• 2024-06-30

Fashion Designer Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter, og mer

FIFA 20 | Анонс Команды года ft. Вирджил Ван Дейк

FIFA 20 | Анонс Команды года ft. Вирджил Ван Дейк

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En motedesigner lager klær, inkludert kjoler, drakter, bukser og skjørt, og tilbehør som sko og vesker, til forbrukere. Han eller hun kan spesialisere seg på klær, tilbehør eller smykker design, eller kan fungere i mer enn ett av disse områdene.

Noen mote designere fokuserer på kostyme design og skaper garderober for tv, film og teater produksjoner. En kostymedesign undersøker stiler og perioder med klær som gjør film eller teatralske produktioner ser realistiske ut.

Hvis du håper å bli den neste Tommy, Calvin eller Vera, er sjansene slanke på grunn av industriens konkurranseevne. Selv om noen designere blir husstandsnavn, er de fleste ukjente for allmennheten og anonymt lager designene bak kjente merker og mindre kjente etiketter.

Som mote designer er det en god sjanse for at du må flytte for å finne jobb. Moteindustrien er konsentrert i store byer, som New York og Los Angeles.

Som ny designer, vil du sannsynligvis begynne å jobbe for noen med mer erfaring. Mønsterprodusenter eller skisseassistenter er eksempler på opplæringsnæringsjobber. Med tiden kan du bli en sjefsdesigner eller et designavdelingshode etter å ha akkumulert mange års erfaring.

Mote Designer Plikter og ansvar

Denne jobben krever at kandidatene skal kunne utføre oppgaver som inkluderer følgende:

  • Tegne, designe og utvikle nye klær og tilbehørsprøver, og opprett og snu dokumentarkjemaer.
  • Delta i møter for å diskutere design og linjeutvikling, og presentere og gjennomgå linje og konsepter regelmessig.
  • Identifiser nye muligheter som er relevante for firmaets kundebase gjennom markedsundersøkelser.
  • Behandle ny design og passform, samtidig som du opprettholder bedriftens standarder for bulkproduksjon.
  • Gjør arbeidet for å koste ut alle komponentene som trengs for et plaggs produksjon.
  • Hjelp et designteam med å kommunisere til leverandører om design, produksjon og andre problemer.

Fashion Designer Lønn

En mote designer lønn varierer basert på kompetanse, nivå av erfaring, utdanning, sertifiseringer og andre faktorer.

  • Median årlig lønn: $ 67.420 ($ 32.41 / time)
  • Topp 10% årlig lønn: Mer enn $ 135,490 ($ 65,14 / time)
  • Bunn 10% årlig lønn: Mindre enn $ 33,910 ($ 16,30 / time)

Utdanning, opplæring og sertifisering

Du trenger ikke en høyskoleutdanning til å bli mote designer, men det betyr ikke at du ikke skal få en.

  • Formell utdannelse: Selv om det ikke kreves, vil mange av dine konkurrenter ha en tilknyttet eller bachelorgrad i mote design eller et relatert felt. Som en mote design-stor vil du ta klasser i farge, tekstiler, sy og skreddersy, mønsterfremstilling, motehistorie og datamaskinstøttet design (CAD) og lære om ulike typer klær som herreklær eller sko.
  • Internships: Et internship vil være et verdifullt tillegg til klasserommet ditt. Du kan også få erfaring ved å jobbe som assistent til en mote designer.

Mote Designer Ferdigheter og Kompetanse

I tillegg til de tekniske ferdighetene du lærer i et klasserom eller på designgulvet som praktikant eller assistent, er det flere myke og harde ferdigheter som trengs for å lykkes i denne okkupasjonen, inkludert:

  • Datakompetanse: Det er viktig å være kompetent i bruk av programvare som Abode Photoshop eller Illustrator og Microsoft Office.
  • kreativitet: Du må kunne generere ideer for produkter.
  • Kunstnerisk evne: En designer må kunne forvandle et design fra en ide til en fysisk illustrasjon og så til slutt en prototype som det ferdige produktet vil være basert på.Du vil også trenge en god følelse av stil og farge.
  • Kommunikasjons ferdigheter: Designere jobber vanligvis i lag. De må være gode kommunikatører, som betyr å lytte, snakke og mellommenneskelige ferdigheter er avgjørende.
  • Nøyaktig: Denne egenskapen lar deg legge merke til subtile forskjeller i stofffarger og teksturer.
  • Ønske: Du må kunne lære og samarbeide med andre medlemmer av designteamet.
  • Kreativ tenking: Det hjelper hvis du kan tenke kreativt, og ha muligheten til å identifisere trender.
  • fleksibilitet: Det er viktig å være villig til å være fleksibel med hensyn til arbeidsansvar.
  • Evne til å reise: Vellykkede kandidater har lyst og evne til å reise hjemme og internasjonalt.

Jobbutsikt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er vekstutsiktene for motedesignere som ønsker å jobbe med klærprodusenter i løpet av det neste tiåret i forhold til andre yrker og næringer, langsommere enn gjennomsnittet for alle yrker, drevet av fortsatt produksjon av klær internasjonalt. Imidlertid forventes mote design jobber i detaljhandel spesielt å vokse med 22%.

