• 2024-06-30

Kan arbeidsgivere sjekke arbeidsledighetshistorikken din?

Er du arbeidsgiver?

Er du arbeidsgiver?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Er det en måte å finne ut om noen samler arbeidsledighet? Kan en arbeidsgiver oppdage om du har gjort krav på å samle inn arbeidsledighetskompensasjon? Hvis du er bekymret for en tidligere arbeidsgiver, merk at minst den siste organisasjonen du jobbet for, vil bli varslet dersom du gjør krav, fordi arbeidsstønadene i de fleste stater finansieres av arbeidsgivere. Selskapet vil bli varslet om at du har innlevert for arbeidsledighet og vil verifisere datoene for ansettelse og inntjening. Din tidligere arbeidsgiver kan bestride kravet ditt hvis de ikke tror at du er kvalifisert til å samle inn arbeidsledighet.

Hva med bedrifter du intervjuer med? Kan potensielle arbeidsgivere sjekke arbeidsledighetsrekorden for å finne ut når og hvor lenge du var ledig? Hva med når du har startet en ny jobb? Kan sjefen finne ut at du har samlet inn arbeidsledighet?

Det korte svaret er, men de vil ikke få den informasjonen fra regjeringen. Det er ingen hemmelig fil der ute med navnet ditt på det, som inneholder hele arbeidshistorien din og oppturer og nedturer - i det minste ikke en som arbeidsgivere har tilgang til.

Få informasjon fra arbeidsledighetskontoret

Arbeidsledighetskontoret kan ikke avsløre noen opplysninger om deg fordi det er ulovlig for myndigheter å gi opplysninger om eventuelle arbeidsledighetstillegg du har mottatt. Arbeidsledighetsrekorder er ikke offentlig informasjon.

Med andre ord, hvis en potensiell arbeidsgiver ønsker å avdekke gapene i din arbeidshistorie, kan de. Men de må være villige til å grave for det. Den dårlige nyheten er at det er ganske enkelt å finne ut om en kandidat har vært kontinuerlig ansatt eller ikke. Så, hvis du håpet å holde det under omslag, er det på tide å lage en ny plan for å løse eventuelle bekymringer som kan komme opp under intervjuprosessen.

Hva og hvordan arbeidsgivere kan sjekke

Arbeidsgivere eller tredjepartene de har kontrakt med å drive sysselsettingsbakgrunnskontroller, kan undersøke sysselseshistorien og avdekke eventuelle hull i arbeidslivet på den måten. Organisasjoner kan ringe tidligere arbeidsgivere for å dele informasjonen du har levert i CV eller jobbsøknad, og be dem om å bekrefte nøyaktigheten.

Ved å bruke denne informasjonen kan en arbeidsgiver samle arbeidshistorien din og tiden du ikke jobbet vil være åpenbar. Hvis det mangler datoer i ansettelsesoppgaven din eller ditt CV ikke samsvarer med den informasjonen arbeidsgiveren får, vil det i det minste hente noen spørsmål om nøyaktigheten av informasjonen du har delt.

Ikke ligg på ditt CV

Enkelheten som arbeidsgivere kan avdekke denne informasjonen er en god grunn til at det er en dårlig ide å ligge på ditt CV. Selv om arbeidsgivere ikke direkte kan få informasjonen, er bunnlinjen at kandidatene skal være sannferdige og nøyaktige når de leverer informasjon til potensielle arbeidsgivere. Det er bare for lett å bli fanget.

Videre, selv om du kommer unna med fibrene om arbeidshistorikken din og får tilbud, må du forplikte seg til å dekke denne løgnen for resten av karrieren din, lenge etter at du har forlatt jobben du intervjuet på. Det er mye å bære, i tillegg til det vanlige jobbansvaret ditt, og noen høyprofilerte personer har mistet jobbene sine når deres tidligere gjenopptatte fiktjoner kom til lys, inkludert C-nivå ledere.

Du vil ikke arbeide deg opp organisasjonskartet bare for å bli fanget når du kommer til hjørnekontoret. Hvis du blir fanget, selv år etter det faktum, kan du bli sparket fra jobben din.

Vær forberedt på å adressere arbeidsulykker

Det beste å gjøre hvis du har problemer i arbeidet, er å proaktivt dyrke og levere positive anbefalinger for å motvirke eventuell negativ informasjon som kan bli avdekket dersom en arbeidsgiver kontrollerer din ansettelseshistorie.

Det er ofte tilrådelig å forutse arbeidsgiverens bekymringer om betydelige sysselsettingsgap og ta hensyn til hullene du har en god forklaring på under selve intervjuet.

Jobbsøk når du har hull i ditt CV

Til slutt, selv om du bør regne med at arbeidsforholdene dine kommer til syne i intervjuprosessen, og være forberedt på å forklare dem, trenger du ikke å frivillige informasjonen under jobbsøkingsprosessen.

En måte å sikre at en potensiell arbeidsgiver ser dine ferdigheter og kvalifikasjoner, og ikke de månedene du har vært arbeidsledig, er å forberede en funksjonell CV snarere enn en kronologisk. Denne typen gjenoppta belyser hva du kan gjøre uten å tilby en lineær arbeidshistorie.

Mens en potensiell arbeidsgiver kunne - og sannsynligvis vil - avdekke gapene i arbeidshistorien din i bakgrunnsfasen av prosessen, kan et CV som viser dine ferdigheter få deg et intervju. Og hvis du forklarer omstendighetene, vil det mest sannsynlig ikke bli holdt mot deg.


Interessante artikler

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Se jobbbeskrivelsen for menneskelige ressurser i eksempler på menneskelige ressurser

Trenger du en HR-stillingsbeskrivelse? Eller vil du bare vite hva menneskene i HR gjør? Disse omfattende jobbeskrivelsene svarer på begge spørsmålene.

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Hva gjør en Human Resources Generalist, akkurat?

Trenger du en HR-generalist jobbbeskrivelse som vil fortelle deg de viktigste funksjonene i jobben? Finn også viktige mål og erfaring.

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Se en Sample Human Resources Manager Jobbbeskrivelse

Interessert i hva en HR-leder gjør? Denne prøvebeskrivelsen for en HR-leder gir en omfattende oversikt over ansvarsområder.

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

HR Recruiter Jobbbeskrivelse: Lønn, ferdigheter og mer

Vil du vite hva en HR-rekrutterer gjør? Her er en HR-rekrutteringsjobbbeskrivelse som forteller deg detaljert om jobben og hva medarbeiderne bidrar.

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Army Ups Obligatorisk pensjonsalder

Den obligatoriske pensjonsalderen for aktiv tjeneste Army personell har blitt økt til 62 fra 55.

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Sample Human Resources Policy og prosedyrer for ansattes ledelse

Leter du etter utvalgspolitikker, sjekklister, prosedyrer og skjemaer som skal brukes i dine HR-prosesser og programmer? Her er en omfattende ressurs.