• 2024-07-02

Hva er alderstiden å jobbe i Idaho?

01 Hva er sepsis?

01 Hva er sepsis?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Barnearbeidslov eksisterer på både statlige og føderale nivåer, med fokus på å sikre at mindreårige kan prioritere utdanning overarbeid og at mindreårige ikke blir utnyttet for arbeidskraft.

Loven inneholder generelt restriksjoner på de ulike typer arbeidstiltak som mindreårige kan utføre, antall timer de kan jobbe i en gitt dag og uke, og ytterligere begrensninger på arbeid sent på dagen eller over natten. Mens Idaho pålegger noen av disse restriksjonene på mindreårige som arbeider, krever det ikke mindreårige å få en arbeidstillatelse eller ansettelsesattest.

Minimumsalder

Føderale barnevernlover sier at minimumsalderen for å jobbe er 14 (med enkelte unntak). Hver stat passerer sine egne lover, slik at minimums alderen kan variere. I Idaho kan 14-åringer jobbe og de trenger ikke spesielle aldersbevis.

Begrensninger for yngre arbeidere i Idaho

De fleste jobber tilgjengelig for tenåringer i Idaho går til ungdom i alderen 16 og over. For de mellom 14 og 16 år gjelder spesielle regler. Følgende viser noen viktige fakta for å vite:

  • Selv om minimumslønnen i Idaho er $ 7,25, ifølge Idaho Law, "Nye ansatte under 20 år kan bli betalt $ 4,25 per time i løpet av de første 90 påfølgende kalenderdager med ansettelse hos en arbeidsgiver."
  • I noen tilfeller må det oppnås et spesialbevis fra Idaho's Department of Labor hvis det planlegges å betale en ansatt under 16 år på et underminimums lønnsnivå, for jobber som lærlingskap.
  • Minimumslønnen gjelder ikke for "sesongmessige ansatte i et nonprofit-campingprogram, eller til ethvert barn under 16 år som arbeider deltid eller i ulike jobber som ikke overstiger fire timer i døgnet med en arbeidsgiver, eller enhver ansatt i landbruket dersom en slik ansatt er medlem av arbeidsgiverens nærmeste familie. "
  • Visse typer landbruks- og ikke-landbruksjobber anses å være "for farlige" for tenåringer under 16 år.

Timer med arbeid

Ifølge Idahos statlige arbeidslover kan personer fra 14 til 17 jobbe 9 timer i døgnet og opptil 54 timer i uken, så lenge de ikke arbeider i timene når skolen er i sesjon. For bedrifter som omfattes av loven om rettferdig arbeidskraft (FLSA), gjelder arbeidsloven for mindreårige basert på retningslinjer fastsatt av US Department of Labor. Dette tillater maksimalt tre timers arbeid på skoledager, åtte timer på ikke-skoledager, 18 timer i uken i skolen og 40 timer i ikke-skoleuke for 14 til 15-åringer.

Alt arbeid må utføres mellom 7:00 og 7:00 p.m. FLSA pålegger ingen begrensninger for arbeidstakere 16 år og eldre.

Hva gir Idaho tilbud til unge arbeidere?

Arbeidsstyrken innovasjon og mulighet loven betyr at Idaho tilbyr et bredt spekter av tjenester til tenåringer alderen 14 og over. Tenåringer som har spesielle utfordringer som funksjonshemninger eller økonomisk behov, kan få hjelp til å få tilgang til disse tjenestene. Her er bare noen av alternativene tilgjengelig for unge, ifølge Idaho Department of Labor:

  • Betalte og ubetalte arbeidsopplevelser som har som en del av faglig og yrkesutdanning, som kan omfatte:
      • sommer sysselsetting muligheter og andre sysselsettingsmuligheter tilgjengelig i hele skoleåret
      • føropplæringsprogrammer
      • praktik og jobbskygging
      • treningsmuligheter på jobb
  • Yrkesfaglig opplæring, som kan omfatte prioriterte hensyn til opplæringsprogrammer som fører til anerkjente postsecondary legitimasjon som er tilpasset etterspørselsbransjen eller yrker i lokalområdet
  • Utdanning tilbys samtidig med og i samme sammenheng som arbeidstidsforberedende aktiviteter og opplæring for et bestemt yrke

I tillegg kan tenåringer henvende seg til Department of Labor for hjelp med tilgang til ferdighetsopplæring, hjelp med å tjene en GED, og ​​mye mer.


Interessante artikler

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Guide til å slå din hobby inn i en bedrift

Tar du kjæledyrportretter til moro? Eller bake din egen hundeservietter? Lær hvordan du utvikler din hobby til en heltidsvirksomhet.

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Arbeidsgiver Forsikret Undervisningsassistanse

Opplæringshjelp er en verdifull fordel som arbeidsgivere tilbyr ansatte. Det er en vinn-vinn-fordel som oppfordrer til fortsatt kompetanseutvikling.

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Tips for å slå ned en referanseforespørsel

Slik avviser du høflig en forespørsel om referanse, med eksempelbokstaver og e-postmeldinger som skal brukes til å avvise forespørsler om anbefalingsbrev.

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

12 tips for å gjøre en post-graduate internship til en jobb

Slik gjør du en internship i en permanent stilling, inkludert de 12 beste tipsene for å skifte en internship til en heltidsjobb.

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Hvordan slå din nåværende jobb inn i en telekommunikasjonsjobb

Slå din nåværende jobb inn i en telekommuterende jobb ved å følge disse trinnene for å skape et overbevisende teleprosjekt for din sjef.

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Tutor Resume og Cover Letter Eksempler

Her er en prøve tutor CV og følgebrev med tips for hva du bør være sikker på å inkludere for å øke sjansene dine for å lande en posisjon.