Sysselsettingen for motedesignere generelt forventes å vokse med bare om lag 3% de neste 10 årene, noe som er langsommere enn gjennomsnittlig vekst projisert for alle yrker mellom 2016 og 2026. Veksten for andre kunst- og designarbeidere forventes å være 4% over de neste ti årene.

Disse vekstratene sammenligner med den forventede veksten på 7% for alle yrker. Konkurransen er sterk på grunn av antall kandidater tilgjengelig i forhold til antall jobber. En formell utdanning, en utmerket portefølje og erfaring i bransjen kan øke sysselsettingsutsikter.

Arbeidsmiljø

De fleste mote designere jobber for grossister eller klær produsenter som produserer klær og tilbehør elementer for forhandlere, og arbeidsgivere er konsentrert i New York og California. Selvstendig næringsdrivende motedesignere jobber i sin egen plassering, produserer høykvalitetsvarer, skreddersydde eller unike klær, og noen selvstendig næringsdrivende designere produserer en linje med klær under eget navn.

Fremdriftsplan

Det største antallet mote designere, ca 32%, arbeider for grossister, som vanligvis krever en 40-timers eller flere arbeidsuke. En annen 20% av mote designere er selvstendig næringsdrivende, og de gjenværende designerne arbeider i produksjon, i film- eller underholdningsindustrien, og i bedrifts- eller bedriftsledelse.

Forvent å jobbe hardt og sette i mange ekstra timer, spesielt når et moteshow er kommende eller en deadline nærmer seg. I tillegg er reise en del av de fleste mote designers jobber. Du må delta på handels- og moteshow, samt besøke andre land hvor mange fabrikker som produserer klær og tilbehør, er lokalisert.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Se på jobbsøkingsressurser som Indeed.com, Monster.com og Glassdoor.com for ledige stillinger. Du kan også besøke nettsteder for klær og tilbehør design selskaper direkte for å se om de opplister åpne stillinger. Hvis du går på designhøgskolen, kan du besøke skolens karriereksentrum for å spørre om mulige stillinger.

Etter å ha satt opp noen intervjuer, forberede ved å øve potensielle intervju spørsmål og ved å undersøke den potensielle arbeidsgiver og jobbets plikter. Du kan skille seg ut ved å forberede et prosjekt skreddersydd til ansettelsesfirmaet, for eksempel en sesongbasert samling, for å vise frem initiativet ditt.

FINN EN FASHION DESIGNER VOLUNTEERER MULIGHET

Se etter en mulighet til å frivillig som mote designer gjennom nettsider som VolunteerMatch.org. Du kan også kontakte ulike ideelle organisasjoner direkte og frivillige dine mote-design-tjenester. Søk på internett for andre hendelsesbaserte muligheter, for eksempel frivillig arbeid for å hjelpe på New Yorks Fashion Week-arrangement.

FINN ET INTERNSKAP

Få veiledning ved å jobbe med en erfaren motedesigner. Du kan finne mote design internships gjennom online jobbsøk nettsteder. Disse samme nettstedene kan også liste opp frivillige muligheter, noe som kanskje ikke er helt det samme som internships, men de kan fortsatt hjelpe deg med å få eksponering og ta kontakt med potensielle ansettelsesfirmaer.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å være mote designer, kan også vurdere følgende kreative karriereveier, oppført med sine medianårslønn:

  • Kunst direktør: $92,500
  • Blomsterdesigner: $26,350
  • Grafisk designer: $48,700

Interessante artikler

Body Language Tips for ditt neste jobbintervju

Body Language Tips for ditt neste jobbintervju

Feil kroppsspråk under et jobbintervju kan sende feil signal til intervjueren. Slik sørger du for at du får det beste inntrykk.

Pensjon i sikte for Boeing 747, Airbus A380

Pensjon i sikte for Boeing 747, Airbus A380

Brensel-effektive fly og forbedret teknologi for å bytte fly, gjør jumbo-jetfly som den ærverdige Boeing 747 foreldet.

Boeing Pilot Training Ab Initio Program

Boeing Pilot Training Ab Initio Program

Som svar på pilotbristen, kunngjorde Boeing starten på sitt nye ab initio-fly treningsprogram. Lær om trening.

Betydningen av BOLO i rettshåndhevelse

Betydningen av BOLO i rettshåndhevelse

Politifolk bruker mye sjargong. Ett ord du kanskje hører, er BOLO - et akronym for "være på utkikk" vanligvis for kriminelle mistenkte eller kjøretøy.

Bombardier lanserer nye Ultra-Long-Range Jets

Bombardier lanserer nye Ultra-Long-Range Jets

Bombardier lanserte to tillegg til sin familie av ultra langdistanse jetfly på NBAA 2010. Global 7000 og 8000 tilbyr større hytter og lengre rekkevidde.

Forstå en bokforskning og royalty

Forstå en bokforskning og royalty

En royalty og bokforskyvning er måten som utgivere betaler forfattere for sitt arbeid. Lær hvordan beløpene beregnes.