• 2024-06-30

Prosjektlederfagliste og eksempler

How language shapes the way we think | Lera Boroditsky

How language shapes the way we think | Lera Boroditsky

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosjektledere trenger en rekke ferdigheter til å planlegge, anskaffe og gjennomføre et prosjekt, sørge for at alt er på rette spor, og at alle involverte jobber med sitt fulle potensiale. Hvis det er problemer, forsinkelser eller problemer, er prosjektlederen den punktpersonen som skal jobbe med klienten eller firmaet for å se hvordan du løser disse problemene. De er ikke involvert i det praktiske arbeidet, men sørger i stedet for at fremgang blir gjort og holder alle på oppgave.

Prosjektledere spiller en nøkkelrolle i lanseringen av nye produkter, bygging av nye nettsteder og utvikling av nye programmer. Rollen er viktig i nesten alle bransjer. Et arkitekturfirma vil bruke prosjektledere til å håndtere utviklingen av en ny bygning, mens et shampoo-selskap kanskje trenger en til å lansere et nytt produkt.

Nødvendige ferdigheter

Prosjektledere effektiviserer prosesser, styrer arbeidet med dusinvis eller hundrevis av mennesker, og holder produksjonen i tide. Jobben krever omfattende myke ferdigheter, inkludert kommunikasjon og organisering, for å lykkes.

Her er noen av de beste ferdighetene som er nødvendige for å lykkes:

  • Kommunikasjon: Prosjektledere bruker mesteparten av tiden til å kommunisere med ansatte, rapportere fremgang eller problemer med klienter, eller forhandle med leverandører. Verbale og skriftlige kommunikasjonsevner er nøkkelen til suksess. De kan ofte bli bedt om å gi presentasjoner, så det er viktig å være komfortabel å bruke presentasjonsprogramvare og snakke foran store grupper av mennesker.
  • Ledelse: Evnen til å lede og motivere et lag er avgjørende for å utvikle et hvilket som helst prosjekt. Prosjektledere må løse personlighetskonflikter og øke lagånden samtidig som de våger mot sent eller sløvt arbeid.
  • Ledelse: For å jobbe effektivt, er det viktig å administrere mennesker. Fra å delegere arbeid til å holde enkeltpersoner ansvarlig, er det prosjektlederens ansvar å sette mål, evaluere ytelse og oppmuntre til samarbeid.
  • Forhandling: Prosjektledere vil forhandle med klienter på en passende plan og omfang av arbeidet. De vil forhandle for visse ressurser og arbeidskraft. Å vite hvordan du forhandler for å få det de trenger for å lykkes og holde alle involverte fornøyd, er en ferdighet utviklet og forbedret gjennom erfaring.
  • Organisasjon: Prosjektledere er usannsynlig å lykkes hvis de er slurvet eller glemsom. Fordi de er jonglering så mange forskjellige aspekter, må de organiseres i både deres profesjonelle og personlige liv. Det er viktig for prosjektledere å utvikle et organisasjonssystem, enten det er en elektronisk notatkonsulent eller en papirplanlegger, for å holde alle detaljene på topp.
  • Problemløsning: Spørsmål som trenger oppmerksomhet, kommer regelmessig opp for prosjektledere, og det er deres plikt å forutsi potensielle problemer på forhånd og brainstormløsninger i tilfelle disse problemene oppstår. Å ha sikkerhetskopieringsplaner og alternativer som er tilgjengelige, kan forhindre dyre forsinkelser og holde jobben på sporet. De fleste risikoene er ikke haster hvis de forventes. Imidlertid kan ikke alle utgaver forutsettes, så det er også viktig for prosjektledere å nimbly håndtere uventede problemer og sørge for at mindre problemer ikke blir store tilbakeslag.
  • budsjettering: Alle prosjekter skal ha en fast mengde midler tilgjengelig for dem. Det er prosjektlederens ansvar å utvikle et budsjett for pengene og sørge for at det følges nøye. Dette er en ferdighet som krever erfaring. Bare med tiden som jobber med store prosjekter, kan ledere utvikle kunnskapen som er nødvendig for å vite hvor kostnadene sannsynligvis vil montere og hvor besparelser kan bli funnet.

Interessante artikler

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Hvordan er et lag forskjellig fra et fellesskap av praksis?

Et arbeidsteam og et fellesskap av praksis deler flere fellesheter. Men de har også betydelige forskjeller, og de tjener forskjellige behov.

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Hvordan fungerer Federal Pay Scale?

Forbundsregeringen i USA tilbyr konkurransedyktig lønn, spesielt for rettsvesenet. Lær hvordan føderal lønnsskala fungerer for ansatte.

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Hvordan påvirker Severance & Vacation Pay Unemployment?

Få informasjon om hvordan avgangs- og feriebetaling påvirker arbeidsledigheten, herunder hvordan du rapporterer det og hvordan avgang påvirker arbeidsledighetstjenestene.

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan Tour Merchandising fungerer

Lær hvordan turmarkedsføring fungerer og som musiker hvor mye en kunstner kan forvente å tjene fra bandt-shirt-salg.

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Arbeidsdeling for å redusere utslipp

Lær om arbeidsdeling som en strategi for å redusere permitteringer mens brukergrensesnitt betaler en del av lønn for ansatte.

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Velge de riktige ansattes fordeler for familien din

Trenger du å kjøpe helseforsikring for familien din? Oppdag trinnene du kan ta for å velge de riktige ansattes ytelser og familie helseforsikring nå.