonen av en rekke progressive disiplinære tiltak. Arbeidsgiver har generelt signalisert høyt og tydelig at arbeidstakeren er i fare for ansettelsesavslutning.

Oppsigelse skjer når en arbeidsgiver eller en ansatt slutter en ansattes ansettelse hos en bestemt arbeidsgiver. Oppsigelse kan være frivillig eller ufrivillig avhengig av omstendighetene. Når oppsigelsen påbegynnes av arbeidsgiveren, er det vanligvis ufrivillig, selv om arbeidstakeren og arbeidsgiveren under noen omstendigheter kan være enige om å avslutte sitt ansettelsesforhold.

Hva er involvert i en frivillig oppsigelse?

Ved frivillig oppsigelse avgår en ansatt fra sin stilling. Oppsigelser forekommer av flere grunner som kan omfatte: en ny jobb, en ektefelle eller partnerens aksept av en ny jobb i et fjernt sted, tilbake til skolen, en mulighet til å ta en lederroll og pensjonering.

Frivillig oppsigelse kan også skje for mindre positive grunner. Ansatte går ikke sammen med sjefen sin. Hun ser ingen mulighet til å fortsette vekst og fremgang i sitt nåværende selskap. Arbeidsansvaret i hennes nåværende jobb endret seg, og nå gjør hun ikke lenger noe hun elsker hver dag. Hun må jobbe hver dag med en kollega som mobber henne på subtile måter som ikke er utad merkbar.

Og noen ganger er det appellen til den skinnende nye jobben, som i gresset er grønnere, eller hun vil bare gjøre noe nytt. Det er vanskelig å vurdere motivasjonene til de ansatte som jobber.

Med verdsatte ansatte, jobber arbeidsgivere arbeidet med å opprettholde ansettelsen i deres mål om å begrense forebyggbar omsetning. Dette er et betydelig mål for arbeidsgivere da kostnaden for ansattes omsetning er dyr og stadig økende.

Hva skjer i en ufrivillig avslutning?

Ved en ufrivillig oppsigelse brann en arbeidsgiver arbeidstakeren eller fjerner arbeidstaker fra sin jobb. En ufrivillig oppsigelse er vanligvis et resultat av arbeidsgiverens misnøye med en ansattes ytelse eller en økonomisk nedgang. Ufrivillig oppsigelse kan også forekomme i form av oppsigelse dersom virksomheten er ulønnsom eller overbemannet.

Årsaker til ufrivillig oppsigelse av et ansattspekter fra dårlig ytelse til oppmøteproblemer til voldelig oppførsel. Av og til er en ansatt dårlig egnet til jobbenes ansvar eller mangler å knytte seg til selskapets kultur.

Ufrivillig oppsigelse, som oppsigelse, kan oppstå fordi en arbeidsgiver mangler de økonomiske ressursene for å fortsette et ansettelsesforhold. Andre hendelser som kan utløse en ufrivillig oppsigelse kan omfatte fusjoner og oppkjøp, selskapsflytting og redundans i jobben.

Med ytelsesproblemer har arbeidsgiveren oftest forsøkt mindre sluttløsninger som coaching fra ansattes veileder for å hjelpe medarbeiderne til å forbedre seg. Eskalerende progressiv disiplin i tilfelle av ytelsesproblemer som fravær er også normen. I en endelig innsats for å hjelpe en medarbeider til å forbedre sin ytelse, er mange arbeidsgivere avhengige av en Performance Improvement Plan (PIP).

Brukes hensiktsmessig, PIP er arbeidsgiverens siste dunkle forsøk på å kommunisere de nødvendige ytelsesforbedringene til den ansatte. Men PIP, og eventuelle eskalerende disiplinære tiltak, gir også dokumentasjon som viser at arbeidsgiveren har arbeidet for å redde ansettelsesforholdet.

Ytterligere faktorer i ansettelsesavslutning

Flere tilleggsfaktorer er relevante for ufrivillig ansettelsesavslutning.

Sysselsetting på vilje: I stater som anerkjenner arbeid på begjær, kan en ansatt av en eller annen grunn bli avfyrt, når som helst, med eller uten grunn. Arbeidsgivere trenger ikke engang å gi en grunn til hvorfor ansatt er avsluttet fra sin jobb.

For å forsvare seg mot mulige diskrimineringsavgifter, anbefales det imidlertid at arbeidsgivere beholder dokumentasjon, selv om det ikke fremlegges noe tilfelle på oppsigelsesmøtet. I økende grad finner arbeidsrettdomstoler resultater for den ansatte hvis det ikke finnes noen papirspor for å støtte ansettelsesavtalen.

Sysselsetting på vil også innebære at arbeidstakeren når som helst kan avslutte sin stilling uten grunn.

Oppsigelse for årsak: I andre tilfeller av ansettelsesavslutning avsluttes ansettelsen av en grunn som er gitt til arbeidstakeren og oppgitt i oppsigelsesbrevet. Oppsigelse for årsak kan oppstå i slike situasjoner som:

  • Overtredelse av selskapets adferdskodeks eller etikkpolicy,
  • Unnlatelse av å følge selskapspolitikken,
  • Vold eller truet vold,
  • Ekstrem insubordinasjon til en leder eller veileder,
  • Trakassering av andre ansatte eller kunder, eller
  • Ser på pornografi på nettet.

Gensidig oppsigelse

Noen ganger innser en arbeidsgiver og en ansatt at de ikke er en god passform uansett grunn. De aksepterer gjensidig deltakelse på en måte som ikke gjør parten skyldig i oppsigelsen. Denne tilnærmingen til terminering kalles enighet om en exitstrategi. Ingen smerte. Den uønskede ansatt, den uønskede jobben: borte.


Interessante artikler

Hva å gjøre når du avslutter og din chef ønsker deg å bo

Hva å gjøre når du avslutter og din chef ønsker deg å bo

Hva skal du gjøre hvis du vil avslutte jobben, men sjefen din vil at du skal bli? Her er tips om hva du skal gjøre og si.

Hva å gjøre når du sliter med arbeid / livssaldo

Hva å gjøre når du sliter med arbeid / livssaldo

Sjekk ut vår Q og A-serie der vi har å gjøre med ubehagelige situasjoner med sjef og familieutfordringer.

Hvor å donere forretningsklær til de som trenger

Hvor å donere forretningsklær til de som trenger

Finn ut hvilke organisasjoner som godtar donasjoner av forretningsklær. De distribuerer forsiktig brukt arbeidsklær til jobbsøkere som har behov.

6 trinn du må ta før du endrer arbeidstimer

6 trinn du må ta før du endrer arbeidstimer

Du må endre ansattes timer for å dekke dine forretningsbehov. Slik endrer du timeplanen med den minste ansattes push tilbake.

Organisasjoner som godtar donerte kontorrekvisita

Organisasjoner som godtar donerte kontorrekvisita

Bruk denne listen for å finne veldedige grupper som trenger kontorrekvisita, møbler og utstyr. Få en kvittering og bli en grønn bedrift.

Hvor trener Federal Law Enforcement Professionals Train?

Hvor trener Federal Law Enforcement Professionals Train?

Nesten alle føderale rettshåndhevelse trening skjer på FLETC campus i Glynco, GA. Lær hva FLETC liker og hva du kan forvente mens du er der.